Γιατί ασχολούμαστε ακόμα με τις αξύριστες μασχάλες: Ο πανικός στο Twitter και οι αντιδράσεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
Γιατί ασχολούμαστε ακόμα με τις αξύριστες μασχάλες: Ο πανικός στο Twitter και οι αντιδράσεις

Ένα βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και οι αντιδράσεις ποικίλλουν.

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το βίντεο που δημοσίευσε νεαρή πολιτικός στα social media όπου αναφέρεται στα σημερινά πρότυπα ομορφιάς και τονίζει την απέχθειά τις για τις αξύριστες μασχάλες και τα πόδια των γυναικών.

«Δεν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι. Εγώ γιατί να το βλέπω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Λατινοπούλου στο βίντεο που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων.

Η αλήθεια είναι πως η τριχοφυΐα στις γυναίκες αποτελούσε ένα τεράστιο ταμπού μέχρι και τα τελευταία χρόνια. Σήμερα ολοένα και περισσότερες από εμάς αισθάνονται ελεύθερες με το σώμα τους και είναι πιο απενεχοποιημένες σε θέματα... τρίχας. Αρκετές celebrities (Lourdes, Katy Perry, Emily Ratajkowski, Cardi B κ.ά) έχουν πάρει δημόσια θέση για το συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς και δεν δίστασαν να ποζάρουν με εμφανώς αξύριστα σημεία στο κορμί τους.

Η κάθε κοπέλα, η κάθε γυναίκα και ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα (και με τις τρίχες του). Μερικές προτιμούν το laser, άλλες το κερί κι άλλες απλά κάθονται μπροστά από μια οθόνη σχολιάζοντας τον συνάνθρωπό τους. Η επιλογή είναι δική σου...

Η Μαίρη Συνατσάκη θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Στη gallery που ακολουθεί θα δεις όλα όσα έγραψε.

Αρκετές stars ωστόσο είναι πολύ συμφιλιωμένες με την τριχοφυΐα τους, όσο δεν φαντάζεσαι. Με ένα κλικ σε αυτό το link θα τις ανακαλύψεις όλες.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com