Ο Hugh Jackman ήταν ανέκαθεν πολλά περισσότερα από τον Wolverine

Νατάσσα Σχοινά
Ο Hugh Jackman ήταν ανέκαθεν πολλά περισσότερα από τον Wolverine

Ο ηθοποιός γίνεται σήμερα 52 ετών και το γιορτάζουμε με τις καλύτερες κινηματογραφικές του στιγμές που πρέπει να δεις.

Πριν από ακριβώς 52 χρόνια, το 1968, γεννήθηκε στην Αυστραλία ένας άνθρωπος που έμελλε να αφήσει ανεξίτηλα γραμμένο στο Hollywood το όνομά του. Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλα blockbusters αλλά και με το ευγενές του χαρακτήρα του και έγινε ένα από τα πιο γνωστά αστέρια με εκατομμύρια fans σε όλον τον πλανήτη. Ο λόγος για τον Hugh Michael Jackman που σήμερα έγινε 52 ετών.

Αν και γεννημένος στο Σίδνεϊ μετά τη μετανάστευση των Βρετανών γονιών του μέσω του Ten Pound Poms μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατέχει και τη Βρετανική υπηκοότητα, ακριβώς χάρη στην καταγωγή των γονιών του. Ωστόσο, μακριά στις ρίζες του θα βρεις μέχρι και Ελληνικές από τον προπάππου του, Nicholas Isidor Bellas, από την πλευρά του μπαμπά του. Ένα μεγάλο παρελθόν που έβαλε τις βάσεις για τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη που έγινε μετέπειτα.

Όταν ήταν μικρός, ο Jackman πάντα ένιωθε την αγάπη για το θέατρο να τον καλεί, όμως, ο περίγυρός του δεν ήταν από εκείνους που υποστήριζαν τις τέχνες ως βασικό τρόπο βιοπορισμού. Γι’ αυτό και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να βρει το θάρρος να το αποφασίσει και -κυρίως- να το εκφράσει. Ώσπου, έφτασε η στιγμή να κυνηγήσει έμπρακτα το όνειρό του στο Western Australian Academy of Performing Arts, από την οποία και αποφοίτησε το 1994.

hugh jackman genethlia7


Το ταλέντο του φάνηκε γρήγορα. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο στον χώρο σημειώθηκε μόλις μία μέρα μετά την παράσταση της αποφοίτησής του και περιλάμβανε τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Correlli, όπου γνώρισε και τη μέλλουσα τότε σύζυγό του, Deborra-Lee Furness. Και αυτό ήταν αρκετό για να απογειωθεί η καριέρα του και να αρχίσουν οι παραγωγοί να τον ζητούν για τα δημιουργήματά τους.

Το βιογραφικό του σήμερα περιλαμβάνει πολλούς τίτλους, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε τις πέντε ταινίες του που πρέπει να δεις, γιατί αποτυπώνουν στο μέγιστο το ταλέντο του.

The Prestige (2006)

Γιατί να τη δεις: Γιατί ο Jackman δοκιμάστηκε σε ένα είδος που έπαιζε με το υπαρκτό σαν να είναι ανύπαρκτο και αποτέλεσε μία από τις πρώτες ταινίες, που αποτέλεσαν αποδείξεις ότι ο ηθοποιός μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από τον Wolverine.



Les Misérables (2012)

Γιατί να τη δεις: Γιατί ο Jean Valjean είναι μέχρι σήμερα μία από τις πιο ανατριχιαστικές ερμηνείες του Hugh Jackman σε όλη του την καριέρα. Το καθηλωτικό του βλέμμα θα είναι το μόνο που θα κοιτάς σε όποια σκηνή το πλαισιώνει.



Logan (2017)

Γιατί να τη δεις: Γιατί, παρά το ότι υποδύθηκε ξανά τον Wolverine -κάτι που έκανε πάντα εξαιρετικά- ξέφυγε από τον σούπερ ήρωα και απέδωσε τον άνθρωπο πίσω από αυτόν. Τα συναισθήματα και το αποτέλεσμα των βιωμάτων στην ψυχοσύνθεσή του.



Prisoners (2013)

Γιατί να τη δεις: Γιατί πρόκειται να δεις μία ταινία, στην οποία ένας πατέρας χάνει το παιδί του και να ζήσεις όλη την ένταση και την αγωνία που δημιουργεί η άγνοια της τύχης του. Ο Hugh Jackman παύει να είναι το όνομά του και εξαφανίζεται για να δώσει τη θέση του στον Keller Dover.



The Fountain (2006)

Γιατί να τη δεις: Γιατί, ενώ είναι μία ιδιαίτερη σε μορφή και παρουσίαση ταινία, θα αφήσεις τον καθηλωτικό Jackman να σε παρασύρει με τις υπαρξιακές του αναζητήσεις σχετικά με τη ζωή και την αθανασία.