Φωτιές στην Ελλάδα:Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα μέτωπα σε Αττική, Εύβοια και Φωκίδα (photos)

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Φωτιές στην Ελλάδα:Συγκλονίζουν οι εικόνες από τα μέτωπα σε Αττική, Εύβοια και Φωκίδα (photos)

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα.

Τις πιο δύσκολες ώρες βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες με τις φωτιές και τις πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αττική, Ηλεία, Μεσσηνία, Εύβοια, Φωκίδα, Γρεβενά, είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που τα πύρινα μέτωπα έχουν δημιουργήσει μια κόλαση επί γης.

Τέσσερις μέρες καίγεται η Εύβοια, ενώ έχει διαταχθεί η εκκένωση πολλών περιοχών, και εξαιρετικά άσχημα είναι και τα πράγματα και στον νομό Ηλείας.

Πυρκαγιά και φωτιές: Πρώτο trend στο Twitter με περισσότερα από 150 χιλιάδες tweets (photos)

Καίγεται η Βόρεια Αττική- εκκένωση περιοχών διέταξε η πολιτική προστασία

Τη Τρίτη (3/8) η Βαρυμπόμπη κάηκε ολοσχερώς αφήνοντας πίσω της μόνο ερείπια, αποκαΐδια και αρκετά ζώα τραυματισμένα. Την Τετάρτη (4/8) οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πια να τη σβήσουν, με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Η ελπίδα για μια νέα αρχή καταστράφηκε όμως το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8) όταν αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη και σε χρόνο dt σχεδόν έφτασε στη Δροσοπηγή, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ πέρασε και από την άλλη πλευρά της Εθνικής Οδού απειλώντας πια οικισμούς όπως το Πολυδένδρι, ο Άγιος Στέφανος κλπ.

Φωτιά στην Αττική: Καίγεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροσοπηγή

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να θέσουν έστω σε μερικό έλεγχο τη φωτιά, όμως τη σημερινή μέρα ο αέρας δεν είναι σύμμαχος τους.

Εκκενώθηκε και το χωριό Τολοφώνα στη Φωκίδα

Η Αττική, η Εύβοια και ο νομός Ηλείας δεν είναι πι μόνες περιοχές που μετρούν τα σημάδια και τις πληγές τους. Φωτιά ξέσπασε εχθές το απόγευμα και στο νομό Φωκίδας, με τον αέρα να κάνει την πυρκαγιά να παίρνει γρήγορα διαστάσεις. Η φωτιά κατεβαίνει απειλητικά και γρήγορα το βουνό, ενώ αργά το απόγευμα της Πέμπτης δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Τολοφώνα, και για την ετοιμότητα των κατοίκων των γύρω περιοχών και χωριών.

Το κλίμα αλλάζει! Η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ πια ίδια- Τι λένε οι ειδικοί

Η κατάσταση σε όλα τα πύρινα μέτωπα δυσκολεύει όλο και πιο πολύ με τον αέρα και απλά ευχόμαστε να υπάρχει αίσιο τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη που βιώνει η χώρα μας.


https://www.instagram.com/p/CSNJcMdMD-o/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη gallery που ακολουθεί θα δεις φωτογραφίες από τη φωτιά στα βασιλικά κτήματα, τα αποκαΐδια στις Ροβιές και τις Κεχριές της Εύβοιας, την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και τον νομό Φωκίδας.