Legally Blonde: Η Reese Witherspoon γιόρτασε τα 20 χρόνια της ταινίας και μας συγκίνησε

Πατούλια Κατερίνα
Legally Blonde: Η Reese Witherspoon γιόρτασε τα 20 χρόνια της ταινίας και μας συγκίνησε

20 χρόνια πριν, ένα κορίτσι είπε ναι στα μεγάλα όνειρα και όχι σε έναν δήθεν που την υποτιμούσε.

Πριν 20 χρόνια ακριβώς, στις κινηματογραφικές αίθουσες κυκλοφορεί το Legally Blonde ή όπως μεταφράστηκε στη χώρα μας «Η Εκδίκηση της Ξανθιάς».

Πέρα από την εισπρακτική της επιτυχία (με μπάτζετ 18 εκτομμυρίων, ξεπέρασε σε συνολικά έξοδα τα 141,8) το Legally Blonde έγινε ένας ύμνος φεμινισμού που κατέρριψε τα στερεότυπα για το πώς πρέπει να είναι μια γυναίκα για να καταφέρει να αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Harvard.

Η ντυμένη στα ροζ Elle Woods, έγινε σύμβολο για τις απανταχού γυναίκες και για το τι μπορούν να καταφέρουν και η Reese Witherspoon κατάφερε να διαπρέψει σε έναν ρόλο ζωής, τον οποίο λίγο έλειψε να μην κερδίσει ποτέ.

Το Legally Blonde 3 είναι γεγονός και ξέρουμε ποιοι θα το γράψουν

Legally Blonde, το story

Το story πίσω από το Legally Blonde έχει να κάνει με την Elle Woods που περιμένει πρόταση γάμου από τον καλό της μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο αλλά εκείνος αντί για μονόπετρο της σερβίρει χωρισμό.


Ο ίδιος προφασίζεται πως αν μια μέρα θέλει να γίνει γερουσιαστής θα πρέπει να έχει στο πλευρό του μια Τζάκι και όχι μια Μέριλιν.
Ο χωρισμός πεισμώνει την Elle η οποία καταφέρνει με ένα epic βίντεο να μπει στη νομική σχολή του Harvard και να διαπρέψει την ώρα ενώ δεν αποχωρίζεται τα ροζ ρούχα και αξεσουάρ της Η αξιοπρόσεκτη Woods που αρχικά αντιμετωπίζεται ως παρείσακτη Barbie στη σχολή της, καταφέρνει τελικά να κλείσει τα στόματα και να διαπρέψει, κάνοντας τον πρώην της να την επιθυμεί διακαώς.



Το post της Reese

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Reese Witherspoon, έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram και αφιέρωσε και stories στον λογαριασμό της για να μιλήσει για την επιδραστικότητα που είχε ο χαρακτήρας που υποδύθηκε με τόσο μεγάλη επιτυχία.

«Θεέ μου παιδιά, το LegallyBlonde κυκλοφόρησε πριν 20 χρόνια, ο χρόνος τρέχει όταν χρησιμοποιείς τη νομική φρασεολογία στην καθημερινότητά στο (ατάκα από την ταινία) αλλά πραγματικά, το να υποδυθώ την Elle Woods ήτνα ρόλος ζωής και με τιμά πως υπήρξα κομμάτι της ιστορίας της. Κάθε Meme, κάθε καπέλο αποφοίτησης, κάθε στολή στο Haloween μου έφερνε τεράστια χαρά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Και απορώ για το τι θα κάνει η Elle παρακάτω»


https://www.instagram.com/p/CRReyB4skcC

Αυτό που αξίζει να γνωρίζεις είναι πως η Reese λίγο έλειψε να μην πάρει τον ρόλο, τον οποίο για καλή της τύχη απέρριψε η Christina Applegate η οποία τόνισε το 2015 σε συνέντευξη στο Entertainment Tonight πως δεν ήθελε να υποδυθεί την ξανθιά ως στερεότυπο μετά το Παντρεμένοι με παιδιά αλλά χαρακτήρισε την κίνησή της βλακώδη!



Η ίδια η Reese έχει εξηγήσει άλλωστε πολλές φορές, ότι κορίτσια την έχουν προσεγγίσει για να της πουν πως έκαναν αίτηση για τη Νομική χάρη σε εκείνη.

Τι άλλο δεν γνωρίζεις για την Εκδίκηση της Ξανθιάς; Δες την παρακάτω gallery, με φωτογραφίες όπως τις δημοσίευσε η ίδια η Reese και η Selma Blair στον λογαριασμό τους στο Instagram.