Τέσσερις επιλογές γεμάτες καλοσύνη που αναβαθμίσουν τα απογεύματα στο σπίτι

Τέσσερις επιλογές γεμάτες καλοσύνη που αναβαθμίσουν τα απογεύματα στο σπίτι

Ποιες είναι, λοιπόν, οι επιλογές που μπορούν να αναβαθμίσουν τα ανοιξιάτικα απογεύματα στο σπίτι;

Η φετινή άνοιξη δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες και εξίσου διαφορετικό, θα είναι και το Πάσχα που πλησιάζει. Όσο και αν ο καλός καιρός σε κάνει να θέλεις να βγεις έξω και να απολαύσεις τον καλό καιρό, αντιλαμβάνεσαι τη σημασία του να κάνεις υπομονή και να φερθείς με υπευθυνότητα τη χρονική περίοδο που διανύουμε, προκειμένου να προστατεύσεις τον εαυτό σου, αλλά και κάθε συνάνθρωπό σου.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι επιλογές που μπορούν να αναβαθμίσουν τα ανοιξιάτικα απογεύματα στο σπίτι; Έπειτα από την τηλεργασία, έχεις στη διάθεσή σου αρκετό ελεύθερο χρόνο προκειμένου να απολαύσεις όμορφες στιγμές. Το θέμα είναι να αξιοποιήσεις τον χρόνο που έχεις για το καλό σου.

Για παράδειγμα, αντί να κατευθυνθείς από τον υπολογιστή κατευθείαν στον καναπέ για να παρακολουθήσεις μία ακόμη σειρά ή να δεις τις αναρτήσεις και τα stories των φίλων σου στα social media, προσπάθησε να δείξεις λίγη καλοσύνη στον εαυτό σου και να δώσεις περισσότερη αξία στις ημέρες στο σπίτι, επιλέγοντας να κάνεις μια από τις παρακάτω indoors δραστηριότητες.

Εκτός από το να καθαρίζεις το σπίτι, να μαγειρεύεις και να βλέπεις σειρές, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές που μπορούν να σε βοηθήσουν να «γεμίσεις» με καλοσύνη και αισιοδοξία τα απογεύματά σου. Η λίστα που ακολουθεί θα σου προσφέρει την έμπνευση που χρειάζεσαι!

vvvcccc

Ώρα για κηπουρική, χαλάρωση και επαφή με τη φύση

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά η κηπουρική αποτελεί ένα χόμπι που φέρεται να έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη ψυχική σου ηρεμία. Αν δεν έχεις χώμα και γλαστράκια, μπορείς να κάνεις άμεσα μια online παραγγελία. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις σπόρους ή ρίζες των λαχανικών που καταναλώνεις σπίτι -όπως για παράδειγμα καρότα- για να δημιουργήσεις τον δικό σου μικρό λαχανόκηπο. Στο YouTube θα βρεις πολλά tutorials που θα σε βοηθήσουν να φυτέψεις με επιτυχία ό,τι θέλεις. Ήλιος και επαφή με τη φύση. Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στο σπίτι, μπορεί να είναι απίστευτα απολαυστικό και χαλαρωτικό.

xalarvtiko

Online video date στο μπαλκόνι για καφέ, τσάι μπισκότα και λίγο gossip

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναβαθμίσεις τα ανοιξιάτικα απογεύματα στο σπίτι, είναι να δίνεις ραντεβού με τις φίλες, την αδερφή ή τη μητέρα σου στο μπαλκόνι για καφέ, τσάι, μπισκότα και κουβεντούλα. Όλα αυτά -φυσικά- online. Δώστε ραντεβού στις οθόνες σας μια συγκεκριμένη ώρα, τοποθετήστε τα κινητά σας σε σταθερά σημεία, ετοιμάστε ένα ρόφημα, βγάλτε μερικά μπισκότα -όπως τα Αλλατίνη Soft Cookie δημητριακών 100% Ολικής Άλεσης Goodness in Me με γέμιση πραλίνα που αποτελούν τα δικά μας «must»- και μιλήστε για όλα όσα σας απασχολούν. Μέσα από αυτά τα online ραντεβού στο μπαλκόνι, θα μείνετε κοντά η μία στην άλλη και φυσικά, θα δίνετε σε κάθε ανοιξιάτικο απόγευμα, μια άλλη, περισσότερο αισιόδοξη διάσταση.

