Το εντυπωσιακό πλωτό πάρκο στη Σεούλ σε σχήμα αστεριού που προάγει την ψυχαγωγία και το παιχνίδι

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το εντυπωσιακό πλωτό πάρκο στη Σεούλ σε σχήμα αστεριού που προάγει την ψυχαγωγία και το παιχνίδι

Αυτό είναι το νέο πάρκο-υπερπαραγωγή του The Leaf: Heatherwick Studio στον ποταμό Han της Σεούλ.

Εκεί όπου το 1988 πραγματοποιήθηκαν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνων στη Σεούλ, τώρα ο χώρος αναπλάθεται και γεμίζει ζωή. Οι αγώνες εκείνη τη χρονιά διεξήχθησαν στη Σεούλ της Νότιας Κορέας στο Ολυμπιακό Στάδιο Τζαμσίλ, σ΄ ένα σημείο όπου βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Han.

Η περιοχή τώρα βρίσκεται στη μέση μιας ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης και ένα τολμηρό σχέδιο που αναμένεται να υλοποιηθεί είναι το κυματοειδές πλωτό πάρκο που έχει σχεδιαστεί για τις όχθες του ποταμού Han. Σχεδιασμένο από το Heatherwick Studio, η νέα προβλήτα παίρνει το σχήμα ενός αστεριού με στρογγυλεμένες άκρες που τοποθετούνται σε διαφορετικά υψόμετρα. Αν και το The Leaf καλύπτεται από χώρους πρασίνου, λειτουργεί πολύ περισσότερο από ένα πάρκο.

disney1

Η Disney ετοιμάζει μικρές πολιτείες στις οποίες μπορείς να ζήσεις το παραμύθι για μια ζωή

Μια κεντρική πλατεία διαθέτει αμφιθέατρο και χώρους εκδηλώσεων για υπαίθριες συναυλίες και παραστάσεις. Από αυτόν τον δημόσιο χώρο, οι επισκέπτες ακολουθούν μονοπάτια που τους μεταφέρουν μέσα από υδάτινους κήπους και προσεκτικά μελετημένα σημεία παρατήρησης που πλαισιώνουν τα χαρακτηριστικά της πόλης.


https://www.instagram.com/p/CY4XiD9vIM_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Στην καρδιά του έργου μας βρίσκεται η ιδέα της παιχνιδιάρικης συντροφικότητας», δήλωσε ο Stuart Wood, Συνεργάτης και Αρχηγός της ομάδας στο Heatherwick Studio. «Θέλουμε αυτό να είναι ένας αναζωογονητικός και δυναμικός νέος αστικός χώρος για την πόλη της Σεούλ, όπου οι άνθρωποι έρχονται για να γελάσουν, να εξερευνήσουν και να συνδεθούν. Ένα μέρος χαρούμενο και αναζωογονητικό για όλους».

Οι σχεδιαστές αποδεικνύουν ότι η χαρά και το παιχνίδι έρχονται φυσικά όταν οι κάτοικοι των πόλεων συνδέονται με τη φύση. Εκτός από χώρους πρασίνου, το The Leaf ενσωματώνει μια μαρίνα και δημιουργεί ένα ευκολότερο μέσο πρόσβασης για τους κατοίκους με σκάφη και θαλάσσια ταξί. Μέσω αυτής της νέας προβλήτας, οι πολίτες θα μπορούν ν΄αποκτήσουν μια πιο οικεία σύνδεση με το νερό και τη φύση με την οποία συνδέονται συνήθως μόνο οπτικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Heatherwick Studio φέρνει τους κατοίκους των πόλεων κοντά στη φύση.

Δες τις φωτογραφίες με τα εκπληκτικά σχέδια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Disney ετοιμάζει μικρές πολιτείες στις οποίες μπορείς να ζήσεις το παραμύθι για μια ζωή

Πες «γεια» σε όλες τις γλώσσες! Αν δεν ξέρεις το πώς άσε αυτό το έργο τέχνης να σε βοηθήσει