Πρώτη φορά logo Ολυμπιακών Αγώνων αποφασίστηκε από το κοινό και δες πόσο ξεχωριστό είναι

Πρώτη φορά logo Ολυμπιακών Αγώνων αποφασίστηκε από το κοινό και δες πόσο ξεχωριστό είναι

Αυτό είναι το νέο logo που ψήφισε ο κόσμος ως σήμα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026.

Μετά την ακύρωση -λόγω της πανδημία- των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Τόκιο πέρσι, ο κόσμος του αθλητισμού κοιτάει μπροστά και κάνει σχέδια για το μέλλον.

Πριν από περίπου έναν χρόνο είχε ανακοινωθεί πως οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Cortina, την πόλη του Μιλάνου που βρίσκεται στην Ιταλία.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει -όπως είναι αναμενόμενο-, αρχής γενομένης από το logo που θα εκπροσωπεί τους αγώνες. Η επιλογή του σχεδίου έγινε για πρώτη φορά με απόφαση του κοινού.

Ένα γραμμικό σχέδιο του αριθμού 26 λοιπόν έχει αποκαλυφθεί ως το λογότυπο για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Milano Cortina. Το όνομα Futura, το έμβλημα της εκδήλωσης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην ιταλική πόλη του Μιλάνου και το χιονοδρομικό κέντρο Cortina d'Ampezzo το 2026, σχεδιάστηκε από την εταιρεία branding Landor Associates για να αντικατοπτρίζει τα ιδανικά των Αγώνων.

«Επηρεάζεται από τα θέματα του αθλητισμού, της αλληλεγγύης και της αειφορίας», δήλωσε η Sari Essayah, πρόεδρος της επιτροπής συντονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής των Αγώνων. «Το Futura απεικονίζει ένα δυναμικό και μοντέρνο σχεδιασμό που αντικατοπτρίζει μερικές από τις θεμελιώδεις αξίες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων», δήλωσε.

Είναι σχεδιασμένο με πολλές γωνίες και χαρακτηρίζεται από μια συνεχή γραμμή που περνάει μέσα από τον εαυτό της για να σχηματίσει το 2 και το 6.

Πάνω από 500.000 ψήφοι υπέρ του σχεδίου

Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων επιλέχθηκε με δημόσια ψηφοφορία για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Πάνω από 870.000 ψήφοι υπολογίστηκαν από 169 χώρες, με το 75% των ψηφοφόρων να επιλέγουν το έμβλημα Futura έναντι μιας εναλλακτικής που σχεδιάστηκε επίσης από τους Landor Associates. Για το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, το 26 είναι χρωματισμένα με ασήμι-λευκό για να αντιπροσωπεύει το χιόνι και την αρμονία. Το έμβλημα των Παραολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιεί τον ίδιο σχεδιασμό, ωστόσο, ασημί-λευκό έχει αντικατασταθεί με το πράσινο, το κόκκινο και το μπλε που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση των Διεθνών Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο σχεδιασμός των δύο λογότυπων στοχεύει επίσης στη διοχέτευση των δεσμεύσεων αειφορίας των Αγώνων, ένα θέμα που επαναλήφθηκε επίσης στο σχεδιασμό του λογότυπου Ολυμπιακών του Παρισιού 2024, το οποίο σχεδιάστηκε για να έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο στα έντυπα και ψηφιακά του μέσα.

Δες τo design των 2 εκπληκτικλων logos στη gallery που ακολουθεί...