Αυτό το πανέμορφο θέρετρο στη Νότια Ιταλία σου δίνει 28.000 € για να μετακομίσεις εκεί

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αυτό το πανέμορφο θέρετρο στη Νότια Ιταλία σου δίνει 28.000 € για να μετακομίσεις εκεί

Θα πεις όχι σε μια τέτοια ευκαιρία; Μοιάζει ουτοπικό όμως αν γίνεις μόνιμος κάτοικος, τα λεφτά είναι δικά σου!

Πάντα ονειρευόμαστε να ζήσουμε σ΄ενα ειδυλλιακό μέρος, σε μια υπέροχη πόλη που θα κοιτάζουμε τη θάλασσα και θα ζούμε χωρίς άγχος.

Τέτοια μέρη βρίσκεις μόνο στη Μεσόγειο... Εκεί θα σε πάω σήμερα και συγκεκριμένη στην μικρή πόλη της Ιταλίας, με την ονομασία Calabria.

Τι θα έλεγες λοιπόν αν σου πρότειναν να μετακομίσεις μόνιμα εκεί και μάλιστα να σου προσφέρουν για την επιλογή σου αυτή και 28.000 €; Νομίζεις πως κάποιος σε κοροϊδεύει. Κι όμως, υπάρχουν πολλές στην Ιταλία που προσφέρουν 2.000 € για να προσελκύσουν μόνιμους κατοίκους, η Καλάβρια όμως προσφέρει τα 14πλάσια σε όποιον επιλέξει την πόλη για μόνιμη κατοικία του.

Το Hyperloop είναι το τρένο - τεχνολογικό «θαύμα» της Ιταλίας

Αν λοιπόν είσαι κάτω των 40 ετών και θέλεις να ξεκινήσεις τη ζωή σου σε ένα άλλο μέρος, σε ένα μικρό χωριό με λιγότερους από 2.000 κατοίκους κάπου στη νότια περιοχή της Καλαβρίας της Ιταλίας, τότε αυτό μπορεί να είναι η τέλεια ευκαιρία για εσένα


https://www.instagram.com/p/CRUaS94s4YR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φυσικά, υπάρχουν μερικές πράγματα που πρέπει να διαθέτεις για να λάβεις το οικονομικό αυτό κίνητρο. Εκτός από τη μετάβαση στην περιοχή, οι νέοι κάτοικοι πρέπει επίσης να συμφωνήσουν να ξεκινήσουν μια μικρή επιχείρηση ή το επάγγελμά τους να είναι μέσα σε αυτά που έχει ανάγκη η πόλη. Επιπλέον, πρέπει να είσαι πρόθυμη να μετακομίσεις στην Καλαβρία εντός 90 ημερών από την έγκριση της αίτησής σου. Τα χρήματα θα σου παραδοθούν είτε σε μηνιαίες δόσεις, σε διάστημα δύο έως τριών ετών, είτε σε ένα εφάπαξ ποσό για την υποστήριξη της έναρξης μιας νέας επιχείρησης.

«Έχουμε μέχρι τώρα ένα τεράστιο ενδιαφέρον και ελπίζουμε ότι, αν αυτό το πρώτο σχέδιο λειτουργήσει είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότερα τα επόμενα χρόνια», λέει ο Gianluca Gallo, περιφερειακός σύμβουλος της Καλαβρίας. «Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να πάρει νέα ζωή η κοινότητα», συμπλήρωσε.

Δες πού βρίσκεται

καλαβρια1

Δες το μαγικό αυτό μέρος...