3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μέσα στο αεροπλάνο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μέσα στο αεροπλάνο

Και αφορά τα πιο απλά θέματα

Εάν έπρεπε να κάνουμε μια δική μας λίστα με πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μέσα σε ένα αεροπλάνο, τότε θα βάζαμε σίγουρα, το να μην στηρίζεσαι (σπρώχνεις ή τραβάς) το κάθισμα του μπροστινού σου κατά τη διάρκεια της πτήσης και πάνω απ’ όλα να χρησιμοποιείς ακουστικά κάθε φορά που βλέπεις κάτι στο tablet ή το κινητό σου.

Υπάρχουν όμως εκτός από αυτά και κάποια άλλα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις και καλό θα ήταν να τα τηρήσεις την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις.

Μην πίνεις πολύ

Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμένεις ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, όμως όταν έρχεται η ώρα που δίνονται τα αλκοολούχα ποτά, καλό θα ήταν να τα αποφύγεις διακριτικά. Αν πίνεις κάτι για να ηρεμήσεις να ξέρεις πως μόνο χειρότερα μπορείς να κάνεις τα πράγματα. Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σε στρεσάρει ακόμη περισσότερο και να σου προκαλέσει και ναυτία κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Μην ταξιδεύεις με αεροπλάνο όταν είσαι άρρωστη

Προφανώς και δεν μπορείς να προγραμματίσεις το πότε θα αρρωστήσεις, ειδικά εάν έχεις κλείσει τα εισιτήρια αρκετούς μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, εάν είσαι άρρωστη και υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης του ταξιδιού καλό θα ήταν να το κάνεις. Είμαστε πιο μεταδοτικοί σε άλλους όταν έχουμε πυρετό και τα μικρόβια μπορούν να εξαπλωθούν ευκολότερα στον αέρα μέσα σε ένα αεροπλάνο.

Αν δεν μπορείτε να επαναπρογραμματίσεις το ταξίδι σου, είναι καλύτερο να φοράς μία μάσκα πάνω από τη μύτη και το στόμα σου ή να χρησιμοποιείς ένα μαντήλι για να κρατήσεις τα μικρόβια για τον εαυτό σου. Επίσης βεβαιώσου πως καλύπτεις το στόμα σου όταν φτερνίζεσαι και βήχεις και απολύμανε τα χέρια σου με αντισηπτικό μετά τον βήχα ή το φύσημα της μύτης σου.

Μην υπολογίζεις πως θα κοιμηθείς στο αεροπλάνο

Ακόμη και αν έχεις το καλύτερο μαξιλάρι στον κόσμο όλο, αλλά και συμπληρώματα μελατονίνης, υπάρχουν παράγοντες που δουλεύουν εναντίον σου και θα σε δυσκολέψουν να κοιμηθείς στο αεροπλάνο. Κάποιος μπορεί να τραβάει ή να κλωτσάει την καρέκλα σου, ο διπλανός σου μπορεί να θέλει να σηκωθεί ή μπορεί να υπάρχει ένα μωρό που κλαίει δίπλα σου. Αυτό λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο έχοντας ξεκουραστεί πιο πριν πάρα πολύ καλά (εάν αυτό είναι δυνατό).