Μια covid-free αγκαλιά, κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς

Μια covid-free αγκαλιά, κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς

Κυριολεκτικά μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

Ο ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφιών World Press μόλις ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού του 2021.

Ως τα κορυφαία βραβεία στον κόσμο για διεθνή φωτορεπόρτερς, ο διαγωνισμός προσελκύει την υψηλότερη ποιότητα εργασίας σε real time. Ο Δανός φωτορεπόρτερ Mads Nissen είδε το έργο του να καταλαμβάνει το κορυφαίο βραβείο, καθώς η τόσο ζωντανή φωτογραφία του που απεικονίζει μια covid free αγκαλιά δύο γυναικών στη Βραζιλία κέρδισε το World Press Photo of the Year.

covid agkaliaq

Η φωτογραφία του Nissen δείχνει μια 85χρονη γυναίκα στη Βραζιλία που χρησιμοποιεί αυτό που είναι γνωστό ως «Hug Curtain» για να της επιτραπεί η σωματική επαφή (χωρίς κίνδυνο) με τη γυναίκα που τη φροντίζει όλο τον χρόνο της νοσηλίας της στο νοσοκομείο. «Αυτή η εικόνα του COVID-19 θυμίζει την πιο εξαιρετική στιγμή της ζωής μας, παντού», λέει ο Kevin WY Lee, φωτογράφος, δημιουργικός διευθυντής και μέλος της κριτικής επιτροπής του θεσμού για το 2021.

Σε μια ευρεία γκάμα κατηγοριών, από ειδήσεις μέχρι αθλητικά αλλά και το περιβάλλον, οι φωτογράφοι βραβεύτηκαν είτε για μία εικόνα είτε για μια ιστορία πίσω από τη φωτογραφία. Οι νικητήριες εικόνες έχουν να πουν για τη ζωή εν μέσω πανδημίας, για τη ζωή μας από απόσταση, με μάσκες και γεμάτες φόβο.

Η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού και οι πυρκαγιές της Βραζιλίας είναι μερικές από τις μεγάλες ειδήσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και κέρδισαν βραβεία. Αλλά πέρα ​​από αυτές τις ιστορίες, οι φωτορεπόρτερ κάλυψαν και άλλα σημαντικά θέματα που αγγίζουν ένα ευρύτερο κοινό. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ στη Ρωσία, η επισιτιστική κρίση στην Υεμένη και η σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας είναι μερικά από τα θέματα που έπρεπε να επισημανθούν.

Σε ένα πεδίο που δυστυχώς κυριαρχείται από άνδρες, σε δύο γυναίκες φωτορεπόρτερ απονεμήθηκαν κορυφαία βραβεία για το έργο τους. Η Ami Vitale κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία της φύσης για τη μοναδική της εικόνα μιας απειλούμενης καμηλοπάρδαλης που μεταφέρεται για την ασφάλειά της. Αυτές οι καμηλοπάρδαλες του Rothschild στη δυτική Κένυα έπρεπε να μετακινηθούν λόγω των πλημμυρών.

covid agkalia11

Η αμερικανίδα φωτορεπόρτερ Evelyn Hockstein κέρδισε το βραβείο ειδησεογραφικών ειδήσεων για τη μοναδική της εικόνα ενός άνδρα και μιας γυναίκας που λογομαχούν στο Emancipation Memorial στην Ουάσιγκτον.

covid agkalia5

Δες τις εικόνες που βραβεύτηκαν στη gallery που ακολουθεί...