10 superhero movies της Marvel που πρέπει να δεις με την παρέα στις γιορτές

Νατάσσα Σχοινά
10 superhero movies της Marvel που πρέπει να δεις με την παρέα στις γιορτές

Οι γιορτές θέλουν ταινίες και εμείς σού βρήκαμε 10 από τις πιο εμβληματικές με υπερήρωες.

Υπερδυνάμεις, καθηλωτικές ιστορίες και μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του Hollywood. Οι ταινίες με σούπερ ήρωες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι τέτοιες που με μεγάλη ευκολία μπαίνουν στο Hall of Fame του κινηματογράφου. Αν όχι για την άψογη εκτέλεσή τους κινηματογραφικά, για τoν τρόπο με τον οποίο έχουν επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Η Marvel, για παράδειγμα, έχει παραδώσει στο κοινό πληθώρα τέτοιων ταινιών που αξίζουν κάθε λεπτό της παραμονής σου στο σινεμά. Η χριστουγεννιάτικη και εορταστική περίοδος, βέβαια, απαιτεί καναπέ, κουβέρτα και play σε κάθε μία από αυτές στο σπίτι. Γιατί αν δεν έχεις παρέα τον Captain America και τον Iron Man, πώς θα πάει καλά η μέρα;

the avengers marvel GIF

Στη συνέχεια, λοιπόν, κάναμε μία λίστα με τις superhero movies που πρέπει να δεις με την πρώτη ευκαιρία.

Thor: Ragnarok (2017)

Όταν ο Thor (Chris Hemsworth) ενώνει τις δυνάμεις του με τον Hulk (Mark Ruffalo), ξέρεις ότι κάτι πολύ καλό πρόκειται να έρθει στην οθόνη. Πέρα από το επίπεδο της δύναμης, δηλαδή, σκέψου τον συνδυασμό των χιούμορ τους, ατάκα με την ατάκα, βάλε και την Hela από την εικονική Cate Blanchett και δε χρειάζεσαι άλλον λόγο να δεις την ταινία.




Guardians of the Galaxy (2014)

Από πολλούς, οι Guardians θεωρήθηκαν στην αρχή πολύ side χαρακτήρες, περισσότερο γύρω από τα μεγάλα, βασικά ονόματα των Avengers. Και έκαναν λάθος. Ο Star-Lord του Chris Pratt είναι μακράν από τους πιο επιτυχημένους και ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες του σύμπαντος της Marvel. Ο δε Groot (Vin Diesel) και ο Rocket (Bradley Cooper) κερδίζουν εύκολα το βραβείο των καλύτερων συνοδοιπόρων σε διαγαλαξιακές περιπέτειες.




Iron-Man (2018)

Εντάξει, αν δε δεις την ταινία του Iron-Man, τι θα δεις; Πρόκειται για την ταινία που παρουσίασε ως solo χαρακτήρα τον Tony Stark του Robert Downey Jr. και, αν έχεις δει το Avengers: Engame (θα δεις και παρακάτω) θα σε πιάσει μία συγκίνηση και νοσταλγία για τις εποχές που ο Iron Man ήταν στα καλύτερά του.




Black Panther (2018)

Μπορεί ο Chadwick Boseman να πέθανε μετά από ηρωική του μάχη με τον καρκίνο, όμως, η κληρονομιά του θα ζήσει για πάντα μέσα από το έργο του. Ο Black Panther ανήκει στις ερμηνείες του Boseman που αξίζουν υπόκλιση. Γιατί δεν έφερε μόνο τον υπερήρωα T’Challa αλλά και τον άνθρωπο πίσω από τη μάσκα.




Captain Marvel (2019)

Τι κι αν στην αρχή η Captain Marvel θεωρούνταν αντιφαβορί ως ηρωίδα και δεν πίστευαν σε εκείνη, η Brie Larson κατάφερε να τους βάλει τα γυαλιά και να παρουσιάσει στο κοινό έναν από τους δυνατούς χαρακτήρες της Marvel που, ναι, είναι γυναίκα και είναι φανταστική!




Captain America: The Winter Soldier (2014)

Πρότυπο ηθικής, τιμιότητας και ηρωισμού, ο Captain America (Chris Evans) έφερε το «καλό παιδί» στο προσκήνιο και συναγωνίζεται με τον Iron Man για τον τίτλο του πιο δημοφιλούς και αγαπητού ήρωα. Η ταινία του 2014, ωστόσο, είχε κάτι διαφορετικό και πιο ιδιαίτερο. Μέσα από την προσπάθεια να πιάσει με τη βοήθεια της Black Widow (Scarlett Johansson) έναν δολοφόνο, βρίσκει τον κολλητό του.




The Avengers (2012)

Η πρώτη φορά που όλη η βασική ομάδα των Avengers ενώνεται έχει ιδιαίτερη, συναισθηματική αξία για εμάς. Πού να ξέραμε τότε τι είχε στο μυαλό της η παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια και ποιοι από αυτούς θα θυσιάζονταν για την ανθρωπότητα.



Doctor Strange (2016)

Υπόκλιση στον Benedict Cumberbatch για τον ρόλο του Doctor Strange. Έφερε όλο τον κόσμο της μαγείας και τη δύναμη του πετραδιού του χρόνου στη μεγάλη οθόνη με την κλάση ενός ποιοτικού ηθοποιού. Άσε που είναι ίδιος ο Stephen Strange.




Avengers: Infinity War (2018) / Avengers: Endgame (2019)

Καθώς είναι σαν μία ταινία χωρισμένη σε δύο μέρη, το Infinity War και το Endgame δείχνουν την τελική μάχη των Avengers με τον Thanos (Josh Brolin). Ωραίο story, όλο το γεμάτο αστέρες cast που έχει περάσει ποτέ από τη Marvel. Ε, ναι. Προφανώς και το φινάλε της παρέας όπως την ξέρουμε είναι must-see.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Jeremy Renner - Hawkeye: Το πρόβλημα υγείας που ενώνει τον ηθοποιό με τον ήρωα της Marvel

Η Scarlett Johansson τα βρήκε με τη Marvel - Τι είναι τέλος πάντων το νέο, μυστικό τους πρότζεκτ;

Ο Benedict Cumberbatch έπαθε τρεις φορές δηλητηρίαση νικοτίνης και μύριζε άσχημα για εβδομάδες