Dark: 6 απίστευτα facts για το sci-fi θρίλερ που μας «έκαψε» το μυαλό

Νατάσσα Σχοινά
Dark: 6 απίστευτα facts για το sci-fi θρίλερ που μας «έκαψε» το μυαλό

«Έτσι δημιουργήθηκε ο κόσμος»

Αν νιώθεις ότι είσαι έτοιμη να προβληματιστείς να καείς με μία σειρά που είναι ποιοτική και πολύ κολλητική από το πρώτο επεισόδιο, τότε το Dark πρέπει ξεκάθαρα να βρεθεί στη λίστα σου… χτες. Εκεί που πολλές φορές αισθάνεσαι ότι αρκετές σειρές είναι λίγο - πολύ ίδιες μεταξύ τους, έρχονται παραγωγές όπως το Γερμανικό sci-fi, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2017, και σε πείθουν ότι κάποιοι μπορούν και ψάχνουν το θέμα του σεναρίου λίγο καλύτερα από άλλους.

Το Dark, βέβαια, έχει πιάσει το θέμα σενάριο, έχει γραπωθεί πάνω του και το έχει κάνει χίλια κομμάτια, τα οποία προσπαθεί μετά ο μέσος θεατής να εντοπίσει και να ξαναβάλει τελικά πίσω στη θέση τους, για να ολοκληρωθεί το παζλ και να καταλάβει τι στο καλό συμβαίνει. Δηλαδή, αν σκέφτεσαι να κάνεις κάτι παράλληλα με αυτό, καλύτερα να το αποφύγεις, αφού μερικά λεπτά μπορούν να αλλάξουν τις επόμενες σεζόν και να σε κάνουν να ψάχνεσαι σχετικά με τη σύνδεσή τους.




Σε μία προσπάθεια για σύντομο ρεζουμέ -για την περίπτωση που δεν έχει τύχει να παρακολουθήσεις κάποιο επεισόδιο ή που δεν έχεις ακούσει καν για τη σειρά- η ιστορία θέλει κάποια παιδιά να εξαφανίζονται στο Winden, μία πόλη της Γερμανίας. Κανείς -γνωστός- δεν ξέρει τι τους έχει συμβεί και εμείς επί της ουσίας βλέπουμε πώς αλληλεπιδρούν, μπλέκονται και εμπλέκονται πολύ συγκεκριμένες οικογένειες. Υ.Γ. Αν σου αρέσουν τα ταξίδια στον χρόνο, υπό την πιο επιστημονική τους έκφανση, ετοιμάσου να ενθουσιαστείς. Ένα μεγάλο κουβάρι πρόκειται να ξετυλιχθεί μπροστά σου.

Είτε το παρακολουθείς ήδη είτε πρόκειται να το αρχίσεις, δες αυτά τα 6 facts που βρίσκονται στη συνέχεια.

  1. Το κοστούμι – σκελετός του Mikkel είναι αναφορά στον Donnie Darko (σ.σ. άλλη μία παραγωγή που εστιάζει στο ταξίδι στον χρόνο).

  2. Το Winden δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Η απόφαση πάρθηκε γιατί δεν ήθελε να αφορά σε ένα συγκεκριμένο μέρος, αλλά να μπορεί να συμβεί οπουδήποτε.

  3. Ούτε και η σπηλιά υπάρχει. Δε θα δεις κάποιον ανάλογο σχηματισμό των πετρών στο Βερολίνο. Η εικόνα στο Dark είναι σκηνικά και CGI.

  4. Η γενικότερη τοποθεσία, πάντως, βρίσκεται σε ένα χωριό λίγο έξω από την πρωτεύουσα.

  5. Η εκκλησία στην οποία ο Jonas γνωρίζει για πρώτη φορά τον Noah βρίσκεται στο Grunewald forest κοντά στο Steglitz-Zehlendorf.









    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.





    three days until the apocalypse as they say in Dark. here we were visiting the church were Jonas first meets the stranger and we were lucky to have our friend @maxprokopiev and his yellow jacket. #travel #vscocam #fotostrasse #instapassport #thecreative #artofvisuals #aroundtheworldpix #ig_masterpiece #theprettycities #flashesofdelight #travelog #mytinyatlas #visualmobs #theglobewanderer #ig_deutschland #diestadtberlin #berlinstagram #canonphotos #canoneos

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fotostrasse: Travel Photo Blog (@fotostrasse) στις




  6. Τα γυρίσματα έγιναν με χρονολογική σειρά στις δύο πρώτες σεζόν και μετά έγινε το χρονικό «ανακάτεμα» μεταξύ 1953, 1986 και 2019.