Chadwick Boseman: Η υπέροχη κίνηση σε ταινία του έναν χρόνο πριν πεθάνει

Νατάσσα Σχοινά
Chadwick Boseman: Η υπέροχη κίνηση σε ταινία του έναν χρόνο πριν πεθάνει

Δεν ήταν μόνο ένας καλός ηθοποιός. Πάνω απ' όλα, ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Έχει περάσει πλέον ένας γεμάτος μήνας από την ημέρα που ο Chadwick Boseman άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 43ων ετών. Πάλεψε πολύ με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά, τελικά, δεν κατάφερε να βγει νικητής. Έκτοτε, ο κόσμος, που ούτως ή άλλως τον λάτρευε, ασχολείται περισσότερο από ποτέ μαζί του και αναδύονται όλο και περισσότερο πληροφορίες σχετικά με συμβάντα του παρελθόντος που μέχρι πρότινος δε γνωρίζαμε.

Το 2019, είδαμε την ταινία 21 Bridges στους κινηματογράφους. Εκεί, ο Boseman βρέθηκε στο πλευρό της Sienna Miller και απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι το κεφάλαιο της περιπέτειας είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά. Ο ηθοποιός, ωστόσο, αποφάσισε να κάνει μία κίνηση, την οποία δύσκολα άλλοι θα έκαναν και να ξεφύγει ακόμα κι από τα όρια της υποκριτικής, αφού είχε να κάνει με τον ίδιο ως άνθρωπο.




Τι ήταν αυτό; Προσφέρθηκε να δώσει μέρος του μισθού που πήρε για την ταινία για να ανέβει σε καλύτερο και δικαιότερο ποσό αυτός της συμπρωταγωνίστριάς του.

«Δεν ήξερα αν έπρεπε να πω την ιστορία ή όχι και δεν το έχω κάνει ακόμη. Αλλά πρόκειται να την πω, γιατί πιστεύω ότι είναι μία μαρτυρία του ποιος ήταν. Αυτή ήταν μία ταινία με μεγάλο budget και ξέρω ότι όλοι καταλαβαίνουν σχετικά με τη μισθολογική διάκριση στο Hollywood, αλλά ζήτησα έναν αριθμό, στον οποίο το στούντιο δε συμφωνούσε. Και επειδή ήμουν διστακτική να επιστρέψω στη δουλειά και η κόρη μου άρχιζε σχολείο και ήταν μία άβολη στιγμή, είπα ‘Θα το κάνω αν αποζημιωθώ με τον σωστό τρόπο’. Και ο Chadwick κατέληξε να δωρίσει ένα μέρος του μισθού του για να πάρω το νούμερο που είχα ζητήσει. Είπε ότι αυτό ήταν αυτό που άξιζα να πληρωθώ», είπε η Miller.