5 εκπληκτικά (και δημιουργικά) πράγματα που μπορείς να κάνεις ενώ βλέπεις τηλεόραση

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 εκπληκτικά (και δημιουργικά) πράγματα που μπορείς να κάνεις ενώ βλέπεις τηλεόραση

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να είσαι mutitasking και παράλληλα δημιουργική;

Όσο κι αν κάθομαι κάποιες φορές μπροστά στην τηλεόραση, χάνω το ενδιαφέρον μου για αυτό που βλέπω και μόνιμα πιάνω το κινητό μου για να κοιτάξω κάτι άλλο (έστω και για μια στιγμή). Μη μου πεις πως δεν το κάνεις κι εσύ...

Υπάρχουν αρκετές φορές που ενώ έχω αποφασίσει πως δεν θα κάνω τίποτα και θα δω μόνο τηλεόραση στον καναπέ και θα ξεκουραστώ, κάτι γίνεται και κάνω κάτι άλλο. Επίσης αυτό που παρατηρώ καθημερινά είναι ότι ο χρόνος που απομένει για να ασχοληθώ με πράγματα που αγαπώ ή που πρέπει να γίνουν, δεν αρκεί.

Αποτέλεσμα; Να μην κάνω τίποτα και να περνούν οι ώρες, οι μέρες (ακόμη και οι μήνες) άσκοπα και ανεκμετάλλευτες. Επειδή όμως κάποια στιγμή είπα «τέρμα στην άσκοπη παρακολούθηση της τηλεόρασης» αποφάσισα να συνδυάσω 5 εκπληκτικές ασχολίες που και μου αρέσουν και με βοηθούν να νιώθω δημιουργική για τον χρόνο που περνάει.

Τυλίξου με την κουβέρτα σου και ετοιμάσου ν' απολαύσεις τη βροχή των μετεωριτών

Κάποια είναι χόμπι, κάποια από αυτά μια εργασία ρουτίνας που με βοηθά να είναι όλα όμορφα και τακτοποιημένα στο σπίτι μου! Αν σου ακούγεται περίεργο, δες τι εννοώ...

1. Ζωγράφισε

Πάρε τους αγαπημένους σου μαρκαδόρους (ναι με τα αγαπημένα σου βιβλία ζωγραφικής που τόσο πολύ σε ξεκουράζουν) και ξεκίνα το doodling. Πρόκειται για τον ιδανικότερο τρόπος για να έρθεις σε επαφή με τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου. Μια δημιουργική και τόσο αγχολυτική απασχόληση ακόμη και όταν παρακολουθείς τηλεόραση. Είτε θέλεις να σχεδιάσεις γεωμετρικά σχήματα, να ασχοληθείς με την τέχνη ή να μάθεις καλλιγραφία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενεργοποιήσεις τόσο δημιουργικά τον εγκέφαλό σου.



2. Σιδέρωσε

Τα στοιβαγμένα ρούχα, ποτέ δεν έκαναν καλό σε κανέναν. Αν δε βρίσκεις ποτέ χρόνο για να σιδερώσεις (που σε καταλαβαίνω απόλυτα) τώρα ήρθε η ώρα να δεις τα πράγματα αλλιώς. Παρακολουθώντας την αγαπημένη σου εκπομπή δεν θα πιστεύεις πόσα ρούχα μπορείς να σιδερώσεις.

3. Τεντώσου

Αφού κάθεσαι γιατί δεν κάνεις μερικές διατάσεις έτσι ώστε να ξεμπλοκάρεται η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που έχει φωλιάσει στο σώμα σου; Το να τεντώνομαι και να κάνω κυκλικές κινήσεις στον αυχένα μου, βοηθά το σώμα μου να αποφορτίζεται. Αφού δεν έχω χρόνο για γυμναστική, τουλάχιστον προσπαθώ με διατάσεις και μικρές κινήσεις yoga να κάνω τους πόνους στη μέση και τον αυχένα μου να μειώνονται. Κάντο κι εσύ! Λειτουργεί...



4. Φτιάξε να φας

Κάθε φορά που βλέπω εκπομπές μαγειρικής (αυτός ο Άκης και το Master Chef είναι υπεύθυνοι για όλα!), θέλω να τρέξω στην κουζίνα να μαγειρέψω. Επειδή λοιπόν πολλές φορές έβλεπα τηλεόραση (ναι, αποκαμωμένη μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα) και δεν κατάφερνα να μαγειρέψω, η λύση έπρεπε να βρεθεί και μάλιστα asap. Το μυστικό ήταν να μαγειρεύω παράλληλα. Αν έχεις ενιαίο χώρο με σαλόνι και κουζίνα αυτό βοηθάει πολύ.

5.Καθάρισε τα email σου

Το κάνω συνέχεια και πραγματικά μ' έχει σώσει από πολλά κόκκινα alert που σκάνε καθημερινά στο email. Την ώρα που βλέπω τηλεόραση ξεκλέβω λίγο χρόνο για να κάνω τις χρήσιμες-άχρηστες εκκαθαρίσεις στο mail, στο tablet ή ακόμη και στις φωτογραφίες του κινητού μου.