diastash

Διάβασε ένα βιβλίο online ή άκου ένα podcast συντροφιά με ένα wellness smoothie

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις το άγχος που ενδέχεται να αισθάνεσαι αυτή την περίοδο και να χαρείς τη φετινή άνοιξη από το σπίτι; Να χαλαρώσεις στο μπαλκόνι, τον καναπέ ή την αγαπημένη σου πολυθρόνα και να διαβάσεις ένα βιβλίο online ή να ακούσεις ένα podcast. Πολλές ψηφιακές βιβλιοθήκες -σε Ελλάδα και εξωτερικό- προσφέρουν δωρεάν τα online βιβλία τους αυτή την περίοδο, ενώ μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις πολλά και άκρως ενδιαφέροντα δωρεάν podcasts με συμβουλές ευεξίας. Αν θέλεις να δώσεις μια ακόμη πιο wellness και αισιόδοξη διάσταση στις απογευματινές, ανοιξιάτικες «ιεροτελεστίες» στο σπίτι, δοκίμασε να συνοδεύσεις τις στιγμές χαλάρωσής σου με ένα θρεπτικό και απολαυστικό smoothie. Τι θα έλεγες για ένα smoothie με μπισκότα με γιαούρτι, σοκολάτα και πορτοκάλι;

Για να το ετοιμάσεις, θα χρειαστείς απλώς μεγάλα, μαλακά μπισκότα Αλλατίνη Soft Cookie δημητριακών 100% Ολικής Άλεσης Goodness in Me με γιαούρτι, σοκολάτα και πορτοκάλι, μισή κούπα χυμό πορτοκάλι, μία ώριμη μπανάνα, δύο κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ένα πορτοκάλι σε φέτες, 3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι και δύο κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορείς να ανακατέψεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή να προσθέσεις τα μπισκότα σε κομμάτια μέσα στο ποτήρι σου, στο τέλος. Αυτό το smoothie είναι απολαυστικό, όπως και να το δοκιμάσεις!

dokimaseiwssss

Γυμνάσου ταυτόχρονα με τις φίλες σου

Τέλος, μια υπέροχη ιδέα για να αξιοποιήσεις τα απογεύματα στο σπίτι την περίοδο που διανύουμε, είναι να οργανώσεις το δικό σου gym class στο σπίτι. Δοκίμασε να γυμναστείς ταυτόχρονα με τις φίλες σου, μέσω Skype ή Face time και ακολουθώντας τις οδηγίες ενός προγράμματος γυμναστικής μέσω YouTube (πολλές είναι οι fitness gurus που παραδίδουν «ζωντανά» κάθε μέρα δωρεάν μαθήματα) ή μιας δωρεάν fitness εφαρμογής. Θα ασκηθείτε, θα διασκεδάσετε και θα έρθετε ακόμη πιο κοντά, ακόμη και αν βρίσκεστε μακριά η μία από την άλλη. Μην ξεχάσεις, φυσικά, να φερθείς με καλοσύνη στον εαυτό σου και να τον επιβραβεύσεις έπειτα από την προπόνηση με ένα ισορροπημένο σνακ!

snak

Προσπάθησε να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου αυτή την εποχή. Δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεσαι να κάνεις πράγματα που δεν σε ευχαριστούν ή να γεμίζεις ασφυκτικά το καθημερινό σου πρόγραμμα. Τώρα έχεις την ευκαιρία να ρίξεις για λίγο τους ρυθμούς σου και να χαλαρώσεις. Τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσεις έναν κόσμο γεμάτο καλοσύνη στο δικό σου προσωπικό «καταφύγιο». Μπορεί να μείνεις σπίτι αυτή την άνοιξη και το φετινό Πάσχα, όμως υπάρχουν πολλές επιλογές που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις κάθε απόγευμα!