Η Emily Blunt απέρριψε τον ρόλο της Black Widow χωρίς να το θέλει

Νατάσσα Σχοινά
Η Emily Blunt απέρριψε τον ρόλο της Black Widow χωρίς να το θέλει

Ο χαρακτήρας κατέληξε στην Scarlett Johansson, αλλά η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Μάλλον είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι για έναν ηθοποιό να πρωταγωνιστήσει σε μία ταινία της Marvel. Οι συγκεκριμένες παραγωγές θαυμάζονται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη. Με την ανακοίνωση της άφιξης μίας νέας ταινίας στους κινηματογράφους, οι θεατές σπεύδουν να προκρατήσουν τα εισιτήρια, τα οποία στη συνέχεια γίνονται sold-out.

Η Emily Blunt, μία από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του Hollywood, παραλίγο να είναι μέλος του franchise της θυγατρικής της Disney. Με ποιον τρόπο; Η παραγωγή ήθελε εκείνη στον ρόλο της Black Widow, αλλά, όταν της τον πρότεινε, δεν μπορούσε να δεχτεί αν και το ήθελε.

Η 38χρονη ηθοποιός αποκάλυψε στην εκπομπή του Howard Stern τι ακριβώς συνέβη και τελικά απέρριψε τον ρόλο δίνοντάς τη θέση της στην Scarlett Johansson.




Η ταινία «The Devil Wears Prada» κυκλοφόρησε το 2006 και εκτόξευσε την καριέρα της Blunt. Τότε, η ίδια βρισκόταν σε συμβόλαιο με την 20th Century Fox, το οποίο όριζε τη συμμετοχή της σε δύο ταινίες του στούντιο (σ.σ. Δηλαδή, άλλη μία εκτός του The Devil Wears Prada). Αυτή έμελλε να είναι το Gulliver’s Travels το 2010, τα γυρίσματα της οποίας δεν της επέτρεπαν να βρεθεί στην Black Widow.

«Μου ράγισε λίγο την καρδιά γιατί νιώθω τόσο υπερήφανη για τις αποφάσεις που παίρνω και σημαίνουν πολλά για εμένα οι ταινίες που κάνω, οπότε αυτό ήταν σκληρό»

«Σε ‘κρατάνε’ (η Fox). Υπήρχαν κι άλλες ταινίες που ήθελα να κάνω»

«Σε κάποιο σημείο συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να απαλλαγώ από αυτό το κινηματογραφικό deal γιατί απλώς υπήρχε πάνω μου και δεν το ήθελα»

Ωστόσο και παρά το ότι απογοητεύτηκε που δεν ανέλαβε τον ρόλο, παραδέχτηκε ότι οι superhero movies δεν είναι του γούστου της.

«Ήθελα πολύ να δουλέψω με τον Robert Downey Jr. Θα ήταν τέλεια. Αλλά δεν ξέρω αν οι ταινίες υπερηρώων είναι για εμένα. Δεν είναι στον χώρο μου. Δε μου αρέσουν. Πραγματικά δε μου αρέσουν»