Η επιστήμη μίλησε! Αυτός είναι ο ιδανικός σωματότυπος για μία γυναίκα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η επιστήμη μίλησε! Αυτός είναι ο ιδανικός σωματότυπος για μία γυναίκα

Το γνώριζες;

Αν υπάρχει κάτι που απασχολεί έντονα εμάς τις γυναίκες χειμώνα-καλοκαίρι, αυτό είναι το σώμα μας και πως αυτό θα δείχνει στα καινούργια μας ρούχα ή στο μαγιό που αγοράσαμε για τις εμφανίσεις μας στην παραλία. Και να οι επισκέψεις στο γυμναστήριο να γίνονται πιο εντατικές, η διατροφή μας να αλλάζει συνεχώς, κι εμείς να αναρωτιόμαστε αν έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

Υπάρχει όμως κάτι που ίσως οι περισσότερες δεν λαμβάνουμε πολύ συχνά υπόψιν μας και αυτό είναι ο σωματότυπος που μπορεί να έχει η κάθε γυναίκα. Ποιος είναι ο ιδανικός λοιπόν που κάνει μια γυναίκα να δείχνει πιο ελκυστική;

Μια νέα μελέτη αναφέρει πως η ανθρώπινη βιολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην έλξη μεταξύ των δύο φίλων. Τι εννοούμε με αυτό; Οι επιστήμονες με βάση αυτή τη μελέτη λένε πως οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ψάχνουμε εξελικτικά χαρακτηριστικά στους συντρόφους μας.

Για παράδειγμα η δυνατότητα να κάνεις παιδιά με βάση το μέγεθος των γοφών σου, σε κάνει περισσότερο ελκυστική στα μάτια ενός άντρα σε σχέση με άλλες γυναίκες. Ποιος είναι λοιπόν ο ιδανικός σωματότυπος; Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες με αναλογία μέσης-γοφών 7:10 θεωρούνται περισσότερο ελκυστικές στους άνδρες. Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τον δικό σου σωματότυπο και να κάνεις πράγματα καθημερινά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το σώμα σου.

Διάβασε ακόμη: Γυμνάσου σαν «άγγελος» με αυτό το 20’ πρόγραμμα που ακολουθούν τα κορίτσια της VS