Βρήκαμε πού θα πας και τι θα κάνεις τα ηλιόλουστα τριήμερα που πλησιάζουν

Ιωάννα Κατσίμπα
Βρήκαμε πού θα πας και τι θα κάνεις τα ηλιόλουστα τριήμερα που πλησιάζουν

Οι αργίες και τα τριήμερα που πλησιάζουν, αποτελούν αναμφίβολα τις ιδανικές αφορμές για να χαλαρώσεις, να αφήσεις για λίγο στην άκρη τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να οργανώσεις εξορμήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να δώσεις ραντεβού σε γραφικά ταβερνάκια, για να τσουγκρίσεις με τις φίλες σου το ποτήρι με το αγαπημένο σου απόσταγμα, στις ηλιόλουστες μέρες που θα απολαύσεις. 

Ευτυχώς, σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος η χρονιά είναι γεμάτη τριήμερα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να αρχίσεις να σχεδιάζεις το πώς θα αδράξεις το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, το οποίο πλησιάζει σε λίγες μέρες, αλλά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που σηματοδοτεί ουσιαστικά την έλευση του καλοκαιριού; Άλλωστε, είναι σημαντικό να θυμάσαι πόσο τυχερές είμαστε, που ζούμε σε μία χώρα, η οποία φημίζεται για τις ηλιόλουστες μέρες της, πολύ πριν μπούμε για τα καλά στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Ομολογουμένως, ένα τριήμερο που θα συζητάς με τις κολλητές σου για πολύ καιρό, σε κάποιο από τα μοναδικά μέρη της Ελλάδας, είναι ένα σχέδιο το οποίο απαιτεί οργάνωση, συνεργασία και καλή παρέα. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο, πως η καλή διάθεση και το κέφι, είναι το «άλφα και το ωμέγα» για να στεφθεί με επιτυχία το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο θα σου χαρίσει στιγμές ευτυχίας και ανεμελιάς.

«Συνοδοιπόρος» σε αυτές τις μικρές αποδράσεις θα είναι, φυσικά, οι μυρωδιές, τα αρώματα και οι πλούσιες γεύσεις που θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις στα παραδοσιακά, παραθαλάσσια ταβερνάκια της εκάστοτε περιοχής, έχοντας συντροφιά την καλύτερη παρέα και το αγαπημένο σου ούζο. Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν έχεις αποφασίσει ακόμη πού θα πας τα τριήμερα που έρχονται, σου έχουμε μερικές προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σου.

Αναζωογονητική απόδραση στη Λακωνική Μάνη

Η Λακωνική Μάνη είναι ίσως ένα από τα πιο instagramικά μέρη της Ελλάδας. Ο λόγος; Το γαλάζιο της θάλασσας, η καυτή πέτρα και το εκτυφλωτικό φως του ήλιου. Αυτά και πολλά ακόμη στοιχεία, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό και άγριο τοπίο, το οποίο κερδίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή κάθε ταξιδιώτη. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, αλλά σίγουρα μόνο όταν βρεθείς εκεί, μπορείς να καταλάβεις το μεγαλείο της φύσης, κάτω από τον ηλιόλουστο μπλε ουρανό. Μήπως μία απόδραση στη Λακωνική Μάνη το τριήμερο της 25ης Μαρτίου είναι must;

Φυσικά, όσο πλησιάζουν οι καλοκαιρινές μέρες του χρόνου, αναζητάμε τρόπους για να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στον ήλιο, που αποτελεί έμπνευση για όλες μας. Αυτόν τον Μάρτιο, λοιπόν, ετοιμάσου να εξερευνήσεις το μοναδικό τοπίο της Λακωνικής Μάνης και να «ανεβάσεις» στα social media την αγαπημένη σου φωτογραφία με εσένα να τσουγκρίζεις το ποτήρι με το ούζο σου με τις φίλες σου, στέλνοντας έτσι τα δικά σου #MinimataStonIlio!

Από το Οίτυλο, μέχρι το Λιμένι και από τον Γερολιμένα και την Αρεόπολη. Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις την άγρια ομορφιά της Μάνης, απολαμβάνοντας σε ένα από τα δεκάδες παραλιακά γραφικά ταβερνάκια της, τη μοναδική κουζίνα του τόπου. Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, φυσικά, μην χάσεις την ευκαιρία να περάσεις μία βόλτα από το Γύθειο, που βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά.

