Πολιτιστική ατζέντα Νοεμβρίου: Πού να πας και τι να δεις αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια

Τζένη Ντεμιράι
Πολιτιστική ατζέντα Νοεμβρίου: Πού να πας και τι να δεις αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια

Όλα όσα «παίζουν» και ξέρουμε πως δεν θες να χάσεις!

Η τέχνη έχει τη δύναμη να μας κάνει να συνδεθούμε με τα συναισθήματά μας, κάθε φορά που αισθανόμαστε ότι το έχουμε ανάγκη. Την ίδια στιγμή, η επαφή μας με την τέχνη αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μας.

Οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις, τα διάφορα φεστιβάλ, οι εκδηλώσεις, οι εκθέσεις και ο κινηματογράφος μπορούν να μας ψυχαγωγούν και να μας ξεκουράζουν με τον πιο υπέροχο τρόπο και για αυτόν τον λόγο εμείς εδώ στο queen.gr ψάχνουμε από την αρχή του μήνα τα καλύτερα που θα έρθουν και τα μοιραζόμαστε μαζί σου, γιατί ξέρουμε ότι αναζητάς πάντα κάτι καινούριο και δημιουργικό για να «αποδράσεις» από την πολύβουη καθημερινότητα!

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ελένη Τσαλιγοπούλου

Η αγαπημένη Ελένη Τσαλιγοπούλου με τη μαγευτική φωνή της, μετά από μία περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι έτοιμη να «κλείσει την αυλαία» για φέτος στην Αθήνα. Ήδη, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Άλσος η πρώτη από αυτές, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν άλλες τρεις, στις 3, 10 και 24 Νοεμβρίου.

Πού; Θέατρο Άλσος

Πότε; 3 - 10 - 24 Νοεμβρίου 2023

Polkar

Οι Polkar έχοντας μαζί τους στρας, καψούρα και ρομαντική διάθεση, είναι έτοιμοι να διηγηθούν ερωτικές ιστορίες τραγουδώντας και ξεσηκώνοντας το κοινό με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Πού; Σταυρός του Νότου

Πότε; Σάββατο 4, 18 και 25 Νοεμβρίου 2023

Good Job Nicky

Δε χρειάζονται πολλές κουβέντες. Χρωστάς στον εαυτό σου να δεις ένα live του Good Job Nicky, ο οποίος μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πως ξαφνικά βρέθηκες σε κάποιο stage του Άμστερνταμ και όχι στο Gazarte, αφού το ταλέντο του είναι διεθνών προδιαγραφών.

Πού; Gazarte Roof Stage

Πότε; 10 & 24 Νοεμβρίου 2023

https://www.instagram.com/p/CuKFgRxsl0Z/

Γιώργος Νταλάρας & Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Για πέντε συναυλίες θα βρεθούν στο Θέατρο Παλλάς δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής, ο Γιώργος Νταλάρας και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Ξεκινώντας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, θα ενώσουν τις φωνές τους και «Με μία καρδιά» θα μας ταξιδέψουν.

Πού; Θέατρο Παλλάς

Πότε; Από Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ζωή Παπαδοπούλου στα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου

Ένα πρόγραμμα με τη σφραγίδα της τραγουδοποιού Χαρούλας Αλεξίου. Τραγούδια της που έχουμε συνδέσει με τη ζωή μας, τις χαρές, τους αποχωρισμούς, τις νύχτες με Πανσέληνο, γεμάτα συναίσθημα, αμεσότητα, ενέργεια και δύναμη.

Τη Ζωή Παπαδοπούλου, από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, σύστησε στο ευρύ κοινό η Χάρις Αλεξίου με το τραγούδι «Αχ και να σ' είχα εδώ».

Κι όπως λέει η Ζωή Παπαδοπούλου: ‘«Η Χαρούλα γι' ακόμη μία φορά ανοίγει την αγκαλιά της και μου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψω με τα τραγούδια της. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω, η Χαρούλα, τα τραγούδια της, είναι όλη μου η ζωή, είναι ζωή όλων μας».

