Πολιτιστική Ατζέντα Σεπτεμβρίου: Τα συναυλιακά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις

Πολιτιστική Ατζέντα Σεπτεμβρίου: Τα συναυλιακά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά έτσι όπως ξεκίνησε· με δυνατά lives, αγαπημένους καλλιτέχνες και ένα πλούσιο πρόγραμμα για κάθε μουσικό γούστο.

Τον Σεπτέμβριο οι καλλιτέχνες επιστρέφουν στην Αθήνα για να βάλουν τον επίλογο στις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις, ενώ ορισμένα από τα πιο hot ξένα ονόματα έρχονται για να μας θυμίσουν τον συναυλιακό πυρετό που ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι. Το Queen.gr επιλέγει και σου παρουσιάζει ορισμένα από τα μουσικά highlights του Σεπτεμβρίου που δεν πρέπει να χάσεις για κανένα λόγο. Από την Τζωρτζίνα Ντούτση

Γιώργος Μαζωνάκης (1/09)

photo_mazo.jpg



Ο Γιώργος Μαζωνάκης κάνει τη δική του «Μάζωξη» στο Κατράκειο θέατρο την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Ο δημοφιλής τραγουδιστής θα ερμηνεύσει διαχρονικές επιτυχίες από την άνω των 30 ετών πορεία του και θα χαρίσει μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας, σε ένα ερμηνευτικό υπερθέαμα.

Emma Shapplin (4 & 6/09)

emma_shaplin.JPG


Η Ελλάδα την λατρεύει και το απέδειξε με τα συνεχόμενα sold out το 2019 και το 2021. H ρομαντική, μυστηριώδης και φλογερή Emma Shapplin επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες. Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα την απολαύσει στη Μονή Λαζαριστών στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ οι θαυμαστές της Αθήνας θα την δουν στο City Garden Theater (by Christmas Theater) στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ματούλα Ζαμάνη (5/09)

matoula-zamani.jpg


Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η Ματούλα Ζαμάνη έρχεται για μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Παράλληλα, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία της στο Θέατρο Γης.

Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Κότσιρας (7/09)

dalaras-kotsiras-(2).jpg

Καλεσμένος του Γιώργου Νταλάρα ο Γιάννης Κότσιρας, σε ένα πρόγραμμα με τα πιο ωραία τραγούδια τους, που ο κόσμος υποδέχτηκε θερμά, με συγκίνηση και αγάπη. Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας συνεχίζουν αυτή την παρέα ετοιμάζοντας ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με αγαπημένα κλασσικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών, διασκευές, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, απρόβλεπτα, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Μαζί τους η Ασπασία Στρατηγού.

Νατάσσα Μποφίλιου (8/09)

natassa-bofiliou.jpg

Η εκρηκτική Νατάσσα Μποφίλιου, πάντα με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στο πλευρό της, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, επιστρέφει στην Αθήνα για να γιορτάσει ξανά αυτό που αγαπά περισσότερο: την άμεση επικοινωνία με το ενθουσιώδες κοινό της, μέσα από τις ανοιχτές συναυλίες. Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα.

Καίτη Γαρμπή (8/09)

garbi.jpg

Η Καιτούλα της καρδιάς μας ανεβαίνει στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων για μια εκρηκτική συναυλία την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Μαζί της θα τραγουδήσουμε και θα θυμηθούμε όλες τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες της και τα Νo1 hits της από την 30χρονη καλλιτεχνική της πορεία.

Μαζί της ο Δημήτρης Σχοινάς με ένα concept δικής του παραγωγής όπου τραγουδάει και παίζει πάνω σε ενορχηστρώσεις διασκευασμένες από τον ίδιο.

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (9/09)

lavrentis-maxairitsas-(2).jpg

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμιά αφορμή για μια συναυλία γιορτή για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η αφορμή παρόλα αυτά είναι τα τρία χρόνια από τον θάνατό του, αλλά και η επιθυμία συναδέλφων - φίλων του να βρεθούν επί σκηνής και να τραγουδήσουν το σπουδαίο ρεπερτόριο του, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Συμμετέχουν οι:

Παυλίνα Βουλγαράκη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης, Γιώργος Μαργαρίτης, Πάνος Μουζουράκης, Δήμητρα Παπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μιρέλλα Πάχου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Σαββόπουλος, Steve Tesser, Διονύσης Τσακνής και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Maraveyas Beach Party (10/09)

maraveyias.JPG

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, συναντιόμαστε ξανά, παίρνουμε παρουσίες και γινόμαστε μια μεγάλη κεφάτη παρέα, σε ένα beach party που περιμένουμε καιρό! Αυτό του Κωστή Μαραβέγια στην Α’ Πλαζ Βούλας για να γιορτάσουμε το τέλος του καλοκαιριού με τον πιο όμορφο τρόπο.

