Ετοιμάζεις ταξίδι; Δες 5 προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείς φέτος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ετοιμάζεις ταξίδι; Δες 5 προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείς φέτος

Κλείσε εισιτήρια και έφυγες

Αν τα resolutions σου για το 2019, εκτός από την επίτευξη του bikini body, περιλαμβάνουν κι ένα ταξίδι, τότε σου έχουμε βρει τους 5 προορισμούς που μπορείς και αξίζει να επισκεφθείς φέτος. Σίγουρα όταν μιλάμε για ταξίδι, αναφερόμαστε σε κάτι εκτός Ελλάδας, οπότε τα βήματα είναι τα εξής: διαλέγεις προορισμό, κλείνεις εισιτήρια, φτιάχνεις βαλίτσα και ετοιμάζεσαι να περάσεις υπέροχα.

Αν ωστόσο δεν έχεις κάποιον συγκεκριμένο προορισμό στο μυαλό σου, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις. Σίγουρα θα βρεις κάποιον που να σου αρέσει και που στο βάθος του μυαλού σου να ήθελες πάντα να επισκεφθείς.

#1. Παρίσι - Βερσαλλίες
Ναι, Παρίσι. Η φετινή λίστα περιλαμβάνει βασικές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς και που ενδεχομένως να μην είχες την τύχη να πας μέχρι τώρα. Δεν χρειάζεται να σου πούμε τι πρέπει να επισκεφθείς, τα αξιοθέατα είναι αρκετά και σίγουρα θα επισκεφθείς τα περισσότερα.

#2. Βόρεια Ιταλία
Η Ιταλία είναι πάντα μια καλή ιδέα. Από τη λίμνη Como, τη Βερόνα και τη Βενετία, όπου και να πας θα μαγευτείς. Αυτήν τη χρονιά επιστρέφει και η έκθεση Venice Biennale, ενώ η χρονιά αυτή σηματοδοτεί και την 500στη επέτειο από τον θάνατο του Leonardo da Vinci. Η λίμνη Como είναι μόνο 45 λεπτά μακριά από το Μιλάνο, και που ξέρεις μπορεί να πετύχεις και τον George Clooney με την Amal, που έχουν σπίτι εκεί.

#3. Cabo San Lucas - Mexico
Αν πάλι θες κάτι πιο εξωτικό με περισσότερη θάλασσα, ήλιο και ζέστη, τότε το Cabo San Lucas είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή. Το μέρος αυτό, δεν ήταν ποτέ μια κακή ιδέα να το επισκεφθείς και πλέον που έχει αναβαθμιστεί σε πολλά επίπεδα (κυρίως σε αυτό της διαμονής), είναι μία υπέροχη ιδέα.

#4. Κοπεγχάγη
Εδώ εν συντομία, θα σου πούμε πως η Κοπεγχάγη είναι ό,τι πιο όμορφο μπορείς να επισκεφθείς. Θα σου αναλύσουμε άλλη στιγμή (σύντομα) τι μπορείς να επισκεφθείς, κράτα όμως στο μυαλό σου, πως είναι ένας υπέροχος προορισμός.

#5. Bodrum – Κωνσταντινούπουλη
Η Τουρκία (όπως η Γαλλία, το Ισραήλ και η Αίγυπτος) μέχρι πρότινος δεν ήταν ένας ιδιαίτερα ασφαλής προορισμός, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, η Κωνσταντινούπολη όμως, έχει κάνει δυναμικό comeback. Το γειτονικό Bodrum (ή Αλικαρνασσός) είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός, ενώ πλέον είναι πιο εύκολο από ποτέ να ταξιδέψεις στην Τουρκία, με το νέο αεροδρόμιο που είναι η μεγαλύτερη κατασκευή που έχει ολοκληρωθεί μέχρι τώρα.

Αν σε έχουμε δελεάσει έστω και λίγο επέλεξε έναν από τους παραπάνω προορισμούς και περιμένουμε να μας «βομβαρδίσεις» με φωτογραφίες.