Πόσο εύκολο είναι να εργάζεσαι με παιδιά;

Πόσο εύκολο είναι να εργάζεσαι με παιδιά;

Επαγγέλματα που σχετίζονται με παιδιά.

H ενασχόληση με τα παιδιά αποτελεί πηγή έμπνευσης, ανανέωσης, δημιουργικότητας για επαγγελματίες πολλών και διαφορετικών κλάδων. Υπάρχουν επαγγελματικές ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με τα λιλιπούτεια πλάσματα, όπως ο Παιδαγωγός κι άλλες που σχετίζονται έμμεσα, όπως ο Μάγειρας!

Αν λοιπόν επιθυμείς να δουλεύεις με παιδιά, μπορείς να επιλέξεις ένα από τα 8 παρακάτω επαγγέλματα!

Μαιευτική

maieytikh 2

Οι απόφοιτοι βοηθοί νοσηλευτικής μαιευτικής είναι απαραίτητοι συνεργάτες των μαιευτήρων γυναικολόγων και περιποιούνται τις επιτόκους, ακολουθώντας κατά γράμμα τις ιατρικές οδηγίες. Σε αυτό το επάγγελμα παρακολουθείς από κοντά το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης, δηλαδή την διαδικασία του τοκετού. Κατόπιν φροντίζεις μικρά βρέφη, δίνοντάς του τις πρώτες αγκαλιές και μια πρωτόγνωρη αίσθηση φροντίδας.

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εμπλουτίζεται με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα του επαγγέλματός της Μαιευτικής, με τη μορφή σεμιναρίων από επαγγελματίες του χώρου, όπως «Οφέλη του Μητρικού Θηλασμού», «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», «Καρκίνος του Μαστού», «Safe & Supported Motherhood is a Human Right», «Ψυχολογία ασθενούς» κα.

Προπονητική

proponitis 1

Ανάμεσα στις άλλες ειδικότητες που έχουν σχέση με τον άνθρωπο, ο προπονητής αθλημάτων έχει ιδιαίτερη θέση, καθώς ασχολείται τόσο με το σώμα όσο και με το πνεύμα. Ο απόφοιτος της Προπονητικής συνήθως εργάζεται σε πρώτη φάση σε παιδικά τμήματα. Αποτελεί το πρότυπο και τον μικτό «ήρωα» των μικρόσωμων αθλητών.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εκπαιδεύονται στην παιδική ψυχολογία και Παιδαγωγική, τόσο στη θεωρεία, όσο και στην πράξη, μέσα από projects σε πραγματικές συνθήκες σε παιδικά τμήματα αθλητικών συλλόγων, με τους οποίους υπάρχει συνεργασία.

Από το 1ο εξάμηνο ο σπουδαστής επιλέγει Άθλημα Εξειδίκευσης (fitness, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, τένις κα.) και από την 1η μόλις εβδομάδα παρακολουθεί το μάθημα «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα και Άθλημα εξειδίκευσης», εντός δομών του χώρου που έχει επιλέξει (Γυμναστήρια, Αθλητικά Σωματεία, Ομάδες, Συλλόγους κλπ).

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα αθλητικά σωματεία – Απόλλων Πόντου & Μακεδονικός – καθώς και με τα μεγαλύτερα αθλητικά κέντρα – Warehouse & North Academy – δίνοντας την δυνατότητα στους σπουδαστές να δραστηριοποιούνται με τα καλύτερα δυνατά μέσα, στις ιδανικότερες δομές!

Υποκριτική

ypokritikh

Κάτω από τους προβολείς του θεάτρου ή τα φώτα της κάμερας, ο επαγγελματίας ηθοποιός δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να ερμηνεύσει το ρόλο που του έχει δοθεί.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση πάνω στο παιδικό θέατρο, καθώς κατά γενική ομολογία τα παιδιά αποτελούν την πιο αυστηρή ομάδα κοινού. Με μικρές παραστάσεις σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως τα Χριστούγεννα, σε νοσοκομειακές μονάδες, σε ορφανοτροφεία, αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους οι σπουδαστές Υποκριτικής εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες.

