Όσκαρ 2022: Τα 5+1 στιγμιότυπα που είδαμε απευθείας και κρατάμε από τη φετινή τελετή

Όσκαρ 2022: Τα 5+1 στιγμιότυπα που είδαμε απευθείας και κρατάμε από τη φετινή τελετή

Είναι η βραδιά που όλες περιμένουμε, απλώς και μόνο διότι δεν υπάρχει άλλη σαν κι αυτή. 

Τα Όσκαρ είναι ξεχωριστά, ακόμα και στις πιο αδιάφορες στιγμές τους – και τα Όσκαρ 2022 όπως τα παρακολουθήσαμε απευθείας από την COSMOTE TV, σίγουρα ήταν τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών. Το πρώτο και αβίαστο συμπέρασμα από τα φετινά Όσκαρ είναι αυτό, καθώς ήδη από το Κόκκινο Χαλί – που επίσης είδαμε απευθείας, με κομμένη την ανάσα – έγινε σαφές ότι επρόκειτο να δούμε πολλά κι ενδιαφέροντα. Η βραδιά ξεκίνησε από τις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD με τη Live εκπομπή OSCARS’ NIGHT με τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και Λουκά Κατσίκα, ενώ στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD παρακολουθούσαμε επίσης Live το ON THE RED CARPET AT THE OSCARS με σχολιασμό από τη Χριστίνα Μπίθα.

Πράγματι, η βραδιά κύλησε με ανατροπές στα φαβορί, εκπλήξεις, εντυπωσιακά beauty looks και επιλογές ρούχων που μας άφησαν άφωνες, με την καλή ή την κακή έννοια. Ας θυμηθούμε, πιο αναλυτικά, τις κορυφαίες στιγμές που είδαμε στα Όσκαρ 2022 και οι οποίες θα μας κάνουν να θυμόμαστε την τελετή για πολλά χρόνια μετά.

Η αψεγάδιαστη ομορφιά της Τζέσικα Σαστέιν

Η μεγάλη νικήτρια στο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου είναι η Τζέσικα Σαστέιν, που συγκέντρωσε τα περισσότερα θετικά σχόλια για τη συνολική εμφάνισή της. Όταν στην οθόνη μας, στην απευθείας μετάδοση της COSMOTE TV, παρουσιάστηκε απαστράπτουσα στο Κόκκινο Χαλί, γνωρίζαμε ήδη ότι ήταν μία από τις «νικήτριες». Επέλεξε μία τουαλέτα όμπρε, σε αποχρώσεις του ροζ χρυσού και της λεβάντας, από τον Οίκο Gucci, που τόνιζε τη λεπτή μέση της. Τα διαμαντένια σκουλαρίκια της, ένα βραχιόλι και μερικά δαχτυλίδια συμπλήρωσαν μια απαστράπτουσα εμφάνιση, αντάξια της βραδιάς. Η 45χρονη σταρ, κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία «The Eyes of Tammy Faye», ένα προσωπικό της στοίχημα, το οποίο φαίνεται πως κέρδισε ολοκληρωτικά.

Picture2

Η Τζέσικα Σαστέιν με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και την απαστράπτουσα τουαλέτα που επέλεξε για τη βραδιά – AP Images

Η Μπίλι Άιλις στη σκηνή των Όσκαρ 2022 και στο Κόκκινο Χαλί

Οικογενειακή υπόθεση τα Όσκαρ 2022 για την Μπίλι Άιλις, που μαζί με τον αδερφό της τραγούδησαν επί σκηνής το τραγούδι που έγραψαν για την τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ. Το «No Time To Die» κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, η ερμηνεία καθήλωσε στην απευθείας μετάδοση της COSMOTE TV, όμως από τη βραδιά κρατάμε και την εμφάνιση της σταρ στο Κόκκινο Χαλί, που επίσης παρακολουθήσαμε απευθείας. Εκεί, η μουσικός που ξεχωρίζει για το προσωπικό της στυλ, μάλλον απογοήτευσε με την επιλογή της, καθώς η τουαλέτα που επέλεξε την έκανε, πολλές φορές, να μοιάζει… χωρίς χέρια!

Picture3


Η Μπίλι Άιλις στο Κόκκινο Χαλί των Όσκαρ 2022 – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κρίστεν Στιούαρτ απαρνείται τη Νταϊάνα

Μπορεί να ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Spencer», που μιλά για τη ζωή της πολυαγαπημένης διεθνώς Νταϊάνα, όμως φαίνεται πως η Κρίστεν Στιούαρτ δεν ήθελε σε τίποτα να θυμίζει την προσωπικότητα που υποδύθηκε, στη συγκεκριμένη τελετή. Επέλεξε λοιπόν ένα μαύρο, καυτό σορτσάκι για τα Όσκαρ 2022, το οποίο συνδύασε με ένα λευκό πουκάμισο, χωρίς κανένα κουμπί του κουμπωμένο, μαύρο σακάκι και μαύρα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν την εμφάνιση «εκτός τόπου και χρόνου» κι εμείς θα τη θυμόμαστε, πιθανότατα, μαζί με τις πιο κακοντυμένες ever!

