Ο μοναδικός τρόπος που δουλεύει ο Christopher Nolan στις ταινίες του

Νατάσσα Σχοινά
Ο μοναδικός τρόπος που δουλεύει ο Christopher Nolan στις ταινίες του

Εκπληκτικός μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Πάντα, όταν αρχίζεις να μιλάς για τον Christopher Nolan, δεν ξέρεις τι να πρωτοπείς. Αν πιστεύεις στην ιδέα ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί με συγκεκριμένα ταλέντα, τότε εκείνος είναι ακριβώς αυτό. Αν όχι, σε κάνει να το πιστέψεις. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, έναν δημιουργό, που ό,τι και να πιάσει στα χέρια του έχει τον τρόπο να το απογειώνει. Λίγο να έχεις εξοικειωθεί με τις δουλειές του, από ένα σημείο και μετά, βλέποντάς το όνομά του στους τίτλους, νιώθεις μία ανακούφιση και μία ανυπομονησία γιατί να μην είναι ποιοτικό αυτό που πρόκειται να δεις λίγες πιθανότητες έχει.

Αυτός, λοιπόν, είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει όλο το Hollywood να τον εκτιμήσει. Μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Γιατί όλοι αναγνωρίζουν την ποιότητα που φέρνει μαζί του. Άλλη μία επιβεβαίωση έρχεται δια στόματος μιας ηθοποιού, με την οποία έχει συνεργαστεί για την επόμενη ταινία του, Tenet.

Σύμφωνα με την Elizabeth Debicki που μίλησε στο Variety επ’ αυτού, ο δημιουργός προσφέρει μία μοναδική εμπειρία ακόμα και στους συνεργάτες του.

«Ο Chris χτίζει τα πάντα. Κατασκευάζει όλη την εικόνα κομμάτι-κομμάτι. Έχει αυτήν την ικανότητα να κάνει μία ταινία που περιλαμβάνει περίπλοκη σκέψη και παρόλα αυτά να την κάνει διασκεδαστική και προσιτή. Σχεδόν έχει την αίσθηση ενός indie set χάρη σ’ αυτήν την ακρίβεια. Ο Chris δουλεύει πολύ γρήγορα. Ώρα και ενέργεια ξοδεύονται σε όλα τα σωστά πράγματα εδώ. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό. Ήταν αφυπνιστικό και συνεργατικό και σίγουρα με έκανε πιο δυνατή ως ηθοποιό και κατά πάσα πιθανότητα και ως άτομο»