Η ειδικότητα περιλαμβάνει εξάσκηση για κάθε είδους χώρο εργασίας (τηλεόραση, κινηματογράφο, θέατρο, διαφήμιση), ενώ οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε μια ευρεία γκάμα ρεπερτορίου που περιλαμβάνει ελληνικά και διεθνή έργα, από την κλασική έως τη σύγχρονη εποχή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Οι σπουδαστές προετοιμάζονται και πρωταγωνιστούν στην μεγάλη θεατρική παράσταση του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, που πραγματοποιείται κάθε τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Χορός

spoudes xorou delta

Ο επαγγελματίας - απόφοιτος χορευτής αποκτά γερές βάσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης έχει τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί σε όλα τα βασικά είδη χορού, ώστε να βελτιώσει τις ικανότητες του και να αναπτύξει το ταλέντο του σε κάθε είδος.

Θα εκπαιδευτεί στο κλασσικό μπαλέτο και στους τρόπους εκμάθησης σε «μικτούς κύκνους». Τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια προτιμούν την ενασχόληση με το μπαλέτο σε πολύ μικρή ηλικία και ο δάσκαλος χορού παίζει καθοριστικό ρόλο, στο αν το παιδί θα αγαπήσει με πάθος το χορό.

Μαγειρική Τέχνη

spoudes chef delta

Στις μέρες μας που η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα, αναγνωρισμένα υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα! Τι συμβαίνει όμως όταν ο chef πρέπει να μαγειρέψει λιχουδιές για τα μικρά διαβολάκια; Πόσο εύκολο είναι να ευχαριστήσει κάποιος τις ορέξεις των μικρών παιδιών; Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία για όποιον αποφασίσει να εργαστεί ως μάγειρας σε παιδικούς σταθμούς, παιδικές κατασκηνώσεις, σχολεία. Οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχουν πάρει την «κρυάδα» της κριτικής μικρών παιδιών, μιας και μαγειρεύουν συχνά για τα ορφανοτροφεία, όπως ο Άγιος Στυλιανός και η «Μέλισσα».

Oι σπουδές μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζουν τη δημιουργία έτοιμων επαγγελματιών μαγείρων, με προσόντα που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν σαν άριστοι Chef και να ανταμειφθούν ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

Το 1998 το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ειδικότητα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης.

Σύγχρονα εργαστήρια και κουζίνες σε επαγγελματικά πρότυπα προσομοιώνουν απόλυτα τους εκκολαπτόμενους chef, μέσα από την καθοδήγηση των καλύτερων καθηγητών - chef της χώρας!

Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες και κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian είναι κάποιοι από τους χώρους εκπαίδευσης των σπουδαστών Μαγειρικής.

Τέχνη Φωτογραφίας

texnh fvtografias 1

Η Τέχνη της φωτογραφίας είναι ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα που χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα , φαντασία και ακρίβεια. Πολύ συχνά όμως ο φωτογράφος καλείται να αντιμετωπίσει …δύσκολα μοντέλα. Τα μικρά παιδιά δεν είναι πειθήνια, δεν ακολουθούν οδηγίες, κινούνται συνεχώς, πολλές φορές γκρινιάζουν… Και κάτω από αυτές οι συνθήκες ο φωτογράφος - σε μια βάφτιση για παράδειγμα – πρέπει να έχει ένα άψογο αποτέλεσμα! Ή όταν καλείται να φωτογραφίσει παιδιά – μοντέλα για τη δημιουργία παιδικών καταλόγων; Ο σπουδαστής Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 θα αντιμετωπίσει εύκολα τις παραπάνω προκλήσεις, μιας και θα έχει εκπαιδευτεί σε projects με παιδιά, όπως επίδειξη μόδας με παιδικά ρούχα, φωτογραφίσεις βαφτίσεων, πορτρέτα με πρωταγωνιστές παιδιά κ.α.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε πλήθος από πραγματικά projects, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικές φωτογραφίσεις, φωτογραφική κάλυψη εκδηλώσεων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 κα. όπου θα τον κρατούν σε διαρκή επαφή με τον κλάδο σου.