Που; Θέατρο Αθηνά

Πότε; Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

FACEBOOK-820x360px-PAP-ALEXIOU.jpg

MadWalk 2023 by Τhree Cents

Το MadWalk φυσικά δεν θέλει και πολλές συστάσεις. Αφού πλέον αποτελεί έναν θεσμό που συνδυάζει δύο μορφές τεχνών που εμείς στο queen.gr έχουμε ιδιαίτερη αγάπη: τη μόδα και τη μουσική.

Για 13η χρονιά κορυφαίοι σχεδιαστές δημιουργούν και ενώνουν το ταλέντο τους με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες για τις πιο ανατρεπτικές εμφανίσεις στο πιο αναμενόμενο catwalk της χρονιάς.

Πού; Γήπεδο Tae Kwon Do

Πότε; Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού του Ντάριο Φο

Το απόλυτο talk of the town επιστρέφει για τρίτη χρονιά και σε προσκαλεί να αντιμετωπίσεις επιτέλους εκείνες τις άβολες αλήθειες που κάνεις πως δε βλέπεις.

Υπόθεση

Ο Ντάριο Φο καταφέρνει να «ξεσκεπάσει» τη δολοφονία του «αναρχικού σιδηροδρομικού» Τζουζέπε Πινέλι που διαπράχθηκε από την ιταλική αστυνομία. Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και ασκεί κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας.

Τα θέματα του έργου του εξακολουθούν να είναι επίκαιρα μέχρι και σήμερα, καθιστώντας το κλασικό και κατάλληλο τόσο για παραδοσιακές όσο και για πρωτοποριακές θεατρικές προσεγγίσεις.

Πού; Θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ

Πότε; Από Τετάρτη 1η Νοεμβρίου

O-tyxaios-8anatos-enos-Anarxikoy_Ntario-Fo_1.jpg

Το Κουκλόσπιτο του Χένρικ Ίψεν

Από τις 25 Οκτωβρίου έχει επανέλθει η παράσταση «Το Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίψεν και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και νομίζω ότι τα ονόματα Ίψεν, Παπαληγούρα και Τάρλοου αποτελούν από μόνα τους έναν λόγο για να κλείσεις εισιτήρια. Εκτός από αυτό, όμως, η διαχρονικότητα του έργου αποτελεί έναν ακόμα λόγο, αφού είναι βέβαιο ότι θα «μιλήσει» στην καρδιά σου.

Υπόθεση

Ο φαινομενικά τέλειος γάμος της Νόρας και του Χέλμερ καταρρέει όταν η αποκάλυψη ενός ψέματος θα άρει κάθε βεβαιότητα, θα φανερώσει την παντελή έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους, και θα αναδείξει τις πραγματικές διαστάσεις της σχέσης τους, οδηγώντας τους στο τέλος της αθωότητας. Η Νόρα αποκτά την οδυνηρή επίγνωση πως τα αγαθά και αγαπητικά κίνητρα δεν αρκούν για να βρει κατανόηση ούτε από τον Νόμο, αλλά ούτε και από τον σύζυγό της. Ποινικά κολάσιμες πράξεις, ωμοί εκβιασμοί, φόβοι, αγωνίες, αυτοκτονικές σκέψεις, εναλλάσσονται με την αγάπη, την ελπίδα, το φλερτ, τη χαρά, τα ιδεώδη της υποδειγματικής οικογένειας, της κοινωνικής ανόδου και της οικονομικής ευμάρειας – όλα αυτά μέχρι την τελική αναμέτρηση με την Αλήθεια, η οποία θα σαρώσει τα πάντα χωρίς οίκτο για κανέναν από τους δύο πρωταγωνιστές. Είναι αυτή η Αλήθεια που θα οδηγήσει τη Νόρα στην επείγουσα διατύπωση του αμλετικού αιτήματος για την αναζήτηση του Εγώ. Είναι αυτή η Αλήθεια που δυσκολεύεται να μεταδοθεί και να ακουμπήσει τον Άλλον – πολύ περισσότερο σήμερα, στα χρόνια της ακραίας διασύνδεσης…

