Oscars 2022: Ο Benedict Cumberbatch δεν ήξερε ότι είναι υποψήφιος - Τον είχε πάρει ο ύπνος!

Νατάσσα Σχοινά
Oscars 2022: Ο Benedict Cumberbatch δεν ήξερε ότι είναι υποψήφιος - Τον είχε πάρει ο ύπνος!
 Η ταινία «The Power of the Dog» σάρωσε στις υποψηφιότητες, όμως ο πρωταγωνιστής... κοιμόταν.

Δεν ξέρω πώς είναι να περιμένεις την ανακοίνωση της Ακαδημίας για να δεις αν θα είσαι στους υποψήφιους για Όσκαρ ηθοποιούς, αλλά φαντάζομαι πως ένα άγχος, μία αγωνία, μία περιέργεια έστω θα την είχα. Τα χρυσά αγαλματίδια, όπως και να το κάνουμε, είναι το βραβείο με το μεγαλύτερο prestige στον χώρο της υποκριτικής και κάθε χρόνο οι δημιουργοί βάζουν τα δυνατά τους για να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, στο κοινό, στους κριτικούς, στους ίδιους τους τους εαυτούς.

Κάπως έτσι, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν οι πολυπόθητες υποψηφιότητες για τα Oscars 2022 και, εκεί που είτε κάποιοι συντονίστηκαν στο διαδικτυακό γεγονός για να τα ακούσουν live είτε τα έμαθαν αμέσως μετά από τα διάφορα Μέσα πληροφόρησης, υπήρχε κάποιος που, αν και αποδείχτηκε τελικά υποψήφιος, δεν τα είδε καν, γιατί… κοιμόταν! Ο λόγος για τον αγαπημένο Benedict Cumberbatch που έδωσε συνέντευξη στους New York Times ανήμερα της ανακοίνωσης και αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο πίσω από το χρονικό πλαίσιο της ανακοίνωσης των υποψηφίων.



Ο Benedict Cumberbatch κοιμόταν στην ανακοίνωση των υποψηφίων για Όσκαρ

Ο Cumberbatch με τη συγκλονιστική του ερμηνεία στην ταινία του Netflix «The Power of the Dog» θεωρείται ένα από τα φαβορί στην κατηγορία του Καλύτερου Ηθοποιού σε Α’ Ανδρικό Ρόλο, ωστόσο, την ώρα της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων, κοιμόταν. Μέσα στο πρόγραμμα της καθημερινότητας και στην ενασχόλησή του με τους γιους του, ξεχάστηκε και διηγήθηκε την ιστορία με έναν ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο.

the power of the dog

«Νομίζω όλοι άκουσαν για αυτό (την υποψηφιότητα), εκτός από εμένα. Με είχε πάρει ο ύπνος και δεν άνοιξα το κινητό μου. Μου ήρθε ένα email χτες το βράδυ από κάποιον στο Netflix που έλεγε ‘Κοίτα, ό,τι και να γίνει, είμαστε τόσο περήφανοι για σένα. Φοβερή ταινία και φοβερή ερμηνεία’. Δηλαδή ήταν ένα πολύ γλυκό, όμορφο email. Και σκέφτηκα ‘Ω Θεέ μου, συμβαίνει αύριο’. Είμαι πατέρας τριών μικρών αγοριών και είμαι μόνος μου. Η γυναίκα μου είναι στη Νέα Υόρκη. Οπότε, προσπαθώ να τα ετοιμάσω για το σχολείο και να τα βάλω στο αυτοκίνητο. Αλλά ξαφνικά μου ήρθε ‘Ωχ, το τηλέφωνό μου, καλύτερα να το πάρω’, την ώρα που παίρναμε πρωινό. Οπότε, το άνοιξα και εξήγησα στα τρία ελαφρώς μπερδεμένα μικρά πρόσωπα τι σήμαινε και γιατί γελούσα και χαμογελούσα τόσο. Οι αντιδράσεις τους ποικίλλαν. Δε μιλάω για την προσωπική μου ζωή, αλλά αυτό είναι κάτι που προτίθεμαι να μοιραστώ. Ήταν μια υπέροχη στιγμή που είχα με τα αγόρια μου», είπε ο ηθοποιός.

the power of the dog2

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Cumberbatch προτείνεται για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η πρώτη ήταν για την ερμηνεία του στην ταινία «The Imitation Game» (2014). Ο 45χρονος ηθοποιός είναι φαβορί για τα φετινά Όσκαρ, η τελετή των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Oscars 2022: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες - Ποιες ταινίες απέσπασαν τις περισσότερες

Oscars 2022 Σκηνοθεσία: Το «Dune» είναι το μεγαλύτερο σνομπάρισμα μετά το «Inception»

Οι θαυμαστές της Lady Gaga αντιδρούν έντονα στο Twitter επειδή δεν είναι υποψήφια στα Oscars