Στέλιος Ρόκκος, Stavento, Ήβη Αδάμου (10/09)

Την ίδια μέρα, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο Στέλιος Ρόκκος, οι Stavento και η Ήβη Αδάμου ενώνουν τις δυνάμεις τους κι έρχονται στο City Garden Festival (Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου) για μια συναυλία γεμάτη κέφι και χορό. Με τραγούδια αγαπημένα από το προσωπικό τους ρεπερτόριο και πολλά άλλα που επιλέχθηκαν με φαντασία, αγάπη και πάθος.

Σωκράτης Μάλαμας (11/09)

sokratis-malamas.jpg

O Σωκράτης Μάλαμας, μετά τη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία του σε μεγάλα ανοιχτά θέατρα και συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, μας περιμένει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του, που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη, ο Πέτρος Μάλαμας και ο Φώτης Σιώτας.

Γιάννης Χαρούλης (12 & 13/09)

giannis-haroulis.jpg

Δύο ημέρες μετά, στις 12 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή της Τεχνόπολης ανεβαίνει ο δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης, για να μοιραστεί μαζί μας παλιά και νέα τραγούδια, μουσικές και χαρές που όλοι έχουμε ανάγκη.

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C (15/09)

giannis-aggelakas.jpg

Ο Γιάννης Αγγελάκας παίρνει την μπάντα του, τους 100°C, και βγαίνουν ξανά στον δρόμο για μια σειρά από λάιβ σε... θερμοκρασία βρασμού. Στις 15 Σεπτεμβρίου έρχoνται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για μια μεγάλη συναυλία στο τέλος του καλοκαιριού. Τη συναυλία θα ανοίξουν τα Kadinelia.

Πρότζεκτ Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ (16/09)

loizos.jpg

Στο πρότζεκτ Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ, 30 καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς θα βρεθούν επί σκηνής για τα τραγούδια και το έργο του Μάνου Λοΐζου που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Για να σηματοδοτηθεί και αυτή η συνέχεια στο ελληνικό τραγούδι τόσο η καλλιτεχνική όσο και η ραδιοφωνική, μαζί τους σε ειδική τιμητική συμμετοχή θα βρεθούν και δύο από τις πρώτες ερμηνεύτριες των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου: η Δήμητρα Γαλάνη και η Μαρία Φαραντούρη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Μαρίζα Ρίζου (18/09)

mariza-rizou.jpg



Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, η Μαρίζα Ρίζου μας υποδέχεται για πρώτη φορά στο φιλόξενο και αγαπημένο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» για τη μοναδική της μεγάλη συναυλία στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι, σε μια βραδιά γεμάτη χορό και μουσική!

Μίλτος Πασχαλίδης (19/09)

Ευαίσθητος, επικοινωνιακός, εκρηκτικός και αυθόρμητος και κυρίως χαρισματικός τραγουδοποιός με 27 χρόνια πορείας, μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 14 πετυχημένους δίσκους και πολλές σημαντικές συνεργασίες. Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα βρίσκεται στο Falliro Summer Theater, για μια ξεχωριστή συναυλία δίπλα στη θάλασσα, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Αλκίνοος Ιωαννίδης (19/09)

alkinoos-iwannidis-kalokairi.jpg

Πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια κι όμως ο ζωντανός δίσκος που ηχογραφήθηκε εκείνο το βράδυ στον Λυκαβηττό εξακολουθεί να μας ταξιδεύει. Φέτος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γιορτάζει ξανά το εδώ και το τώρα. Στις 19 Σεπτεμβρίου μας περιμένει στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας μαζί με τους: Σταύρο Λάντσια, Μιλτιάδη Παπαστάμου, Γιωτη Κιουρτσόγλου, Μιχάλη Καπηλίδη για μια ηλεκτρική γιορτή, τραγουδώντας όσα μας φέρνουν σήμερα εδώ.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη (19/09)

Eleonora_Photo_Poster-s.jpg

Την ίδια ημέρα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, οι φαν της Ελεωνόρας Ζουγανέλης μπορούν να απολαύσουν την αγαπημένη τους τραγουδίστρια στο Θέατρο Άλσος όπου κλείνει την καλοκαιρινή της περιοδεία. Με νέα μπάντα, με τα καινούρια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε ένα άλμπουμ με τίτλο «Τι να λέμε τώρα» αλλά και με όσα έχουμε αγαπήσει μέχρι τώρα.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου (20 & 21/09)

thanasis-papakwnstantinou.jpg

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επανέρχεται στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα οι μουσικές και τα τραγούδια να μας υψώσουν πάνω από τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη και η μέρα πιο ευοίωνη. Ο Θανάσης περιμένει το κοινό του στο Θέατρο Βράχων, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων.

