O Liam Gallagher συνεχίζει να παράγει ηλεκτρισμό κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή

Διονυσία Καλαποθαράκου
O Liam Gallagher συνεχίζει να παράγει ηλεκτρισμό κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή

Φέτος στο Release δεν θα πει μόνο το «Everything’s Electric», αλλά θα το κάνει και πράξη.

LIAM

O frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, έγραψε μαζί με τον Gallagher το τελευταίο του track, το οποίο είναι και το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το νέο του album «C’MON YOU KNOW» -ολόκληρο κυκλοφορεί στις 27 Μαίου και πρόκειται για τη μουσική συνέχεια του album που έβγαλε ο Gallagher 2019, το «Why Me? Why Not» και μετά το τέλος της συνεργασίας τους είπε μερικά πολύ «σοφά πράγματα» για τον 49χρονο από το Manchester.

«Ο Θεός να ευλογεί τον Liam Gallagher. Είναι ο τελευταίος στο είδος του από πολλές απόψεις. Είναι θρασύς, είναι αστείος, είναι αμφιλεγόμενος, είναι ασυγχώρητος, είναι ασυμβίβαστος. Είναι ο τελευταίος ροκ σταρ. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι ροκ σταρ. Αλλά κανένα που να φέρει το πνεύμα του ροκ σταρ της δεκαετίας του '70, το σκληρό πάρτι, το προσωπικό του στυλ, το ροκ σταρ που ζει τον ροκ τρόπο ζωής», είπε ο Grohl περιγράφοντας μέσα σε 70 λέξεις την ουσία της φύσης του πρώην ιδρυτικού μέλους των Οasis, της πιο εμβληματικής alternative rock μπάντας των 90s.



Ο Noel Gallagher παραδέχτηκε ότι ο αδερφός του «αυτή τη στιγμή είναι πιο επιτυχημένος από τον ίδιο». Ο πρώην αρχηγός των Oasis επαίνεσε επίσης τον Liam για την επιτυχημένη σόλο καριέρα δείχνοντας πως το μέλλον ενός αληθινού rock star δεν σταματάει σε μία «Champagne Supernova» παρά τα απομονωμένα φωνητικά του που έχουν μείνει χαραγμένα στη σύγχρονη ιστορία της μουσικής.

Λίγο πριν έρθει φέτος στο Release, o Liam παίζει δύο σερί sold-out lives μπροστά σε 160,000 κόσμο στο περίφημο Knebworth. Εκεί όπου το 1996, έγραψαν ιστορία και οι Oasis με 250 χιλιάδες κόσμο, σε ένα μουσικό διήμερο που κατέχει το ρεκόρ «consumer demand of concert tickets» καθώς 2, 6 εκατομμύρια αιτήθηκαν για εισιτήριο.

Oι Oasis ήταν η μεγαλύτερη rock μπάντα των 90s και 25 χρόνια μετά ο Liam είναι αδιαμφησβήτητα ο μεγαλύτερος rock star του πλανήτη για τον οποίο, λίγους μήνες πριν έρθει στη χώρα μας, θα μάθουμε δέκα πράγματα που δεν γνωρίζαμε…

#1 Αν δεν ήταν αυτός που είναι θα ήθελε να είναι ο John Lennon, όπως είπε σε συνέντευξή του στη Vogue. Μάλιστα ο αδερφός του, Noel, κάποτε του είχε χαρίσει ένα μενταγιόν που άνηκε στο «Σκαθάρι» και ήταν το «τελευταίο καλό πράγμα που έκανε ποτέ γι’ αυτόν».

#2 Όταν βρεθεί σε pub θα πιει πάντα Lager ή Guinness αλλά αγαπάει και το τσάι, σκέτο μόνο με λίγο γάλα.

#3 Πριν ασχοληθεί με τη μουσική στα 18 του έπαιζε ποδόσφαιρο, «έκανε δηλαδή και τα δύο πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ένας έφηβος στο Manchester».

#4 Τα τέσσερα αγαπημένα του τραγούδια των Oasis είναι: «Live Forever, Supersonic, Cast No Shadow και Wοnderwall».

#5 Πιστεύει ότι η πιο υπερτιμημένη μπάντα των 90s είναι οι Blur.



#6 To πιο αγαπημένο του μέρος στον κόσμο είναι το Παρίσι και η θέα του Πύργου του Άιφελ.

#7 Φοράει συνέχεια parka «γιατί τον κάνουν να φαίνεται cool», αυτό έχει πει τουλάχιστον σε video όπου απαντάει τις πιο googled ερωτήσεις που τον αφορούν.

#8 Δεν ξέρει να οδηγεί.

#9 Έχει 4 παιδιά και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε σχέση -με την οποία σχεδίαζε να παντρευτεί αλλά το ανέβαλλε λόγω πανδημίας- με την προσωπική του βοηθό, Debbie Gwyther.

#10 Η σχέση του με τον αδερφό του δεν είναι η καλύτερη δυνατή. «Δεν μου μιλάει, δεν μιλάμε ο ένας στον άλλο. Θα του μιλήσω μια μέρα. Είναι όλα πολύ λυπηρά, αλλά θα το ξεπεράσουμε. Φαντάζομαι ότι δεν είναι ευχάριστο για τη μάνα μου», είχε πει ο πρώην frontman των Oasis το 2017.

LIAM 2022

Περιμένουμε να τον δούμε να παίζει για δεύτερη φορά στη χώρα μας μετά τον Ιούλιο του 2000 και να τον αφήσουμε να μας παρασύρει σε έναν rock&roll χείμαρρο ταλέντου και πάθους. From 90s with love…

Info: O Liam θα είναι μαζί με τον θρυλικό Iggy Pop, το Σάββατο 2 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού, σε μια βραδιά ορόσημο για κάθε φίλο της rock μουσικής! Μαζί τους οι τρομεροί Sleaford Mods και οι ανερχόμενοι The K’s. Εισιτήρια / πληροφορίες www.releaseathens.gr
Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα τρία διαφορετικά διήμερα εισιτήρια για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:

Iggy Pop, Liam Gallagher, Sleaford Mods, The K’s (2/7/22, Πλατεία Νερού) + Bauhaus (8/6/22, Πλατεία Νερού) προς 70€ (κέρδος 15€)

Iggy Pop, Liam Gallagher, Sleaford Mods, The K’s (2/7/22, Πλατεία Νερού) + Nick Cave and the Bad Seeds, Mogwai, Fontaines D.C. (15/6/22, Πλατεία Νερού) προς 90€ (κέρδος 10€)

Iggy Pop, Liam Gallagher, Sleaford Mods, The K’s (2/7/22, Πλατεία Νερού) + Clutch & more tba (19/7/22, Κλειστό Φαλήρου) προς 70€ (κέρδος 15€)
Διάβασε επίσης: Το Release Athens υποδέχεται την LP και τους Hooverphonic τον Ιούνιο στην πλατεία Νερού