Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει απλότητα: Τα «χωρίς» που κάνουν τη διαφορά

Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει απλότητα: Τα «χωρίς» που κάνουν τη διαφορά

Όποιος και αν είναι ο αγαπημένος σου καλοκαιρινός προορισμός, στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποιες κοινές αναμνήσεις που όλοι και όλες έχουμε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού.

Κλείσε τα μάτια και προσπάθησε να φέρεις στον νου σου όλες τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες, τις γεύσεις και τις μυρωδιές που έχεις συνδέσει με το ελληνικό καλοκαίρι. Είναι τα γέλια των φίλων σου στις αυλές και τα παραθαλάσσια ταβερνάκια της πόλης, είναι η δροσιά της μπύρας που σε ξεδιψά το μεσημέρι στην παραλία, είναι η αναζωογονητική αίσθηση της θάλασσας στα πόδια σου μετά το πέρασμά σου από την καυτή άμμο, είναι το τραγούδι των τζιτζικιών που έχουν (ξε)μείνει μαζί με εσένα τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Όποιος και αν είναι ο αγαπημένος σου καλοκαιρινός προορισμός, στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποιες κοινές αναμνήσεις που όλοι και όλες έχουμε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του ελληνικού καλοκαιριού. Και αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις πως ένα είναι το στοιχείο-«κλειδί» που «δένει» αυτές τις αναμνήσεις και μαζί τους και εμάς: Η απλότητα.

Βλέπεις, το ελληνικό καλοκαίρι δεν θέλει πολυπλοκότητα, πολύ προγραμματισμό ή πολλά «πρέπει». Αντιθέτως, επιβάλλει περισσότερες στιγμές «χωρίς». Χωρίς άγχος, χωρίς ένταση, χωρίς επιλογές που αντί να μας φέρνουν πιο κοντά, μας απομακρύνουν περισσότερο.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να βιώσεις το ελληνικό καλοκαίρι στο έπακρο φέτος, σου έχουμε μερικές συμβουλές που θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να ζήσεις τις ξέγνοιαστες, διασκεδαστικές και αυθεντικές στιγμές που λαχταράς, στο νησί, αλλά και την πόλη!

NT_Alfa-Beer_7_Queen.gr_OK_html_ce534c9457711bbf.jpg

#1 Ραντεβού με την παρέα χωρίς κινητά και social media

Αν έψαχνες μία αφορμή για να κάνεις ένα digital detox, τη βρήκες. Οι πιο δυνατές και όμορφες καλοκαιρινές στιγμές, είναι εκείνες που μοιράζεσαι με την παρέα σου. Όσο εξαρτημένη και αν αισθάνεσαι από το κινητό σου, λοιπόν, όσα email και αν λαμβάνεις ακόμη και μετά το οκτάωρο στο γραφείο και όσο έντονη και αν είναι η ανάγκη σου να σκρολάρεις στα social media, όταν συναντάς την παρέα στις παραλίες ή τα στέκια της πόλης και όταν βρίσκεσαι διακοπές σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, βάλε «στοπ».

Ο πολύπλοκος κόσμος της τεχνολογίας και των social media, δεν ταιριάζει με το ελληνικό καλοκαίρι. Θα κάνεις, λοιπόν, τα post και τα stories σου με τα καθιερωμένα τσουγκρίσματα της μπύρας στην παραλία, αλλά όταν θα είσαι μαζί με τους ανθρώπους σου, προσπάθησε να είσαι πραγματικά και ουσιαστικά μαζί τους, δηλαδή να μην τους κάνεις phubbing!

Αν παρακολούθησες, άλλωστε, τη νέα ταινία της ΑΛΦΑ με το ζευγάρι που βγαίνει ραντεβού και στο τέλος και οι δυο καταλήγουν πάνω από τις οθόνες των κινητών, μπορείς να καταλάβεις σε τι βαθμό η χρήση του κινητού μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σου με τους γύρω σου.

