Δεν θα πας διακοπές φέτος; 3 τρόποι για να κάνεις weekend στην πρωτεύουσα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δεν θα πας διακοπές φέτος; 3 τρόποι για να κάνεις weekend στην πρωτεύουσα

Και θα περάσεις εξίσου καλά

Τη φετινή χρονιά και το φετινό καλοκαίρι κανείς δεν περίμενε πως θα βιώναμε τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Ο κορονοϊος όμως παγκοσμίως είχε άλλα σχέδια και αυτό μας το απέδειξε μέχρι σήμερα που μιλάμε. Σίγουρα κι εσύ μερικούς μήνες πριν σχεδίαζες σε ποιο νησί θα πας διακοπές και σε ποια παραλία θα πίνεις τα cocktails με τις κολλητές σου. Αν τελικά ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που θα βγάλουν το καλοκαίρι στην Αθήνα, όχι δεν σε λυπόμαστε, άλλωστε δεν είσαι η μόνη και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν κάνεις μια βόλτα στην πρωτεύουσα θα δεις πως δεν είναι και τελείως άδεια όπως ήταν τέτοιο καιρό τα προηγούμενα χρόνια.

Τα νησιά δεν είναι γεμάτα με κόσμο, και γενικά όλοι κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να περάσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι ακόμη και υπό τις συνθήκες και την επέλαση του Covid 19. Ίσως η κατάσταση αυτή είναι μια ευκαιρία για να γνωρίσεις καλύτερα την Αττική και τις ομορφιές που μπορεί να σου προσφέρει. Σε βλέπουμε που ξινίζεις τη μούρη σου, όμως αλήθεια μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ακόμη και αν δεν φύγεις σε κάποιο νησί.

#1. Ανακάλυψε την Αθήνα

Αν δεν πας διακοπές σε νησί, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο να μην πάρεις και άδεια. Πρέπει να πάρεις έστω και 5 μέρες γιατί αλλιώς θα καταρρεύσεις, και δεν σου κάνουμε πλάκα. Το breakdown δεν είναι απλή υπόθεση και πρέπει να προσέχεις για να έχεις. Πάρε λοιπόν την άδειά σου και αφενός ξεκουράσου, αφετέρου κάνε βόλτες στην πόλη. Πλέον λόγω της κατάστασης αν ψάξεις θα βρεις πολλά θερινά σινεμά, drive in συναυλίες και υπαίθρια πάρτι στα οποία μπορείς να περάσεις εξίσου καλά. Πάρε την κολλητή σου βγείτε έξω, πάρτε ένα κοκτέιλ take away και περπατήστε σε μέρη που δεν έχετε πάει ξανά. Αλήθεια από πότε έχεις να πας στα βραχάκια στην Ακρόπολη;

#2. Η ταράτσα του σπιτιού σου είναι φίλη σου

Αν μένεις σε μονοκατοικία ή έστω σε κάποιο διώροφο κτίριο, τότε εκμεταλλεύσου ότι αυτό σου προσφέρει. Έχεις μεγάλα μπαλκόνια ή βεράντες; Τέλεια, κανόνισε ένα σουαρέ με τους φίλους σου, φτιάξε μεζεδάκια, παρήγγειλε φαγητό φτιάξτε κοκτέιλς και απολαύστε μία βραδιά με παιχνίδια, μουσική και καλή παρέα. Εννοείται το ίδιο ισχύει αν φίλος ή φίλη στη παρέα έχει σπίτι με κήπο. Φαντάζεσαι τίποτα καλύτερο από ένα garden party;

#3. Οι μονοήμερες εκδρομές είναι ότι καλύτερο

Μπορεί το budget σου φέτος να μην υποστηρίζει πολυήμερες διακοπές σε νησί, μπορεί όμως να στηρίξει μια μονοήμερη με τους φίλους σου. Και η αλήθεια είναι ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα μπορείς να βρεις πολλούς προορισμούς για να πας. Είτε μόνη, είτε με τους φίλους σου η Αττική έχει μέρη που μπορείς να πας και να περάσεις φανταστικά. Τι θα χρειαστείς; Τα απολύτως απαραίτητα. Το μαγιό σου, τους φίλους σου, το gps σου και έφυγες για την πιο όμορφη καλοκαιρινή εμπειρία. Άκουσέ μας και δεν θα χάσεις.

ΥΓ. Μην ξεχάσεις την αγαπημένη σας μουσική και τα παιχνίδια, γιατί αλλιώς δεν θα έχει καθόλου πλάκα!