Οι 3 σειρές του 2020 που εκτόξευσαν τις αγορές των προϊόντων τους στα ύψη

Οι 3 σειρές του 2020 που εκτόξευσαν τις αγορές των προϊόντων τους στα ύψη

Οι ιστορίες που καθήλωσαν το κοινό στον καναπέ του σαλονιού, είχαν πολύ μεγαλύτερη επιρροή από αυτό που φανταζόσουν.

Ο κινηματογράφος και οι σειρές έχουν μεγάλη επίδραση στους θεατές. Η συνεχής ενασχόληση με την ιστορία και τους πρωταγωνιστές της από ένα σημείο και μετά σε βάζει εντελώς μέσα στο κλίμα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ο ανθρώπινος εγκέφαλος βρίσκει τη θέληση με κάποιον τρόπο να ενταχθεί έστω και νοητικά στο concept.

Την περασμένη χρονιά -2020-, αυτό ήταν κάτι που αποδείχθηκε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι παραγωγές που κυκλοφόρησαν επηρέασαν φανερά τις αγοραστικές διαθέσεις του κοινού. Αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από τους ήρωες και τις ηρωίδες είδαν τις πωλήσεις τους στον πραγματικό κόσμο να εκτοξεύονται.

Το 2020, άλλωστε, το Netflix και οι λοιπές πλατφόρμες, ακριβώς και λόγω πανδημίας, είχαν την τιμητική τους και οι αγορές στο eBay μίλησαν από μόνες τους σχετικά με όλα τα παραπάνω.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Η Beth Harmon σίγουρα κέρδισε το κοινό με την απίστευτη ικανότητά της να παίζει σκάκι. Καθώς οι θεατές παρακολουθούσαν το ταξίδι της από το ορφανοτροφείο στην κορυφή του κόσμου, παρατήρησαν και κάτι άλλο: την αγάπη τους για το σκάκι να γεννιέται και να μεγαλώνει. Σύμφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας eBay, οι πωλήσεις των σετ σκακιών σημείωσαν αύξηση 130% μετά την κυκλοφορία της σειράς.



Το Στέμμα

Η βασιλική οικογένεια αποτελεί το Νο1 θέμα συζήτησης όλου του πλανήτη. Η μεταφορά της, λοιπόν, στη μικρή οθόνη δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό πέρα από το να καθηλώσει τους τηλεθεατές στις οθόνες τους. Τι άλλο, όμως, κατάφερε να κάνει; Να αυξήσει κατά 141% τις πωλήσεις σε αναμνηστικά που σχετίζονται με τη σειρά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.



Η Τέλεια Ληστεία

Το 2017 ήταν η χρονιά που όλοι συζητούσαν λίγο ή πολύ το La Casa de Papel. Ο Professor που έφερε κοντά και οργάνωσε ουσιαστικά μία ομάδα εγκληματιών είναι το mastermind που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι άλλο μπορεί να έχει σκεφτεί το δαιμόνιο μυαλό του για να καταφέρει να ξεφύγει από το εκάστοτε πρόβλημα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μίας ληστείας. Δεν είναι να απορείς που οι fans αύξησαν τις αγορές για τα προϊόντα της σειράς κατά 1025%.