Origami: Η τέχνη του να ζεις με αρμονία και να απολαμβάνεις στο Ναύπλιο

Σοφία Μαυραντζά
Origami: Η τέχνη του να ζεις με αρμονία και να απολαμβάνεις στο Ναύπλιο

Origami: Ιαπωνική τέχνη που αναφέρεται στην καλλιτεχνία του διπλώματος χαρτιού, ενώ απαγορεύεται το κόψιμό του.

Για τα ελληνικά δεδομένα, είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη που θα συναντήσεις στο Ναύπλιο. Μόλις 1,5 ώρα μακριά από το κλεινόν άστυ, θα εντυπωσιαστείς από την προσιτή πολυτέλεια και θα καταφέρεις να κάνεις… unfold μία ολόκληρη εμπειρία.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Μπορείς να αφεθείς, να σε μυήσω στον μαγικό κόσμο του Origami

Πώς ξεκίνησαν όλα

Πέρασαν μόνο λίγες μέρες από το απόγευμα που ετοίμασα τη βαλίτσα μου. Ανάλαφρα φορέματα, άνετα παπούτσια και το… μαγιό μου ήταν ήδη αρκετά για το Σαββατοκύριακο που ερχόταν. Μπήκα στο αυτοκίνητο, έβαλα δυνατά τη μουσική και εγκατέλειψα με θόρυβο, το εξίσου πολύβουο κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή ήταν απολαυστική, ο ήλιος έκαιγε, απολάμβανα το ανθισμένο τοπίο και την ιδέα πως απομακρύνομαι από τις υποχρεώσεις.

Copy-of-_DSC6158.jpg

Απορροφήθηκα από το album της Ella Fitzgerald που είχα συγχρονίσει από το Spotify στα ηχεία του αυτοκινήτου, όταν αντιλήφθηκα ότι το GPS με προειδοποιούσε πως μόλις σε 1 λεπτό θα είχα φτάσει στον προορισμό μου.

Πάρκαρα έξω από το ξενοδοχείο και την πόρτα άνοιξε η Ιωάννα με ένα πλατύ χαμόγελο καλωσορίσματος. Μόλις είχα συνειδητοποιήσει ότι το Origami Boutique Residences ήταν το place to be για ένα εκατομμύριο λόγους.

origami2.jpg

Η luxurious διαμονή και το μαγικό Ναύπλιο

Μπήκα στο δωμάτιό μου (ή πιο σωστά στη σουίτα μου) και περιηγήθηκα για λίγο στον χώρο. Κοίταξα έξω, την ολόδικιά μου πισίνα και φόρεσα αμέσως το μαγιό μου. Δεν ήταν ώρα να χάσω τον ήλιο! Πήρα το βιβλίο μου, λίγα φρούτα και απόλαυσα το ήσυχο μεσημέρι.

https://www.instagram.com/p/CTWuM-qIqOp

Η ώρα πέρασε γρήγορα, έτσι αποφάσισα να κάνω ένα γρήγορο ντους πριν εξερευνήσω το Ναύπλιο. Τα amenities ήταν εξαιρετικά, από το μπουρνούζι μέχρι το αφρόλουτρο και την οδοντόβουρτσα. Ενθουσιασμός! Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα πολύ να αφήσω το δωμάτιο, όμως μία βόλτα στο κέντρο του Ναυπλίου επιβαλλόταν.

Δεν χρειάστηκε να πάρω καν το αυτοκίνητό μου, αφού περπατώντας, σε 10 μόλις λεπτά, βρισκόμουν ήδη στην Παλιά Πόλη. Το φρούριο της Ακροναυπλίας που κρεμόταν από πάνω μου είναι το παλαιότερο κάστρο στο Ναύπλιο, ενώ ξεχωρίζει για την υπέροχη θέα, καθώς είναι ένα υπέροχο μέρος για μια ήσυχη βόλτα, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά γύρω από το κέντρο του Ναυπλίου. Γρήγορα βρέθηκα στην «καρδιά» του Ναυπλίου. Ακολούθησα τη διαδρομή που ακολούθησε και ο ίδιος ο Καποδίστριας το μοιραίο πρωινό, ενώ έφαγα το πιο νόστιμο παγωτό, αυθεντικής ιταλικής συνταγής.

origami3.jpg

Τα πλακόστρωτα, τα μαγαζάκια, η ιστορία που συναντά την παράδοση σε κάθε γωνιά, αλλά και η ίδια η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, υπενθυμίζουν πως το Ναύπλιο είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Το Ναύπλιο είναι το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσεις και το Origami Boutique Residences ιδανικότερο για να χαλαρώσεις.

Επέστρεψα στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα και ήταν η ώρα για την αγαπημένη μου ιεροτελεστία: Ένα ζεστό μπάνιο και ευθύς αμέσως να ξαπλώσω κάτω από τα μοσχομυριστά σκεπάσματα, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας την απόλυτη ηρεμία, ησυχία, γαλήνη.

origami4.jpg

Το Origami Boutique Residences διαθέτει μόλις 6 δωμάτια. Τα τρία διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ενώ τα άλλα τρία είναι loft. Όλα είναι μεγαλύτερα από 40 τετραγωνικά και μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από δύο άτομα. Εσωτερικά, η σκανδιναβική λογική συναντά έναν ιαπωνικό χαρακτήρα στον τρόπο που ξεδιπλώνεται η κάθε κατοικία. Πρόκειται για μία λογική που οι ιδιοκτήτες, Ιωάννα και Γιάννης, θα σε κάνουν να λατρέψεις μόλις μάθεις ότι την υιοθέτησαν, καθώς οι ίδιοι είναι πολίτες του κόσμου, με περισσότερα από 10 χρόνια κοινής πορείας στο εξωτερικό.

origami5.jpg

Πρωινό για Instagram, Pinterest και απόλαυση

Ακόμα και το πρωινό προδίδει πως το Origami Boutique Residences είναι η ανεπάντεχη luxurious επιλογή που πρέπει να κάνεις. Croque monsieur, pancakes, scramble αυγά, γλυκά και αλμυρά, φυσικός χυμός πορτοκάλι και ό,τι άλλο αγαπάς να τρως για πρωινό, μπορεί να έρθει στην πόρτα σου, σε ένα μαγικό basket που θα απολαύσεις στο δωμάτιο σου πλάι στην πισίνα. Τι άλλο θέλεις;

origami6.jpg

Ιδανικό και για τις ECO lovers

Τα φίλτρα των κλιματιστικών ανακυκλώνονται και το νερό χρησιμοποιείται και για λοιπές χρήσεις εντός του ξενοδοχείου. Επιπλέον, το νερό στις πισίνες είναι υφάλμυρο, γεγονός που τις κατατάσσει στην eco friendly κατηγορία, ενώ σύντομα το Origami Boutique Residences θα μπορεί να συντηρείται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε ποσοστό 50%. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα eco news που μοιράζομαι μαζί σας!

See you again!

Το Origami Boutique Residences είναι ένα ολοκαίνουργιο, πολυτελές, boutique καταφύγιο, ενώ η Ιωάννα και ο Γιάννης είναι απόλυτα cool. Σε καλωσορίζουν και σε εξυπηρετούν από καρδιάς, την ίδια στιγμή που σε κάνουν να νιώθεις τόσο ξεχωριστά, λες και είσαι η μοναδική τους επισκέπτης…

origami8.jpg