Ποιο ελληνικό νησί ονομάστηκε το καλύτερο στην Ευρώπη για το 2018;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ποιο ελληνικό νησί ονομάστηκε το καλύτερο στην Ευρώπη για το 2018;

Έχεις τρεις ευκαιρίες να μαντέψεις

Η Ελλάδα κυριάρχησε στην κατηγορία «Top 10 Νησιά της Ευρώπης» στα φετινά βραβεία του Travel + Leisure World, με ένα νησί που λατρεύεις κι εσύ να κατακτά την πρώτη θέση. Μάλιστα είχαμε άλλα 5 ελληνικά νησιά στη συνολική λίστα, τα οποία όμως θα μάθεις παρακάτω.

Το Travel + Leisure (T + L) είναι ένα ταξιδιωτικό περιοδικό που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και είναι γνωστό ως μία από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές μάρκες παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, το T + L διεξάγει την έρευνα των καλύτερων βραβείων παγκοσμίως, ζητώντας από εκατομμύρια αναγνώστες να «μελετήσουν» τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους σε όλο τον κόσμο και να μοιραστούν τις απόψεις τους σε κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, ιαματικές πηγές, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα.

Στην κατηγορία των «Top 10 νησιών της Ευρώπης», οι αναγνώστες αξιολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά τοπία και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους.

Δες και αυτό: Η Νάουσα της Πάρου μέσα από την πιο «think positive» ματιά

Η Πάρος κατέκτησε την πρώτη θέση στην καλύτερη λίστα του κόσμου για φέτος, χάρη σε μερικές από τις πιο ένδοξες παραλίες του Αιγαίου και στα γοητευτικά κυκλαδίτικα χωριά του. Η Νάουσα, έχει ένα από τα ομορφότερα λιμάνια της Ελλάδας. Η Κολυμπήθρες, μια παραλία στη βόρεια ακτή, φημίζεται για τους μοναδικούς γρανίτες της. Μάλιστα ένας αναγνώστης δήλωσε: «η Πάρος είναι ένα κρυμμένο κόσμημα».

Τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά που βρέθηκαν στη λίστα ήταν τα εξής: Κέρκυρα (10η θέση), Μύκονος (9η θέση), Μήλος (6η θέση), Κρήτη (5η θέση) και Σαντορίνη (4η θέση). Τη δεκάδα συμπλήρωσαν τα: Σικελία, Skye (Σκωτία), Αζόρες και τα νησιά Orkney στη Σκωτία επίσης.

Διάβασε ακόμη: 5 παραλίες για να δεις τη Μύκονο από την πιο local της πλευρά

photo gallery credits:#parosisland