Shine in your own light:Πώς θα βγάλεις στην επιφάνεια τον τολμηρό, ανατρεπτικό & λαμπερό σου εαυτό

Shine in your own light:Πώς θα βγάλεις στην επιφάνεια τον τολμηρό, ανατρεπτικό & λαμπερό σου εαυτό

Λένε πως όλοι έχουμε μέσα μας ένα φως που περιμένει να λάμψει. Οι περισσότεροι όμως, προτιμούμε να αφήνουμε κατεβασμένο τον διακόπτη διότι απλούστατα, διστάζουμε να ρισκάρουμε και να αφήσουμε την πιο αληθινή, ανατρεπτική και -γιατί όχι- τολμηρή πλευρά του χαρακτήρα μας να βγει στην επιφάνεια.

Αυτό συνέβαινε τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση επί σειρά ετών όταν στις αρχές του περασμένου μήνα και ενώ ετοιμαζόμουν να γιορτάσω τα 30ά γενέθλιά μου απολαμβάνοντας ένα προκλητικό cocktail σε ένα bar κάπου στο κέντρο της Αθήνας, κατάλαβα πως τόσο καιρό άλλα έκανα και άλλα μου «έλεγε» το ένστικτό μου. Κυρίως όμως, συνειδητοποίησα ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και πολύτιμη για να μην αφήνω το φως μου να λάμπει και να μην κάνω κάθε μέρα τις πλέον ανατρεπτικές και απολαυστικές επιλογές.

Αν ήθελα να χαράξω τη δική μου πορεία, έπρεπε να αφήσω το ένστικτό μου να με καθοδηγήσει. Πήρα, λοιπόν, την απόφαση να μετατραπώ στην πιο ανεξάρτητη, κοινωνική, άνετη και τολμηρή εκδοχή του εαυτού μου και να ακολουθήσω κι εγώ το #shineinyourownlight που τον τελευταίο καιρό κυριαρχεί στα social media! Το πώς και το γιατί θα τα μάθεις παρακάτω. Να θυμάσαι απλώς ότι λίγες αλλαγές στο mindset σου, αρκούν για να δώσεις στην καθημερινότητά σου μια άλλη, περισσότερο έντονη, απολαυστική και τολμηρή γεύση!

#1 Διάγραψε από το λεξιλόγιό σου τις λέξεις «βαριέμαι» και «θα»

Προκειμένου να υιοθετήσω την ουσία του «shine in your own light» στο έπακρο, χρειάστηκε να περιορίσω την αναβλητικότητά μου και τον τρόπο που αντιμετώπιζα τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Ακόμη και αν δεν το αισθανόμουν, ακόμη και αν ένιωθα πως ζοριζόμουν, σταμάτησα να λέω «βαριέμαι» και «θα». Αντιθέτως, άρχισα να απαντώ θετικά στις προτάσεις των φίλων μου και να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις και πρωτοβουλίες -ακόμη και αν δεν ήμουν 100% σίγουρη για κάτι. Με λίγα λόγια, σταμάτησα να οραματίζομαι ένα καλύτερο αύριο και άρχισα να το δημιουργώ.

bullodog 2

#2 Προσπάθησε να κάνεις κάθε μέρα μια νέα και ανατρεπτική επιλογή

Για να κάνω την καθημερινότητά μου πιο έντονη και να λάμψω, χρειάστηκε επίσης να βγω από τη ρουτίνα μου και γίνω περισσότερο «ανοιχτή» απέναντι σε νέες εμπειρίες. Και όπως αποδείχθηκε, μέσα από τις νέες αυτές εμπειρίες κατάφερα να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και να βγάλω στην επιφάνεια πλευρές του χαρακτήρα μου που δεν ήξερα ότι υπήρχαν. Τι μπορείς να κάνεις για να τα καταφέρεις; Αντί για γυμναστήριο δοκίμασε να ξεκινήσεις μαθήματα τάνγκο. Αντί για ένα συνηθισμένο ποτό, στην επόμενη έξοδό σου με την παρέα δοκίμασε ένα απολαυστικό Bulldog & Tonic στο χαρακτηριστικό μαύρο, mat balloon ποτήρι -αξίζει να σημειώσουμε ότι περιέχει 12 βότανα από όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων, μάτι δράκου, λευκή παπαρούνα, φύλλα λωτού και λεβάντα! Αντί για εκείνο το βαρετό τζιν παντελόνι, δοκίμασε να πας στο γραφείο φορώντας εκείνο το purple φόρεμα που είχες ξεχασμένο στην ντουλάπα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να το φορέσεις. Μέσα από βασικές επιλογές και φαινομενικά απλές αλλαγές, θα καταφέρεις να δώσεις στη ζωή σου μια άλλη, πιο έντονη γεύση, πέρα από τα συνηθισμένα.

bullodog 3

#3 Μάθε να ακούς το ένστικτό σου

Το τελευταίο και ενδεχομένως πιο απαιτητικό βήμα που με βοήθησε να κάνω τη φιλοσοφία του #shineinyourownlight πράξη, ήταν το να μάθω να ακολουθώ το ένστικτό μου, διότι μόνο έτσι θα μπορούσα να εστιάσω σε όλα όσα έχουν πραγματική αξία για εμένα. Ουσιαστικά, το μόνο που χρειάζεται για να τα καταφέρεις, είναι να διακρίνεις τους φόβους από τις επιθυμίες σου. Ζήσε το σήμερα και απόλαυσε την κάθε σου στιγμή ακολουθώντας το ένστικτο σου.

bulldog 4

Στη δική μου περίπτωση, αρκούσε η βελούδινη γεύση ενός τολμηρού Gin Tonic με Bulldog Gin, μαύρα μούρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από τα χέρια του αγαπημένου μου bartender, λίγο προτού γιορτάσω τα πρώτα μου «-άντα» , για να συνειδητοποιήσω τη σημασία του να μην αφήνω τον χρόνο να περνά μέσα από τα χέρια μου, δίχως να τον «αγγίζω».

Η ζωή είναι μικρή για να είναι άγευστη, βαρετή και συνηθισμένη και όπως θα διαπιστώσεις, είναι σίγουρα γενναιόδωρη απέναντι σε εκείνους που ακολουθούν το ένστικτό τους και χαράζουν μόνοι την πορεία τους. Βάλε και εσύ, λοιπόν, στη λίστα με τους στόχους σου για το 2020 το #shineinyourownlight και υποδέξου το νέο έτος με έναν ανανεωμένο και πιο τολμηρό χαρακτήρα!

#shineinyourownlight #bulldoggin #bulldoggin #shineinyourownlight #enjoybulldogresponsibly