Λίγο πριν τα προημιτελικά του Roland Garros ψάχνουμε την αιτία που οι γυναίκες λατρεύουν το τένις

Λίγο πριν τα προημιτελικά του Roland Garros ψάχνουμε την αιτία που οι γυναίκες λατρεύουν το τένις

Ο Novak Djokovic 

Getty Images

Με αφορμή την αποψινή 59η «τιτανομαχία» μεταξύ Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ το Queen.gr απαντά στο ερώτημα: γιατί οι γυναίκες αγαπούν το τένις; Από τη Δήμητρα Πολυχρονοπούλου

Την ώρα που οι άνδρες σε όλο τον πλανήτη πορώνονται με τη στρογγυλή θεά, λατρεύουν να διαφωνούν για το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων, Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο, και βάζουν πάνω από γυναίκες, γονείς και παιδιά τον τελικό του Champions League, οι γυναίκες έχουν άλλες προτιμήσεις. Και δεν εννοούμε μόνο τα ψώνια.

Μπορεί άπαντες να αναγνωρίζουν ότι ο «Βασιλιάς» των σπορ είναι το ποδόσφαιρο, αλλά τα τελευταία χρόνια έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου και δη των γυναικών κερδίζει το τένις.

2021 French Open - Day Thirteen

Ο Rafael Nadal στο Roland Garros τον Ιούνιο του 2021

Getty Images

Οι γυναίκες -στην πλειοψηφία τους- μπορεί να μην ξέρουν ποιος είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή μέσα και έξω από τα κορτ των Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ και φυσικά του Στέφανου Τσιτσιπά!

Οι τεράστιοι αυτοί αθλητές έχουν δώσει απίστευτη αίγλη στο τένις και φυσικά απλά για να τους παρακολουθείς να παίζουν σε χώμα, σκληρή επιφάνεια και χορτάρι είναι από μόνος του ένας καλός λόγος για να αγαπήσεις το τένις.

Το τένις δεν έχει επαφή σώμα με σώμα όπως έχει το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ όμως δεν υστερεί σε δράση κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα οι γυναίκες. Πρόκειται για ένα ευγενές άθλημα όπου οι «κοκορομαχίες» περιορίζονται μόνο σε κάποια… γαλλικά πάνω από το φιλέ και όχι με σπρωξίματα και μαγκιές μέσα στο γήπεδο.

2021 French Open - Day Thirteen

Ο Novak Djokovic και ο Rafael Nadal στο περσινό Roland Garros

Ο κυριότερος λόγος που και εγώ επίσης αγαπώ το τένις είναι πως μπορείς να πας στο γήπεδο ντυμένη όπως θέλεις. Ναι, επιτρέπεται να φορέσεις φόρεμα ή φούστα και να πας σε γήπεδο να παρακολουθήσεις τένις, ακόμη και πέδιλα ή πλατφόρμες όχι απλά επιτρέπεται, αλλά συνιστάται να τα φορέσεις καθώς το dress code ειδικά για τα Grand Slams και γενικά τις μεγάλες διοργανώσεις είναι επίσημο. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να βάλεις ένα casual σύνολο με τα αγαπημένα σου sneakers, ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως και ο Stan Smith τένις έπαιζε!

Άλλος ένας λόγος που οι γυναίκες προτιμούν το τένις είναι οι συνθήκες στα υπόλοιπα αθλήματα, με εξαίρεση φυσικά το NBA όπου δε διεξάγεται αγώνας αλλά ένα πολυτελές event, το οποίο επίσης αγαπούν οι γυναίκες.

2021 French Open - Day Thirteen

Ο Rafael Nadal

Getty Images

Αλλιώς είναι να παρακολουθείς έναν αγώνα από τις κερκίδες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου όπου τα καπνογόνα είναι μέρος του παιχνιδιού, όπου για να κάτσεις στη θέση σου χωρίς να σε σηκώσουν πρέπει να έχεις αγοράσει εισιτήριο μόνο στα επίσημα. Και αλλιώς είναι να κάθεσαι στη θέση σου χωρίς να σε ενοχλεί κανείς να βγάζεις τις selfie σου ανενόχλητη και κυρίως χωρίς να σε… κρίνουν που τολμάς να θέλεις να βγάλεις φωτογραφία στο γήπεδο.

Ακόμη ένας λόγος που οι γυναίκες αγαπούν το τένις είναι η glamorous ατμόσφαιρα που επικρατεί κυρίως στα μεγάλα τουρνουά αλλά και σε μικρότερα αρκεί να υπάρχουν χορηγοί ή να συμμετέχουν τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου τένις.

Τα events που προηγούνται ενός Grand Slam ή ενός Master τουρνουά είναι αξιοζήλευτα, καθώς άπαντες προσέχουν την εμφάνισή τους τόσο μέσα όσο και έξω από τα κορτς. Ποια από εμάς άλλωστε δεν έχει «ζηλέψει» ένα σύνολο της Μαρίας Σαράποβα και μετά να το αναζητήσει σε μαγαζιά με αθλητικά είδη;

Τέλος ο κυριότερος λόγος που οι γυναίκες παρακολουθούν τένις είναι πολύ απλά πως το καταλαβαίνουν καλύτερα! Δε χρειάζεται να διαβάζουν και να δώσουν… εξετάσεις για το τι είναι το offside στο ποδόσφαιρο ή το pick n roll στο μπάσκετ.

Έτσι απόψε το βράδυ λίγο πριν τις 10μ.μ. οι γυναίκες αλλά και όλοι οι λάτρεις του τένις θα παρακολουθήσουν τον κάτοχο των 21 Grand Slams, Ράφα Ναδάλ να αντιμετωπίζει τον κάτοχο των 20 Grand Slams και υπερασπιστή του Roland Garros, Νόβακ Τζόκοβιτς στο Philippe Chatrier σε έναν πρόωρο τελικό του φετινού Παριζιάνικου Όπεν.