Τα απίστευτα «μυστικά» πίσω από τέσσερις πασίγνωστες ταινίες του Hollywood

Νατάσσα Σχοινά
Τα απίστευτα «μυστικά» πίσω από τέσσερις πασίγνωστες ταινίες του Hollywood

Κάποια πράγματα είναι εντυπωσιακά.

Ο κινηματογράφος είναι μεγάλη ιστορία. Οι ταινίες που κυκλοφορούν μέχρι να φτάσουν στη μεγάλη οθόνη περνούν από πολλές διαδικασίες, τις οποίες πολλές φορές ούτε που μαθαίνουμε. Όχι ότι πολλοί θα μπουν στη διαδικασία να ψάξουν τι ακριβώς έχει συμβεί μέχρι να φτάσει στο σινεμά η κάθε παραγωγή, όμως, αυτό έχει σημασία. Από μεγάλες ή και μικρές λεπτομέρειες μαθαίνεις λίγο καλύτερα την ταινία και τους δημιουργούς της. Πόσο κόπο έχουν καταβάλει, το όραμά τους, την οπτική τους.

Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε τα «μυστικά» από 4 πασίγνωστες ταινίες.

  1. Furious Seven




Η λέξη «seven» στο όνομα της ταινίας δε γράφτηκε για να παραπέμψει στη σειρά του franchise. O σκηνοθέτης, James Wan, ήθελε τη λέξη και όχι το νούμερο, επειδή στο μυαλό του η ομάδα του Fast έμοιαζε με μοντέρνους σαμουράι από την ταινία Seven Samurai.

  1. Interstellar




Θυμάσαι το τεράστιο λιβάδι που είδαμε σε αρκετές σκηνές στο Interstellar; Πρόκειται για μία έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων, η οποία καλλιεργήθηκε από το μηδέν. Η τελειομανία στα καλύτερά της. Αφότου τελείωσαν τα γυρίσματα, η έκταση πωλήθηκε.

  1. Frozen




Η ταινία Frozen βασίζεται στο «The Snow Queen» του Hans Christian Andersen. Αυτό που μάλλον δεν είχες παρατηρήσει, όμως, είναι η ομοιότητα των ονομάτων των πρωταγωνιστών με αυτό του συγγραφέα. «Hans, Kristoff, Anna, Sven». Διάβασέ τα γρήγορα με αυτήν τη σειρά και θα καταλάβεις.

  1. Gone Girl




Μπορεί να μη σου πηγαίνει το μυαλό ότι σε μία τέτοια ταινία θα χρειαζόταν, αλλά το Gone Girl περιλάμβανε μεγάλη χρήση CGI (Computer-generated imagery). Ο σκηνοθέτης, David Fincher, αποκάλυψε ότι επειδή η πρωταγωνίστρια, Rosamund Pike έπρεπε να φορέσει πολλές περούκες ανάλογα με τη σκηνή και τη χρονική περίοδο των γεγονότων, επεξεργάζονταν συνεχώς… τη γραμμή των μαλλιών της, ώστε να μην παραπέμπει καθόλου σε κάτι ψεύτικο. Και μάλλον τα κατάφεραν.