Asaf Avidan (22/09)

Asaf-Avidan-0158b.jpg

Ο Asaf Avidan επιστρέφει στην Ελλάδα και σε έναν χώρο που ονειρευόταν για χρόνια. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα παίξει στη σκιά της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 φέρνοντας έναν μουσικό κόσμο που είναι γήινος, πραγματικός, γεμάτος κανονική ζωή και για αυτό, εξωπραγματικά μαγικός.

Madrugada (24/09)

madrugada-2022-(1).jpg



To Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου οι Madrugada έρχονται για πρώτη φορά στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), σε μια από τις πιο πολυναμενόμενες συναυλίες της χρονιάς. Τη συναυλία των Νορβηγών της καρδιάς μας θα ανοίξει η Amanda Tenfjord που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision.

Νίκος Πορτοκάλογλου (24/09)

faliro-summer-theater-(2).jpg

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μας παρουσιάζει το «Jukebox – Τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν» στο Faliro Summer Theater, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Ένα μοναδικό ζωντανό Jukebox νοσταλγίας και αισιοδοξίας. Ένα Jukebox πολύχρωμο, γεμάτο με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και γλώσσες. Γεμάτο με «τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν» όπως λέει και ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Μαζί του οι «Μπλε», Στάθης Δρογώσης, Βύρων Τσουράπης, Θανάσης Τσακιράκης και Ηλίας Λαμπρόπουλος. Επίσης, στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τους Φατμέ, τη Βίκυ Καρατζόγλου, τον Βύρωνα Τσουράπη και τους Ευγενείς Αλήτες θα βρίσκονται στο City Garden Festival

Eros Ramazzotti (27/09)

eros.jpg

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ο αγαπημένος μας Eros Ramazzotti, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού που ανεβαίνει στην κορυφή της λίστας με τις πιο ενδιαφέρουσες και σαγηνευτικές μουσικές στιγμές της χρονιάς. Ο Ιταλός «τροβαδούρος» θα επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο πέντε μαγευτικών κι ανεπανάληπτων εμφανίσεων σε σπουδαίους ιστορικούς χώρους, απαράμιλλης ομορφιάς κι ανυπέρβλητης αισθητικής σε Ευρώπη κι Ισραήλ.


Άννα Βίσση (27 & 28/09)

anna-vissi.jpg

Η Άννα Βίσση και η πιο ανατρεπτική μπάντα της χώρας μετά τις πολύ επιτυχημένες και sold outεμφανίσεις στο Θέατρο Άλσος έρχεται να μας απογειώσει για 2 τελευταίες βραδιές, την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Rock glam ενέργεια, πάθος, πόθος, λάμψη, αισθησιασμός, συγκίνηση, διαχρονικές επιτυχίες, καθηλωτικές ερμηνείες και εκρηκτικά συναισθήματα θα νιώσει όποιος απολαύσει την Άννα και τους 12 μοναδικούς μουσικούς της σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που μόνο η Άννα με αγάπη υπερβολική ξέρει να χαρίζει σε όλους τους fans της.

Μην χάσετε!

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022 με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών στην πόλη της Ελευσίνας.

aisxileia-2022-(1).jpg



Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου επιστρέφει στην επετειακή του μοφρή, με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Το αναγνωστικό κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο, καθημερινά από τις 2 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2022. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το Athens Comedy Festival επιστρέφει για 4η χρονιά, 16 με 18 Σεπτεμβρίου πιο ανανεωμένο, πιο φεστιβαλικό και πιο αεράτο από ποτέ στο Faliro Summer Theater.
Μία σκηνή για τρεις ημέρες θα φιλοξενήσει περισσότερους από 40 κωμικούς δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικά Comedy Clubs με 13 κωμικούς το καθένα, αλλά και τις καθιερωμένες και αγαπημένες του παραστάσεις Big Talk Live, Κάψε το Σενάριο, Comedy Battleκαι Logopaignia.

Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό food festival αφιερωμένο στο burger, επιστρέφει για έβδομη φορά για δύο ζουμερά και γευστικά τριήμερα! Από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, και από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, το Burger Fest 2022 μετατρέπει την ΑΓΟΡΑ του Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι στο σημείο συνάντησης των απανταχού burger lovers.

Το Street Mode Festival είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Βορείου Ελλάδος και ένα από τα σημαντικότερα στα Βαλκάνια, με δεκάδες διεθνή και εγχώρια μουσικά acts, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου