H Warner Bros αποσύρει τον Pepe Le Pew γιατί προάγει την κουλτούρα του βιασμού (video)

Γωγώ Φούντα
H Warner Bros αποσύρει τον Pepe Le Pew γιατί προάγει την κουλτούρα του βιασμού (video)

Αβέβαιο το μέλλον του Γάλλου ασβού στον κινηματογράφο!

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το κίνημα #Metoo τα τελευταία χρόνια έφερε τα πάνω κάτω σε παγκόσμια κλίμακα. Γυναίκες σε όλο τον κόσμο συσπειρώθηκαν διεκδικώντας τα αυτονόητα και αλήθειες είδαν το φως της δημοσιότητας, με τους ενόχους, ευτυχώς, τις περισσότερες φορές να τιμωρούνται. Πράγματα που παλαιότερα θεωρούσαμε αθώα και τα αντιμετωπίζαμε με τον αγαπημένο μας «ωχαδερφισμό» πλέον αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και δεν στερούνται σε καμία περίπτωση προσοχής ή ακόμα και τιμωρίας.

Ένα από τα «θύματα» των ημερών, όσο και αν το μυαλό σου δεν θα πήγαινε ποτέ, είναι και ένας ήρωας των αγαπημένων και… αειθαλών θα λέγαμε Looney Tunes. H παρέα του Bugs Bunny, του πανέξυπνου λαγού, έφερε στις… τάξεις της, για σχεδόν 80 χρόνια, συγκεκριμένα από το 1945, έναν χαρακτήρα ο οποίος ξεκάθαρα προάγει την κουλτούρα του βιασμού!

Ο ένοχος λοιπόν, είναι ο αστείος και καθόλου μυρωδάτος ασβός Pepe Le Pew ο οποίος έτρεφε πάντα μία αδυναμία προς το ωραίο φύλο, φλερτάροντας συχνά με… θηλυκές ασβούς και όχι μόνο!

Σύμφωνα με το άρθρο του Charles M. Blow στους New York Times, o Pepe, γαλλικής καταγωγής μα όχι και… φινέτσας, είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγίν για τα παιδιά και ιδίως τα αγόρια, μιας και ουκ ολίγες φορές τον έχουμε δει να επιτίθεται σε αιθέριες θηλυκές υπάρξεις φιλώντας και αγγίζοντας τις, παρά τη θέλησή της.

Pepe

Όπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις ήταν πολλές, ωστόσο ο Βlow ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος, και χρησιμοποίησε το πολυτιμότερο όπλο του: Τις αποδείξεις. Μέσω του λογαριασμού στο Twitter, σχολίασε ένα επεισόδιο, όπου ο Pepe, αρπάζει ένα κορίτσι, το φιλάει και όλα αυτά την ίδια στιγμή που εκείνη αντιστέκεται σθεναρά, κλειδώνοντας μάλιστα και μία πόρτα προκειμένου να τον αποφύγει. Όπως μάλιστα τονίζει ο δημοσιογράφος, εικόνες σαν αυτές δίνουν την εντύπωση στα αγόρια, ότι το «όχι» των κοριτσιών είναι μέρος του παιχνιδιού και όχι η απόφασή τους για το πώς θα διαθέσουν το σώμα τους.

«Δεν έδωσαν καν τη δυνατότητα στην κοπέλα να μιλήσει και να πει την άποψή της», συμπληρώνει ο Blow, του οποίου τα tweets προφανώς έγιναν viral.

Οι εξελίξεις ήταν πάνω κάτω αναμενόμενες, με την Warner Bros να ακυρώνει τη συμμετοχή του Pepe στο επερχόμενο Space Jam, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μελλοντικό project.



Ο «ερωτίλος», όπως λανθασμένα πιστεύαμε, ασβός, μόλις… ξεσκεπάστηκε! Και είναι για καλό…