Πού; Θέατρο Πορεία

Πότε; Έως 14 Ιανουαρίου 2024

«UNFRIEND», του Steven Moffat

Η μαύρη κωμωδία που γράφτηκε το 2020 από τον σπουδαιότερο σύγχρονο κωμικό συγγραφέα στη Βρετανία, Στίβεν Μόφατ, έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον μας. Η υπόθεση, το καστ και η φρεσκάδα που αποπνέει αποτελούν τους λόγους που βάζουμε στην to go list του Νοεμβρίου.

Υπόθεση

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ο Πέτρος και η Ντέπι, ένα αγαπημένο «καθωσπρέπει» ζευγάρι, γνωρίζεται με την Έλσα, μια εκκεντρική διαχυτική χήρα! Συμφωνούν από ευγένεια, να παραμείνουν σε επαφή στα social media.

Λίγους μήνες αργότερα η Έλσα τους επισκέπτεται απρόσκλητη, ανακοινώνοντάς τους ότι θα μείνει μαζί τους 1 ολόκληρη εβδομάδα! Με άλλα λόγια τους «γίνεται τσιμπούρι», φέρνοντάς τους σε δύσκολη θέση!

Όταν το ζευγάρι αποφασίζει να αναζητήσει κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο για την ανεπιθύμητη φιλοξενούμενή τους, αφού δεν ξέρουν τίποτα για αυτή, ανακαλύπτουν ότι μπορεί να είναι μια στυγνή δολοφόνος, μια serial Killer!

Πού; ΝΕΟΣ Ακάδημος

Πότε; Έως 7 Ιανουαρίου 2024

Squid Game: The Challenge, Crown, Robbie και η σειρά που όλοι περιμένουν στο Netflix

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Για 64η χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται πολλά στους σινεφίλ της πόλης και όχι μόνο.

Στο 64ο ΦΚΘ θα προβληθούν 270 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες. Παράλληλα, παρακολουθούμε 79 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

Πότε; Από 2 έως 12 Νοεμβρίου

Πού; Θεσσαλονίκη, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν

Tinos World Music Festival

Με τον κύκλο εκδηλώσεων «Μετασχηματισμοί» το φεστιβάλ στοχεύει να αναδείξει τη νέα μουσική κοινότητα που αναπτύσσεται γύρω από τις παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου και που αναζητά νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων που εξελίσσουν τις τεχνικές των οργάνων τους, μετασχηματίζουν τα παραδοσιακά μουσικά ιδιώματα δημιουργώντας νέα μουσικά είδη, σφραγίζοντας το αποτέλεσμα ο καθένας με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Το Tinos World Music Festival εγκαινιάστηκε το 2013 στο νησί της Τήνου και συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Δημιουργικό Μουσικό Νησί. Έχει φιλοξενήσει πάνω από 100 μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες θεατές από διάφορα μέρη του κόσμου. Καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ είναι η Μάρθα Μαυροειδή.

Πότε; 3, 4, 5 Νοεμβρίου 2023

https://www.instagram.com/reel/Cy-hc1ALHrf/

Φεστιβάλ Jazz@Megaron

Αν αγαπάς τη τζαζ μουσική, αυτό το φεστιβάλ είναι για σένα! Για δεύτερη χρονιά, η τζαζ μουσική έρχεται στο προσκήνιο με το Φεστιβάλ Jazz@Megaron που διοργανώνεται από τις 4 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πότε; 4 - 12 Νοεμβρίου 2023

Reverb Festival

Οι λέξεις κλειδιά για αυτό το φεστιβάλ είναι δύο: DJ set και σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Τα Reverb Sessions έχουν σκοπό να αναδείξουν την αυθεντική εναλλακτική κουλτούρα της Αθήνας μέσα από τις διαφορετικές μορφές τέχνης, την διαφορετικότητα των συντελεστών, την ποικιλομορφία και πολυφυλετικότητα.