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου

spoydes berfonhpiokomias 1

Ο Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής επιτελεί σημαντικό έργο, με αγάπη και ευαισθησία, γνωρίζοντας ότι χρειάζεται υπευθυνότητα, συνέπεια, υπομονή και επικοινωνιακές ικανότητες.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχουν στη διάθεση τους εργαστήρια επαγγελματικών προδιαγραφών, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων, που περιλαμβάνει:

  • Εργαστήριο μουσικοκινητικής έκφρασης – νηπιαγωγείο.
  • Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού & κουκλοθέατρο.
  • Εργαστήριο έκφρασης συναισθημάτων και ομαδικής εργασίας.

Μέρος των εργαστηριακών μαθημάτων πραγματοποιείται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα προσχολικής αγωγής και προνηπιακά κέντρα που ανήκουν στον κύκλο συνεργαζόμενων εταιριών, που έχει αναπτύξει το IEK ΔΕΛΤΑ 360.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε πολλά πραγματικά projects πάνω στο αντικείμενό του, όπως το 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, εκδηλώσεις σε ιδρύματα για παιδιά, συγγραφή παραμυθιών κα.

Το Κρατικό Δίπλωμα δίνει δικαίωμα συμμετοχής με μόρια στις προκηρύξεις του Δημοσίου, για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακά και προνηπιακά κέντρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 , το οποίο προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκηση στις συνεργαζόμενες εταιρίες για όλους τους σπουδαστές.

Μερικοί από τους χώρους επαγγελματικής αποκατάστασης είναι τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα κέντρα προσχολικής αγωγής, μαιευτικές κλινικές κ.α.

Βοηθός Εργοθεραπείας

ergouerapeia 1

Η ειδικότητα της εργοθεραπείας, με έμφαση στην παιδική εργοθεραπεία, έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά, τα οποία εμφανίζουν οποιαδήποτε διαταραχή που επηρεάζει την καθημερινή τους απόδοση.

Το εργοθεραπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες μέσα από τις οποίες το άτομο θα καταφέρει να αναπτύξει, να βελτιώσει και να αξιοποιήσει τις δεξιότητές του ώστε να αντιδρά προσαρμοστικά στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος του.

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ο σπουδαστής παρακολουθεί από το 1ο εξάμηνο το μάθημα της «Πρακτικής Άσκησης» σε δομές υποστήριξης ατόμων με αναπηρία και ευπαθών ομάδων σε μικρά γκρουπ 4-5 ατόμων και συνοδεία καθηγητή, με στόχο την έγκαιρη συμμετοχή του σε διαφορετικές δομές ανά εξάμηνο (Θεραπευτήρια, Κέντρα Αποκατάστασης, Μονάδες κοινωνικής φροντίδας, Κέντρα δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ, Κέντρα Ειδικής Αγωγής κλπ).

Μέρος των μαθημάτων του Γ’ και Δ’ εξαμήνου διεξάγεται σε θεραπευτήρια & ΚΔΑΠ ΜΕΑ, προκειμένου ο σπουδαστής να παρακολουθεί και να συμμετέχει ενεργά σε συνεδρίες με ασθενείς με σκοπό να εκπαιδευτεί και να αποκτήσει τη σωστή επαφή με το επάγγελμα.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συμμετέχουν (προαιρετικά) από το πρώτο καλοκαίρι σε προσαρμοσμένα κατασκηνωτικά προγράμματα για άτομα με αναπηρία με αμοιβή, μεταφέροντας άμεσα τη θεωρία σε πράξη. Αυτό τους βοηθά να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα, να αποκτήσουν πολύτιμη προϋπηρεσία, εμπειρία και γνώση, ώστε να βγουν στην αγορά εργασίας και να ακολουθήσουν άμεσα μια λαμπρή καριέρα.

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN

Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Higher Diploma - Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από τον βρετανικό φορέα OFQUAL.

Ετήσια Προγράμματα Εξειδίκευσης!

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Κλινική και Παιδιατρική Αποκατάσταση αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και σχετικών επαγγελμάτων, το οποίο έρχεται να καλύψει την ανάγκη των αποφοίτων φυσικοθεραπείας και σχετικών επαγγελμάτων του παραϊατρικού κλάδου να ασχοληθούν με την αποκατάσταση.

Επιπρόσθετα, οι ανάγκες των επιχειρήσεων για καταρτισμένο προσωπικό με επαγγελματισμό και πρακτική γνώση καθιστούν απαραίτητη τη λειτουργία ενός σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Postgraduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων. Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και επίλεξε το επάγγελμα που σου ταιριάζει!