Avatar 2: Το τεχνολογικό «θαύμα» του James Cameron μέσα από μία φωτογραφία

Νατάσσα Σχοινά
Avatar 2: Το τεχνολογικό «θαύμα» του James Cameron μέσα από μία φωτογραφία

Όπως φαίνεται, θα δούμε υπέροχα πράγματα στη νέα του ταινία

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το Avatar στους κινηματογράφους. Για την εποχή του ειδικά, αποτέλεσε μία αποκάλυψη στον χώρο των ειδικών εφέ, πέρα από οτιδήποτε άλλο. Σαφώς, είχες έναν James Cameron από πίσω, γνωστό για τις προσεγμένες του δουλειές, από τον Εξολοθρευτή μέχρι τον Τιτανικό, οπότε υπήρχε κάποιου είδους safe bet. Ωστόσο, μέχρι να δεις το τελικό αποτέλεσμα στην οθόνη, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη. Και το Avatar πέτυχε.

Όλοι τρέξαμε στους κινηματογράφους για να δούμε την ταινία που σε έκανε να αναρωτιέσαι ποιο είναι το limit της τεχνολογίας στον κινηματογράφο. Ήταν φορές που χαζεύαμε περισσότερο τις εικόνες που περνούσαν από μπροστά μας παρά το ίδιο το story -Όχι ότι αυτό δεν ήταν απίστευτα εντυπωσιακό- και αυτή του η επιτυχία οδήγησε σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office.




Η άφιξη ενός sequel, λοιπόν, ήταν αυτονόητη. Ακούγαμε για αυτό αρκετό καιρό, όμως τα χρόνια περνούσαν. Έναν μόλις χρόνο μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία της πρώτης ταινίας, ο Cameron δήλωσε ότι θα έρθουν άλλες δύο, με την επόμενη να στοχεύει στο 2014. Αυτό, όμως, δε συνέβη. Η τεχνολογία που χρειαζόταν ο σκηνοθέτης για τα υποβρύχια πλάνα που είχε στο μυαλό του δεν ήταν ακόμη στο κατάλληλο επίπεδο κι έτσι, με τις διάφορες καθυστερήσεις, το sequel έχει προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου του 2022.

Μέσα στην καραντίνα, ο Καναδός δημιουργός άρχισε ξανά την παραγωγή της ταινίας και αυτήν τη στιγμή έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες από ένα απίστευτο υποβρύχιο όχημα που θα δούμε στην ιστορία και ονομάζεται The Crabsuit.

Αυτό δε θα είναι το μόνο sequel της ταινίας, αφού, όπως έχει ανακοινωθεί περιμένουμε άλλα τρία -σύνολο 5 παραγωγές- το 2024, το 2026 και το 2028 αντίστοιχα.

Όπως όλα δείχνουν, πρέπει να περιμένουμε καταπληκτικά πράγματα.