River Phoenix: Έχεις ακούσει την τραγική ιστορία του αδερφού του Joaquin;

River Phoenix: Έχεις ακούσει την τραγική ιστορία του αδερφού του Joaquin;

Πάντως σίγουρα έχεις δει την πιο διάσημη ταινία του

Eίναι το πρόσωπο των ημερών και λογικά της χρονιάς, μιας και τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων, τον δίνουν φαβορί για την κατάκτηση του Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου-αναγνώριση που όσο να πεις, είναι η κορυφαία στον κόσμο του Hollywood-. Βέβαια ο Joaquin Phoenix, έχει καταφέρει ήδη πολλά-είτε κατακτήσει είτε όχι το Oscar-μιας και ο Joker του, έκανε κάτι που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς: Άγγιξε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, ευαίσθητες χορδές του καθενός προσωπικά και έφερε στο προσκήνιο τα αληθινά προβλήματα συνανθρώπων μας που μάχονται ψυχικές νόσους, αλλά που δυστυχώς είναι αόρατοι-όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος ο Arthur Fleck- στους πολλούς.

Και μπορεί ο Joaquin Phoenix αυτή τη στιγμή να είναι ο μεγαλύτερος star του Hollywood, υπάρχουν όμως λεπτομέρειες για τη ζωή του, που πιθανότατα δεν γνώριζες. Ίσως για κάποιους σινεφίλ, που έχουν παρακολουθήσει την πορεία και την ιδιαίτερη ερμηνευτική του δεινότητα όλα αυτά τα χρόνια, να είναι μία χιλιοειπωμένη ιστορία, για το ευρύ κοινό όμως, ο χαμός του αδερφού του River, επίσης ηθοποιού, από υπερβολική δόση χαπιών, είναι κάτι πρωτάκουστο και σίγουρα σοκαριστικό.


https://www.instagram.com/p/B4MthK7JkwF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο River Phoenix, ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός του Joaquin και το μεγαλύτερο παιδί από 5 αδέρφια, όλα με ιδιαίτερα ονόματα. Υπήρξε ηθοποιός, μουσικός και ακτιβιστής, ενώ το σχεδόν αγγελικό παρουσιαστικό του, τον είχε μετατρέψει σε teen idol της εποχής. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Explorers το 1985, σε ηλικία 15 ετών, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο κλασικές εφηβικές ταινίες όλων των εποχών, ύμνος στη φιλία και την αγάπη, το «Stand By Me». Για την ερμηνεία του στην ταινία βραβεύτηκε μαζί με τους άλλους τρεις, επίσης έφηβους συμπρωταγωνιστές του, Wil Wheaton, Corey Feldman και Jerry O'Connell. Και όσο κι αν προσπαθείς, να φέρεις σκηνές στο μυαλό σου, σου υπενθυμίζω το υπερδιάσημο soundtrack, το οποίο σίγουρα έχεις σιγοτραγουδήσει κάποια στιγμή στη ζωή σου (συγκινήθηκες ή ακόμα;).



Δυστυχώς, η μοίρα του ταλαντούχου, πολυπράγμονα και πανέμορφου River, δεν διαφοροποιήθηκε από αυτή των υπολοίπων παιδιών-θαυμάτων της εποχής, μίας εποχής που κυριαρχούσε το τρίπτυχο, Sex, Drugs & Rock and Roll, θύματα του οποίου υπήρξαν πολλά χαρισματικά και ταλαντούχα πλάσματα.



Ο River πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών, στις 31 Οκτωβρίου του 1993 σε ηλικία μόλις 23 ετών, έχοντας όμως προλάβει να αφήσει το στίγμα του στην υποκριτική και την μουσική, ενώ εκτός από τον αδερφό του Joaquin που τον θεωρεί ως την μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή του, οι Leonardo Di Caprio, Jared Leto και James Franko, έχουν επηρεαστεί καλλιτεχνικά από αυτόν.

Untitled

Κάθε χρόνο, στις 31 Οκτωβρίου, βραδιά εορτασμού του Halloween, οι θαυμαστές του αποτελούν φόρο τιμής στο ίνδαλμά τους, ενώ η πιο γνωστή του φράση που ακόμα μνημονεύεται, είναι η εξής: «Η υποκριτική είναι μία μάσκα του Halloween που απλώς φοράς».