Picture4


Η Κρίστεν Στιούαρτ στα Όσκαρ 2022 – AP Images

Η Ρίτα Μορένο είναι all time classic σταρ

Μπορεί μία 90χρονη γυναίκα, που δεν ήταν καν μεταξύ των υποψηφιοτήτων, να «κλέψει» την παράσταση μιας τελετής όπως τα Όσκαρ; Στα Όσκαρ 2022, η Ρίτα Μορένο, απέδειξε πως μπορεί. Η αφορμή ήταν το remake του West Side Story από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, για το οποίο, το 1962 η ίδια είχε κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Το ίδιο συνέβη με την Αριάνα ΝτεΜπόουζ, που επίσης υποδύθηκε την Ανίτα και επίσης κέρδισε το ίδιο Όσκαρ, 60 χρόνια μετά! Η 30χρονη σταρ στον ευχαριστήριο λόγο της απέδωσε τιμή στη Μορένο, που χειροκροτούσε συγκινημένη: Και οι δύο άλλωστε κατάγονται από το Πουέρτο Ρίκο και στη σημερινή Αμερική που παλεύει να ξεπεράσει όσα έβγαλε το «Me too» στην επιφάνεια, η Μορένο θεωρείται πρωτοπόρος και θρύλος του σινεμά.

Picture5


Ρίτα Μορένο και Αριάνα ΝτεΜπόουζ στο Κόκκινο Χαλί των Όσκαρ 2022 – AP Images

Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ – Τους θέλαμε νικητές!

Είναι από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Hollywood και ήταν και οι δύο τους υποψήφιοι στις σημαντικότερες κατηγορίες φέτος, του πρώτου γυναικείου και αντρικού ρόλου: Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ είναι χαμηλών τόνων, είναι αγαπητοί και εκπέμπουν τα θετικά vibes που όλοι χρειαζόμαστε και είδαμε στις οθόνες μας από την COSMOTE TV. Η Πενέλοπε Κρουζ επέλεξε μία πραγματικά οσκαρική τουαλέτα Chanel Haute Couture, σε πολύ σκούρο μπλε (σχεδόν μαύρο), ενώ ο Μπαρδέμ εμφανίστηκε με μαύρο κουστούμι, πουκάμισο και παπιγιόν. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μετάδοσης τους είδαμε να διασκεδάζουν, να γελούν και να απολαμβάνουν όσα συνέβαιναν, ενώ απογοητευτήκαμε το ίδιο – ίσως και περισσότερο – που έχασαν την ευκαιρία να γίνουν το πρώτο ζεύγος νικητών στην ίδια βραδιά Όσκαρ, καθώς κανείς από τους δύο δεν κέρδισε τελικά.

Picture6


Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2022 – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως γενικά στα Όσκαρ 2022 τα φαβορί δεν επιβεβαιώθηκαν με τρανό παράδειγμα την «Εξουσία του Σκύλου»: Η ταινία ήταν υποψήφια σε 12 κατηγορίες, για να κερδίσει τελικά όμως μόνο τη μία, αυτή της Σκηνοθεσίας για την Τζέιν Κάμπιον, ενώ το CODA, που μιλά για μια οικογένεια κωφών στην Αμερική, να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Το σωστό μήνυμα του θεάματος

Ακόμα ένα στοιχείο που κρατάμε από τη φετινή απονομή των Όσκαρ είναι και το γεγονός πως καμία γυναίκα δεν χρειάζεται έναν άντρα να την «υπερασπίζεται» ή να προσπαθεί να το κάνει με τον τρόπο του Γουίλ Σμιθ. Παρότι ήταν ένας από τους νικητές της βραδιάς, με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς», ο ηθοποιός έγινε viral διότι επέλεξε να ανέβει στη σκηνή και να χαστουκίσει τον παρουσιαστή Κρις Ροκ, εν μέσω τελετής! Η εξήγηση που έδωσε ο ίδιος φωνάζοντας από τη θέση του, όπου επέστρεψε αμέσως μετά το χαστούκι, ήταν πως δεν του άρεσε το αστείο του Ροκ για τη γυναίκα του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ. Ανεξαρτήτως λόγου και αιτίας πάντως, σύσσωμη η διαδικτυακή κοινότητα κατακρίνει τον Σμιθ, ο οποίος πάντως ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός, όταν ανέβηκε στη σκηνή λίγα λεπτά αργότερα, για να παραλάβει το Όσκαρ του.

Picture7


Ο Γουίλ Σμιθ με δάκρυα στα μάτια, παραλαμβάνει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, λίγο μετά το επεισόδιο με τον Κρις Ροκ – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα Όσκαρ 2022 δικαίωσαν όσους ξενύχτησαν για να τα παρακολουθήσουν στην COSMOTE TV, ήδη από το Κόκκινο Χαλί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η πρώτη μαγνητοσκοπημένη μετάδοση με ελληνικούς υπότιτλους πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 28 Μαρτίου, στις 21.00. Μάλιστα, έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε τη μεγάλη βραδιά, με ελληνικούς υπότιτλους αυτή τη φορά, από το COSMOTE CINEMA 1HD, την Παρασκευή 1η Απριλίου και το Σάββατο 9 Απριλίου, ώστε καμία λεπτομέρεια να μην περάσει απαρατήρητη από την πιο glamorous βραδιά της χρονιάς!

Δες στο παρακάτω βίντεο τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς και μάθε ακόμα περισσότερα για τα Όσκαρ 2022 εδώ.