Καταργείται αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο σε λίγες ώρες από τώρα

Καταργείται αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο σε λίγες ώρες από τώρα

Τι σημαίνει για τους νέους και τους υπάρχοντες χρήστες.

Σκέψου ότι είσαι στο σπίτι. Έχεις επιστρέψει από τη δουλειά, έχεις βάλει τα πιο άνετα ρούχα σου και ετοιμάζεσαι να κάτσεις στον καναπέ και να απολαύσεις λίγες ώρες ηρεμίας και ξεκούρασης. Αν τύχει και έχεις ελεύθερο χρόνο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να τον αξιοποιήσεις. Να διαβάσεις ένα βιβλίο, να δεις μία σειρά, να μιλήσεις στο τηλέφωνο ή την εύκολη λύση των τελευταίων ετών: να μπεις στο Internet.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές κοινωνικές πλατφόρμες που έχουν ανοδική πορεία όλο αυτό το διάστημα. Θυμάσαι τι είχε γίνει όταν πρωτοδημιουργήθηκε το Facebook; Ήταν ο λογαριασμός που έπρεπε να ανοίξεις για να είσαι cool, να μπορείς να μιλάς με την παρέα και να ενημερώνεσαι για την καθημερινότητά της. Μόλις η επιτυχία του καθιερώθηκε, άρχισαν να εμφανίζονται πολλά κοινωνικά δίκτυα, το ένα μετά το άλλο, με εκατομμύρια χρήστες να βρίσκονται στα «σκαλιά» τους.

Ώσπου πριν από τέσσερα χρόνια, μία νέα εφαρμογή έκανε την εμφάνισή της και, τότε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της επιτυχίας που θα είχε σήμερα. Ειδικά όταν με την άφιξη της πανδημίας και των lockdown που επιβλήθηκαν σε όλον τον πλανήτη είδε τα νούμερά του να απογειώνονται.

Φυσικά, μιλάμε για το TikTok.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας αποφάσισε να καταργήσει το διάσημο app και το πρώτο μέρος του ban, σύμφωνα με το Perez Hilton, θα μπει σε εφαρμογή την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Σε πρώτη φάση, θα απαγορευτεί σε νέους χρήστες στις ΗΠΑ να κάνουν νέο λογαριασμό και στους υπάρχοντες να κάνουν ενημερώσεις. Στις 12 Νοεμβρίου, ωστόσο, το σχέδιο είναι να καταργηθεί εξολοκλήρου στην Αμερική.