NT_Alfa-Beer_7_Queen.gr_OK_html_dd39890c7d453a50.jpg

#2 Καλοκαιρινές στιγμές στην πόλη χωρίς περιορισμούς

Αν δεν μπορείς να πας ακόμη στο νησί, τότε δοκίμασε να φέρεις το νησί σε εσένα και δη, στο γραφείο, το μπαλκόνι ή τη γειτονιά σου. Με λίγα λόγια, μην περιμένεις την άδεια του Αυγούστου για να ζήσεις το καλοκαίρι, αλλά δημιούργησε αφορμές για να το απολαμβάνεις, ακόμη και όταν το πρόγραμμα έχει αμέτρητα deadlines.

Για παράδειγμα, τι θα έλεγες αν αύριο στο lunch break στο γραφείο, συνόδευες το γεύμα σου με τη γεύση και τη δροσιά μιας μπύρας ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ; Άραγε, πώς θα σου φαινόταν αν αντί για τον καναπέ, το βράδυ της Παρασκευής σε έβρισκε στην πιο ψαγμένη, πλακόστρωτη αυλή της πόλης, να χαλαρώνεις πίνοντας την μπύρα σου, μαγεμένη από το άρωμα του γιασεμιού; Μήπως ανάμεσα από το πρώτο και το δεύτερο επαγγελματικό ραντεβού, να πας σε μία ταράτσα της πόλης για να απολαύσεις με μία φίλη μία ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ που είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας;

Επιλογές για να φέρεις το καλοκαίρι στην πόλη υπάρχουν πολλές. Στο χέρι σου είναι να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο.

NT_Alfa-Beer_7_Queen.gr_OK_html_28359a8338d66fe1.jpg

#3 Στο νησί χωρίς προγραμματισμό και χωρίς το άγχος του γραφείου

Το φετινό καλοκαίρι το περίμενες καιρό. Διότι ήξερες πως θα είναι το πιο ανέμελο και ξέγνοιαστο των τελευταίων δύο ετών, δηλαδή ένα καλοκαίρι, όπως τα παλιά. Και τα καλοκαίρια που λάτρεψες, ήταν σίγουρα εκείνα που μετρούσες βουτιές και όχι απαραιτήτως προορισμούς, που προτού πας στην παραλία δεν σκεφτόσουν τι μαγιό ή τι καφτάνι θα φορούσες, που το βράδυ στο νησί δεν σε ένοιαζε σε πιο στέκι θα έβγαινες, αρκεί να ήσουν με την παρέα σου, που όταν ζούσες τις στιγμές σου, ήσουν πραγματικά εκεί, χωρίς το άγχος των υποχρεώσεων του γραφείου και χωρίς τα social media να αποσπούν συνεχώς την προσοχή σου.

Μήπως, λοιπόν, να προσπαθήσεις να φέρεις κάτι από την απλότητα, την αυθεντικότητα και τη μαγεία των καλοκαιριών του χθες στο σήμερα; Πήγαινε στον καλοκαιρινό σου προορισμό με ένα backpack στην πλάτη, δοκίμαζε να γυρνάς ανάποδα την οθόνη του κινητού όταν βγαίνεις με την παρέα, μην σκέφτεσαι τι σε περιμένει στο γραφείο, όταν τελειώσει η άδειά σου. Έτσι και αλλιώς, αυτό δεν αλλάζει και ξέρεις πως ό,τι και αν προκύψει, θα το αντιμετωπίσεις. Το σημαντικό είναι να είσαι εκεί όταν ζεις τις στιγμές σου, να ζεις στο τώρα και όχι στο μετά, ειδικότερα όταν πρόκειται για εμπειρίες που μοιράζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς. Γιατί ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας, είναι οι ανθρώπινες σχέσεις.

NT_Alfa-Beer_7_Queen.gr_OK_html_fdd1cf03fe6607f3.jpg

Ο «κανόνας» της απλότητας, λοιπόν, δεν αφορά μόνο στο στυλ σου. Έχει να κάνει και με την ίδια την ουσία του ελληνικού καλοκαιριού, που σε καλεί να το ζήσεις χωρίς περιορισμούς, χωρίς άγχος, χωρίς έξτρα αποσκευές και κυρίως, χωρίς phubbing. Δώσε, λοιπόν, ραντεβού με τη φίλη ή τη συνάδελφό σου σήμερα στο lunch break για μία ΑΛΦΑ Χωρίς Αλκοόλ, γύρνα ανάποδα την οθόνη του κινητού σου και τόσο απλά, βάλε στο πρόγραμμά σου περισσότερες ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές!