Emmy Awards 2021: Μπορεί οι νικητές να ήταν λαμπεροί αλλά το σόου ήταν απλά βαρετό

Νατάσσα Σχοινά
Emmy Awards 2021: Μπορεί οι νικητές να ήταν λαμπεροί αλλά το σόου ήταν απλά βαρετό

Μήπως τα Emmys έχουν χάσει κατά πολύ την παλιά τους αίγλη;

Οι τελετές απονομής βραβείων, ανεξάρτητα με τον τομέα στον οποίο βρίσκονται, αποτελούν πάντα γεγονότα που φέρνουν κοντά όλον τον πλανήτη. Τα κινηματογραφικά, ωστόσο, έχουν μία αίγλη παραπάνω. Συγκεντρώνουν την αγάπη του κόσμου πιο εύκολα και πιο έντονα. Καθόλου παράλογο, αφού οι ταινίες και οι σειρές βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου. Είναι ο έμμεσα έμψυχος φίλος που κάνει συντροφιά όλα εκείνα τα βράδια λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος και αρχίσει άλλη μία μέρα από την αρχή.

Τα Emmys λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο για να αποδώσουν φόρο τιμής στις σειρές και στις ταινίες που προβλήθηκαν στη μικρή οθόνη μέσα στη χρονιά. Προσωπικά, ήμουν ανέκαθεν των Oscars αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα Emmys δεν έχουν προσφέρει στο κοινό στιγμές έκπληξης ή ικανοποίησης.



Η αλλαγή στα βραβεία Emmys

Χτες, λοιπόν, -σε εμάς χαράματα- πραγματοποιήθηκε η απονομή για τα 73α Βραβεία Emmy. Το «The Crown» αναμενόμενα ξεχώρισε τόσο με τις υποψηφιότητές του στις διάφορες κατηγορίες όσο και με τις νίκες. Ποια να κοντράρει την καταπληκτική Gillian Anderson στον ρόλο της Margaret Thatcher ή την πάντα δυναμική ακόμα και στους πιο ήσυχους ρόλους Olivia Colman με την παρουσίαση της δικής της εκδοχής της βασίλισσας Ελισάβετ; Το θέμα, όμως, είναι άλλο.

Emmy Awards 2021: Η λίστα με τους νικητές - Σάρωσαν The Crown, Ted Lasso, The Queen’s Gambit

Παλιά, τα βραβεία είχαν άλλη λάμψη. Και, κατά συνέπεια, άλλο ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο ότι υπήρχε ένα «Game of Thrones» να σύρει το άρμα. Ήταν και ο τρόπος με τον οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει το σόου. Χτες, είδα τα Emmys και… βαρέθηκα. Πέρα από το καθαρά διαδικαστικό ενδιαφέρον και την απονομή των τίτλων στους νικητές που είναι και το ζητούμενο, ως διοργάνωση δεν είχε πολλά να πει. Παρά το γεγονός ότι τέτοια events, ειδικά μέσα στην πανδημία, αποτελούν μία σανίδα διασκέδασης, λάμψης και ενθύμησης του παρελθόντος. Εκείνου που δεν είχε πληγεί από περιορισμούς και αποστάσεις. Εκείνου που ήξερε πώς να περνάει καλά και να το δείχνει.



Back to the Past

Τα φετινά Emmys έκαναν μία παρουσίαση θα έλεγε κανείς βγαλμένη από το παρελθόν. Όχι με την vintage έννοια. Περισσότερο με μία safe, δοκιμασμένη συνταγή που μπορεί να πετύχαινε στο παρελθόν αλλά πλέον καταλήγει βαρετή. Σκετσάκια και mini μιούζικαλ hot ή μη ονομάτων. Μέχρι και οι λόγοι των καλλιτεχνών έμοιαζαν στη λογική με αυτούς των παλαιότερων ετών.

Emmy Awards 2021: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί (photos)

Το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον ήταν οι εμφανίσεις των celebrities κι αυτό γιατί την επιμέλεια δεν την είχε η ομάδα των Emmys αλλά το εκάστοτε team που έχει πίσω του ο celebrity. Γιατί θέλει να είναι up-to-date. Γιατί κοιτάζει μπροστά. Γιατί σκέφτεται πώς θα κάνει ένα στοιχείο – trending topic σύμφωνα με την επικαιρότητα, τις τάσεις και όσα θέλει να δει στο μέλλον. Όχι για να πάρει κάτι που πέτυχε σε μία άλλη επικαιρότητα και να το προσφέρει στο κοινό λες και αυτό δεν έχει αλλάξει καθόλου. Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη χτες. Ούτε η Jennifer Aniston εμφανίστηκε επειδή φοβήθηκε με τον κορωνοϊό μέσα σε τόσους καλεσμένους. Οπότε, εν τέλει, είχαμε απουσίες μέχρι και κολοσσών που δεδομένα αποτελούν το talk-of-the-town.

Jennifer Aniston Actors On Actors GIF by PBS SoCal

Δεν ξέρω, λοιπόν, αν έφταιγε η ρουτίνα της πανδημίας για αυτό το φλατ σόου που έφτασε στη μικρή οθόνη, αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να του ανανεώνεις το ενδιαφέρον. Και, ναι, δεν ξέρεις πότε θα υπάρχουν στιγμές, όπως το φιλί της Nicole Kidman με τον Alexander Skarsgard το 2017, αλλά πρέπει αν μη τι άλλο να δείχνεις ότι ασχολείσαι. Πέρα από τα τυπικά. Για την ουσία του θέματος. Για την ανανέωση του ραντεβού την επόμενη χρονιά. Πόσοι θα πουν μετά τα χτεσινά Emmys ότι θα περιμένουν τα επόμενα;