Χριστούγεννα 2020: 5 πράγματα που δεν θα σου λείψουν από τις γιορτές του παρελθόντος

Χριστούγεννα 2020: 5 πράγματα που δεν θα σου λείψουν από τις γιορτές του παρελθόντος

Ή μήπως ακόμα και αυτά έχουν την ομορφιά τους;

Το 2020 σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά, και είναι η πρώτη φορά που δεν θα υπάρξει έμβιο ον στον πλανήτη γη που θα νιώσει τη γλυκιά μελαγχολία του αποχωρισμού. Μία χρονιά που έκανε χαμό, μία χρονιά που μας ταλαιπώρησε όσο λίγες, μία χρονιά που είχε την ατυχία να συμπέσει με την πανδημία και κυρίως με τις σπασμωδικές κινήσεις των κυβερνήσεων όλου του πλανήτη, μπροστά στο άγνωστο και τρομακτικό. Όχι ότι την 1η Ιανουαρίου ως διά μαγείας θα αρχίσουμε να τρέχουμε στους αγρούς φιλώντας όποιον βρούμε μπροστά μας, αλλά η χρονιά αυτή δαιμονοποιήθηκε τόσο πολύ, που οι περισσότεροι από εμάς μία ανακούφιση το βράδυ της Παραμονής θα τη νιώσουμε.

Όπως είναι αναμενόμενο-το ακούμε τουλάχιστον δύο μήνες- οι φετινές μας γιορτές δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτές των περασμένων χρόνων. Ούτε συγκεντρώσεις, ούτε σόγια, ούτε 15 φαγητά πάνω στο τραπέζι, να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις και τελικά να τρως τα πάντα και μετά να κατεβάζεις τις σόδες με μανία μπας και χωνέψεις, ούτε τίποτα. Απλά, λιτά και απέριττα. Κι εσύ, σκέφτεσαι τις περασμένες χρονιές με μελαγχολία, και αναλογίζεσαι ότι τελικά φέτος η ευχή σου πραγματοποιήθηκε και θα γλιτώσεις από όλα όσα ήσουν αναγκασμένη να ανεχτείς τις προηγούμενες χρονιές. Ή μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο χάλια;

giphy 2

Η κλασική επικριτική θεία:

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη θεία, υπάρχει όντως σε όλες τις οικογένειες. Είτε το κάνει απροκάλυπτα, είτε με τακτ, είτε σε μορφή συμβουλής ή… ενδιαφέροντος για εσένα, το άτομο αυτό, σε όλα τα τραπέζια σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, και να απολογείσαι για πράγματα που δεν θα έπρεπε. Ναι είσαι single, ναι δεν έχεις την πιο ονειρεμένη δουλειά και ναι, τα χρήματα που βγάζεις δεν είναι αρκετά για να κάνεις… τρέλες! Κι όμως, ενώ για τον φυσιολογικό κόσμο, όλα αυτά θα ήταν αδιάφορα, εσύ κρίνεσαι για τις επιλογές σου, από μία θεία που οι δικές της επιλογές δεν αποτελούν… παράδειγμα προς μίμηση. Οπότε ναι, φέτος θα φας κινέζικο και θα δεις ταινίες. Καλύτερα!

Το άγχος της εξόδου:

Σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει, να σου υπενθυμίσω ότι κάποτε ο κόσμος έβγαινε για ποτό, και όταν ο αγκώνας μας ακουμπούσε τον… διπλανό δεν αντιδρούσαμε σαν να μας έχει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα. Σίγουρα θυμάσαι τους αγώνες που έδινες με την παρέα σου για μία κράτηση τις ημέρες αυτές. Σίγουρα θυμάσαι τις διαφωνίες, αλλά και τα… υπέρογκα ποσά που θα έπρεπε να πληρώσετε. Δεν θα μπορούσαμε επίσης να μην κάνουμε και ειδική μνεία στο… παρκάρισμα αλλά και στο άγχος να μην πιεις σε περίπτωση που ήσουν η οδηγός της υπόθεσης. Ε όλα αυτά φέτος τα ξεχνάς. Είσαι ολομόναχη, φοράς την πιτζάμα σου, βλέπεις «Love Actually», το αυτοκίνητό σου είναι παρκαρισμένο από κάτω πιθανότατα χωρίς μπαταρία, και μπορείς να πιεις όσο τραβάει η ψυχή σου!!!

giphy 1

Τα καλέσματα σε φίλους και συγγενείς:

Μέρες αγάπης είναι και όσο κι αν είσαι στραβόξυλο, που είσαι αλλά ok, τις επισκέψεις σου θα τις πας. Με βαριά καρδιά αλλά θα τις πας. Και η αλήθεια είναι ότι στις επισκέψεις αυτές, έχεις να αντιμετωπίσεις μαμάδες σε έξαλλη κατάσταση και δαιμονισμένα παιδάκια να τρέχουν δεξιά κι αριστερά. Ναι οι φίλοι σου είναι παντρεμένοι με παιδιά, σε αγαπούν, και σε καλούν στα σπίτια τους. Κάτι που θεωρείς πολύ γλυκό, αλλά από ένα σημείο και μετά παθαίνεις ημικρανία από τις παιδικές φωνούλες. Τις οποίες φέτος δεν θα είσαι αναγκασμένη να ανεχτείς. Όπως φυσικά και τα δώρα που θα πρέπει να πας σε κάθε επίσκεψη. Κάτι για το σπίτι, κάτι για τα παιδιά, μαζεύεται το κομπόδεμα. Ε όλα αυτά φέτος θα μπούνε τσέπη… για να μην τα κάνεις απολύτως τίποτα!

giphy

Το αιώνιο πρόβλημα της παγιέτας:

Γιορτινές μέρες είναι, να μην ψάξεις να βρεις το τέλειο φόρεμα; Και δώστου αναζήτηση σε site, και δώστου συμβούλια με τις κολλητές και δώστου νεύρα μετά γιατί τελικά το dream φόρεμα δεν σου κάθεται καλά στους γοφούς. Περασμένα μεγαλεία! Παρόλα αυτά φέτος, ούτε διατροφή για να μην πετάει η κοιλιά σου έχεις να κάνεις, ούτε κομμωτήριο να πας. Και ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν θα σε δει κανένας. Από την άλλη βέβαια, είμαι της άποψης λίγο να στολιστείς, ακόμα κι αν τελικά μείνεις μέσα στο σπίτι. Για την ψυχολογία σου και μόνο.

Η after Christmas μελαγχολία:

Εκεί γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, όλοι σερνόμαστε από την εξάντληση των γιορτών, την ένδεια γιατί ξοδέψαμε όλες μας τα χρήματα, και φυσικά τη μελαγχολία για την επιστροφή στην πραγματικότητα! Ε λοιπόν φέτος, τη συγκεκριμένη μελαγχολία σίγουρα θα την αποφύγεις. Αφενός γιατί μετά βίας έχεις καταλάβει γιορτές, όπως και όλοι μας, και αφετέρου γιατί είσαι… μελαγχολική όλη τη χρονιά!!!

Καλές γιορτές είπαμε;