Πώς θα γίνεις Influencer: 5 βήματα για κάθε αρχάριο με... μεγάλες προσδοκίες

Πώς θα γίνεις Influencer: 5 βήματα για κάθε αρχάριο με... μεγάλες προσδοκίες

Είναι μία full time job που απαιτεί χρόνο και κυρίως έμπνευση. 

Όχι δεν θα έλεγα ότι το μέλλον είναι τα social media, και μόνο όσοι ασχολούνται με αυτά έχουν πιθανότητες να πετύχουν και να βγάλουν χρήματα, όχι δεν θα αχρηστεύσουμε τη μόρφωση η οποία είναι από τα σημαντικότερο εφόδιο στον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε και τα μάτια μας σε όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Καθημερινά το newsfeed μας κατακλύζεται από αμέτρητους Ιnstagrammers- influncers, οι οποίοι μας δείχνουν τα σπίτια τους, τα κατοικίδιά τους, τους αγαπημένους τους, και γενικότερα τη ζωή τους. Όσο τα χρόνια περνούν, το challenge γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Δεν μπορείς απλά να δείξεις το καθιστικό σου. Θα πρέπει να δείξεις μία τέλεια φωτογραφία αυτού. Δεν μπορείς απλά να ποζάρεις μπροστά από ένα καταπληκτικό τοπίο. Θα πρέπει να είσαι κι εσύ εξίσου καταπληκτική (ντυμένη, χτενισμένη και… τοποθετημένη με εντελώς και απολύτως 2020 τρόπο). Δεν μπορείς απλά να δείξεις την πίτα που έφτιαξες. Θα πρέπει να φροντίσεις και το γύρω σκηνικό να είναι τόσο yummy (συχνό hastag) και λαχταριστό, όσο το φαγητό σου!

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω οφείλουμε να δεχτούμε ότι αν αποφασίσεις να ασχοληθείς ενεργά με το συγκεκριμένο κομμάτι, θα αντιληφθείς ότι τα πράγματα δεν είναι απλά. Βασικά τίποτα στη ζωή που απαιτεί κόπο, θυσίες, μέθοδο και χρόνο δεν είναι απλό, από το να φτιάξεις σπιτικό παγωτό μέχρι να πάρεις πτυχίο ιατρικής (προφανώς αλλάζουν οι βαθμίδες δυσκολίας και αλίμονο αν δε συνέβαινε αυτό).

Τι είναι όμως ο Social Media Influencer;

Σύμφωνα με τον ορισμό, είναι ένας άνθρωπος, που μέσω του προφίλ του, έχει καταφέρει να αποκτήσει εξειδίκευση και φήμη σε ένα συγκεκριμένο κλάδο, με αποτέλεσμα οι χρήστες της πλατφόρμας, να προστρέχουν σε αυτόν όταν θέλουν συμβουλή, σχετικά με τον κλάδο αυτό. Όπως είναι φυσικό, οι εταιρείες αγαπούν τους Influencers διότι είναι σε θέση, με ένα και μόνο post να επηρεάσουν χιλιάδες ανθρώπων, μέσα φυσικά από τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν χτίσει με τους followers.

Και αφού σου αναλύσαμε και μάλλον σε ενθουσιάσαμε, παρακάτω σου έχω τις βασικές προϋποθέσεις για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα ως Influencer. Προσοχή: Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος...

Βρες πρώτα το nickname σου

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι κάτι πιασάρικο. Είναι πολλοί που δημιουργούν nickname με βάση το όνομά τους ή με το θέμα του προφίλ ή του blog τους. Είναι και μερικοί τυχεροί, που έχουν ιδιαίτερο και ενδιαφέρον ονοματεπώνυμο, το οποίο μένει στην μνήμη των ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεσαι κάτι μικρό, απλό και έξυπνο.

Επέλεξε τον χαρακτήρα του προφίλ σου

Θα ασχολείσαι με τα ταξίδια, την μόδα, το φαγητό και τη γευσιγνωσία, τη γυμναστική ή κάτι άλλο; Προφανώς θα ασχοληθείς με κάτι που γνωρίζεις και είσαι καλή σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από την αρχή. Μόνο όταν θα έχεις χτίσει το κοινό σου, θα μπορέσεις να διανθίσεις το περιεχόμενό σου.


https://www.instagram.com/p/CF9ZLr-FcOJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και μιας και είπα κοινό…

Θα πρέπει να αντιληφθείς πού απευθύνεσαι ώστε τα posts σου να είναι στοχευμένα. Φυσικά εδώ μπαίνουν τα λεγόμενα χορηγούμενα posts, τα οποία διευκολύνουν σίγουρα τη δουλειά τη δική σου αλλά και τον εντοπισμό σου από τους followers.

Φτιάξε ένα «γοητευτικό» βιογραφικό

Το θέμα δεν είναι να μας αραδιάσεις πτυχία και γνώσεις αλλά να γράψεις έξυπνα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Κακά τα ψέματα, πλέον έχουμε δει τόσα πολλά, που ελάχιστα πράγματα μας συγκινούν. Οπότε, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Δημιούργησε αξιόλογο περιεχόμενο

Όχι δεν βγάζεις φωτογραφία και απλά την ανεβάζεις-ίσως γελάσεις αλλά σου τόνισα ότι τα πράγματα δεν είναι απλά-. Όσο πιο περιποιημένο και προσεγμένο είναι το περιεχόμενό σου, τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχεις. Προσπάθησε κάθε post σου να έχει κάτι να πει και να μην είναι ποτέ βαρετό ή ανούσιο. Κάθε φωτογραφία, και κάτι νέο. Διαφορετικά, ό, τι με κόπο έχτισες, σύντομα θα γκρεμιστεί!


https://www.instagram.com/p/CEOatSBlzK1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Photo Credits: TheFashionFraction