Ένα Σαββατοκύριακο που φοράς tweed και κάνεις ποδήλατο είναι ένα «κερδισμένο» Σαββατοκύριακο

Ένα Σαββατοκύριακο που φοράς tweed και κάνεις ποδήλατο είναι ένα «κερδισμένο» Σαββατοκύριακο

Μπορεί ο συνδυασμός ποδηλασίας και vintage εμφανίσεων να μην είναι συνηθισμένος αλλά στις Σπέτσες και στο «A Weekend in Tweed» γίνεται κάθε χρόνο πραγματικότητα.

Έχεις πολλές μοναδικές ευκαιρίες όταν δουλεύεις σε ένα τόσο μεγάλο γυναικείο site σαν το Queen.gr. Μπορείς να παρακολουθήσεις ένα exclusive fashion show, να πάρεις συνέντευξη από την καλλιτεχνική ελίτ της χώρας, να δοκιμάσεις πρώτη τα top beauty products, να βρεθείς ως κριτική επιτροπή σε διαγωνισμό για την καλύτερη tweed εμφάνιση και να μην ξέρεις πού να πρωτοβάλεις το δεκάρι σου. Η τελευταία περίπτωση ήταν σίγουρα η πιο διασκεδαστική «ευθύνη» των τελευταίων ημερών. Ως χορηγοί επικοινωνίας σε μία τέτοια διοργάνωση όπως το «Weekend in Tweed» στις Σπέτσες, όπου οι λάτρεις των κλασικών ποδηλάτων συναντήθηκαν για ένα ρετρό ταξίδι στον χρόνο, το να αξιολογήσουμε τα vintage τρίκουμπα σακάκια και τις φούστες με πιέτες, ήταν το δικό μας «δύσκολο έργο» και ταυτόχρονα το πιο ξεχωριστό «ταξίδι στον χρόνο» που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Χωρίς φουτουριστικά στοιχεία, μόνο με ρομαντική διάθεση και σύμμαχό μας τον υπέροχο καιρό του νησιού και την απαράμιλλη φιλοξενία του Poseidonion Grand Hotel.

weekend_in_tweed_2.jpg

Εντυπωσιακοί δίτροχοι θησαυροί, εαρινές βόλτες στο «Νησί των Αρωμάτων» και χαλαρό mood έδωσαν τον τόνο στο τριήμερο event που πραγματοποιήθηκε από το ιστορικό και πλήρως ανανεωμένο, Poseidonion Grand Hotel, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου. Λάτρεις της ποδηλασίας, κομψές κυρίες (aka «Σουφραζέτες») από την ομάδα των vintage stores που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο event, μικρά παιδάκια και νεαρά αγόρια και κορίτσια, φόρεσαν tweed, ανέβηκαν στα καλογυαλισμένα τους ποδήλατα και έκαναν την απόσταση Poseidonion-Αγία Μαρίνα με κέφι, στάση για καφέ και σνακ και μπόλικη retro διάθεση.

weekend_in_tweed_3.jpg

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου η επιστροφή στη δεκαετία του ’40 ξεκίνησε με τη συμβολή της ομάδας του 1900 The Barber Shop, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γρηγορίου, που επιμελήθηκε το grooming των κυρίων. Στη συνέχεια οι ήχοι από τις κόρνες των ποδηλάτων έξω από τα εμβληματικά σκαλιά του Poseidonion έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσει αυτή η περιήγηση στις ομορφίες του νησιού. Με αφετηρία την Πλατεία του Ποσειδωνίου οι tweeders περιπλανήθηκαν στον παραλιακό δρόμο και τα ολάνθιστα σοκάκια των Σπετσών, αφήνοντας την κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού να τους μαγέψει. Οι πεταλιές οδήγησαν σε ένα αναζωογονητικό διάλειμμα στο εστιατόριο Ορλώφ και έπειτα στο Paradise Beach για ένα μοναδικό πικνίκ υπό τους ήχους της μουσικής του Τζώνυ Βαβούρα. Εκεί, λίγο πριν πάρουμε τη θέση μας ως κριτικοί επιτροπή στα θεσμοθετημένα «καλλιστεία» του διαγωνισμού, απολαύσαμε ένα γευστικό πικ-νικ με νόστιμα εδέσματα από την ομάδα catering του Ποσειδωνίου, λαχταριστούς λουκουμάδες και δροσιστικά cocktails με θέα το απέραντο γαλάζιο και το καταπράσινο φυσικό τοπίο.

weekend_in_tweed_5.jpg

Στη συνέχεια, μαζί με τη Νατάσσα Σχοινά, τον Γιάννη Κοροβέση και τον Παναγιώτη Γρηγορίου κατηγοριοποιήσαμε τις top εμφανίσεις του event -γιατί πρέπει να «ανταμίβεται» όποιος βρίσκει το σωστό μονόκλ και το κατάλληλο pillat hat για να αναδείξει το tweed του- και βραβεύσαμε τους συμμετέχοντες στην κατηγορία «Ανδρική Ενδυμασία», «Γυναικεία Ενδυμασία», «Παιδική Συμμετοχή», «Καλύτερο Μουστάκι», «Συνολική Εμφάνιση- Best of Show» και «Ομαδική Συμμετοχή».

https://www.instagram.com/p/CcaqUo7MWtB

Ο επίλογος της βραδιάς γράφτηκε σε ένα εντυπωσιακό πάρτυ στο lobby του Ποσειδωνίου, με τις μουσικές επιλογές του Τζώνυ Βαβούρα να απογειώνουν τη διάθεση των συμμετεχόντων και το πρωί της Κυριακής το Weekend in Tweed έφτασε στο τέλος του, με το Concours d’ Elegance και τις βραβεύσεις των ποδηλάτων στο Poseidonion Grand Hotel. Οι ιδιοκτήτες μετέφεραν την αγάπη τους για τους δίτροχους θησαυρούς και ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους μέσα από τις διηγήσεις τους σε μία άλλη εποχή, κάνοντας την προσμονή για το επόμενο event ακόμη μεγαλύτερη.

https://www.instagram.com/p/CcZ8nvnuLJ5

H επόμενη άνοιξη, λοιπόν, το class του Poseidonion, τη φινέτσα του tweed και θα είναι τόσο διασκεδαστική όσο μια βόλτα στις ηλιόλουστες Σπέτσες με ποδήλατο… εις το επανιδείν «Weekend in Tweed».

weekend_in_tweed_4.jpg