Picture2

Εξερευνώντας το «θαύμα» των Κυκλάδων

Σίγουρα, όλες μας έχουμε αναρωτηθεί -πολύ πριν φτάσει η ώρα να οργανώσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές- πόσα μικρά καλοκαίρια μπορούμε να απολαύσουμε και να εκμεταλλευτούμε μέσα στη χρονιά. Για καλή μας τύχη, το πρώτο από αυτά τα μικρά καλοκαίρια πλησιάζει, μιας και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν απέχει πολύ. Τι καλύτερο, λοιπόν, μπορείς να κάνεις από το να βρεθείς σε ένα νησί που μπορεί να σε «ταξιδέψει» μακριά από τα προβλήματα και τους γοργούς ρυθμούς της καθημερινότητας και να σε μεταφέρει σε ένα ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο περιβάλλον, χωρίς άγχος και στρες;

Picture3

Ο λόγος, φυσικά, για την Τήνο, η οποία αποκαλείται από πολλούς το «θαύμα» των Κυκλάδων, τόσο λόγω της ξακουστής Παναγίας της Τήνου, όσο και λόγω της ευκαιρίας που δίνει σε κάθε ταξιδιώτη, να απολαύσει μέσα από τις διαδρομές της, τη μαγευτική θέα, το καλό φαγητό και την απίστευτη αισθητική της. Το ηλιοβασίλεμα στην Καρδιανή, τα χειροποίητα γλυκά στον Πύργο και οι ιδιαίτερες γαστρονομικές επιλογές, είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να ανακαλύψεις τη μοναδική ομορφιά του νησιού, κάνοντας το, εκείνο το μέρος που θα θέλεις να επισκέπτεσαι κάθε καλοκαίρι, για πολλά ακόμη χρόνια. Μήπως ετοιμάζεις από τώρα βαλίτσες;

Picture4

Εκδρομή στα σμαραγδένια νερά και την κατάλευκη άμμο της Ελαφονήσου

Αν ενημερώνεσαι συχνά για τις τάσεις κάθε εποχής, θα γνωρίζεις ήδη πως η high season του καλοκαιριού έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι λίγες οι φίλες σου, που προτιμούν να πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές είτε πριν, είτε μετά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου τα νησιά και οι δημοφιλέστεροι καλοκαιρινοί προορισμοί «βουλιάζουν». Δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή αυτόν τον Ιούνιο, λοιπόν, από το να επισκεφτείς -είτε με τις κολλητές σου, είτε με τον σύντροφό σου- τα καταγάλανα νερά της Ελαφονήσου, με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ποια δεν συμφωνεί, άλλωστε, πως ο Ιούνιος αποτελεί έναν υπέροχο μήνα για διακοπές, καθώς οι τουρίστες είναι λιγότεροι, οι επιλογές περισσότερες και οι τιμές πιο προσιτές, συγκριτικά με τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού. Αν αισθάνεσαι και εσύ πως αυτή είναι η ευκαιρία σου να αφήσεις πίσω τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, τότε δεν χρειάζεται παραπάνω σκέψη, καθώς ήρθε η ώρα για ένα road trip προς το νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου.

Picture5

Αυτόν τον Ιούνιο, η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση είναι ένα παραδεισένιο μέρος, το οποίο σε κερδίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή, χάρη στις εκπληκτικές παραλίες, τα σμαραγδένια νερά, την κατάλευκη άμμο και την εξωτική ομορφιά του. Όλα αυτά θα σου προσφέρει η Ελαφόνησος. Το συγκεκριμένο μέρος υπόσχεται την απόλυτη χαλάρωση μέσα στην απλότητα της καθημερινότητας. Μάλιστα, αν εκτός από το να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου απόσταγμα σε γραφικά ταβερνάκια, αγαπάς και τα θαλάσσια σπορ, η Ελαφόνησος είναι ιδανικός προορισμός για surfing, windsurfing και kitesurfing. Φυσικά, μία βουτιά στην παραλία του Σίμου, την πιο γνωστή παραλία του νησιού, η οποία έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή από την UNESCO και κάποιοι τη θεωρούν την ομορφότερη παραλία της Ευρώπης, είναι must.

Picture6

Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν μερικές μόνο ιδέες για τις αργίες και τα τριήμερα που πλησιάζουν και θα σου θυμίσουν ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει ο μοναδικός ελληνικός ήλιος της χώρας μας, που μας ζεσταίνει όλο και πιο πολύ κάθε μέρα πλέον. Το σίγουρο είναι πως για εσένα, που εκτός από τα όμορφα μέρη, οι αναμνήσεις της ζωής σου είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις γεύσεις που τις συνοδεύεις, τότε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι η ιδανική «συντροφιά» για τις στιγμές που θα απολαύσεις σύντομα κάτω από τον ελληνικό ήλιο!