Πού; Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Πότε; Κυριακή 12 Νοεμβρίου, 17:30 - 23:30

The Christmas Factory

Λίγο πριν την εκπνοή του Νοεμβρίου είναι η τέλεια στιγμή να μπεις σε mood Χριστουγέννων και να αρχίσουν να ξεπροβάλλουν ξωτικά, Άγιοι Βασίλιδες και μελομακάρονα από οπουδήποτε. Και κάπου εκεί, που η επιθυμία για χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα αυξάνεται, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις την επίσκεψή σου στο Christmas Factory, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 25 Νοεμβρίου.

Πού; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πότε; 25 Νοεμβρίου 2023 - 6 Ιανουαρίου 2024

The-Christmas-Factory.jpg

ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Athens Bar Show 2023

H καρδιά της ελληνικής bar σκηνής χτυπά στο Athens Bar Show! Δεκάδες εκθέτες και χιλιάδες επαγγελματίες της βιομηχανίας από όλο τον πλανήτη, ομιλίες, events, tastings, αλλά και εμφανίσεις διάσημων ονομάτων της ελληνικής και παγκόσμιας "βιομηχανίας" του bartending και των αποσταγμάτων περιμένουν τους επισκέπτες της διήμερης έκθεσης. Δοκιμάστε προϊόντα, βρείτε λύσεις για το δικό σας μπαρ, παρακολουθήστε σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες και πάρτε ιδέες για ό,τι συμβαίνει τώρα στα καλύτερα bars του κόσμου.

Πού; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πότε; 7 & 8 Νοεμβρίου 2023

Athens-Bar-Show-2023.jpeg

Game Zone

Σίγουρα κάποια στιγμή έχεις παίξει με την παρέα σου το παιχνίδι «Πες Βρες». Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ετοιμάζεται να ενώσει όλες αυτές τις παρέες σε ένα Game Zone απόγευμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Το παιχνίδι ερωτήσεων Πες Βρες συνδυάζει γνώσεις, οξυδέρκεια και ανταγωνισμό, προσφέροντας άφθονο γέλιο και διασκέδαση σε όλη την παρέα. H ομάδα του Πες Βρες σχεδίασε ένα παιχνίδι ειδικά για το ΚΠΙΣΝ με τις ερωτήσεις να προβάλλονται σε οθόνη και με έναν παρουσιαστή να συντονίζει το κοινό.

Πού; Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πότε; Κυριακή 5 Νοεμβρίου

«Γιορτή Μελιού 2023» στο Ζάππειο

Από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 70 μελισσοκόμοι και παραγωγοί από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου συμμετέχοντας στην πιο γλυκιά γιορτή της πόλης!

Πού; Ζάππειο Μέγαρο

Πότε; 1-5 Νοεμβρίου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η Φόνισσα

Η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη έρχεται στο σινεμά και δε μπορώ καν να περιγράψω πόσο ενθουσιασμένη είμαι για αυτή την ταινία, όχι μόνο επειδή πρωταγωνιστεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, αλλά και επειδή για κάποιο λόγο είμαι βέβαιη ότι θα είναι καταπληκτική ταινία και θα μας καθηλώσει.

Από 30 Νοεμβρίου στα Village Cinemas

Υπόθεση

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Αλλιώτικη ομορφιά: Μια κουβέντα με την Εύη Ζαφειροπούλου για το μακιγιάζ στην ταινία Φόνισσα

Το παιχνίδι του Καλαμαριού: Η Δοκιμασία

Η τεράστια επιτυχία που σημείωσε η κορεάτικη σειρά «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» είχε ως επακόλουθο τη δημιουργία της διαγωνιστικής σειράς «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Η Δοκιμασία».

Στο reality SquidGame: The Challenge θα δούμε 456 άτομα να διαγωνίζονται σε παιχνίδια που είναι εμπνευσμένα από τη δημοφιλή σειρά. Ο νικητής του παιχνιδιού θα λάβει ως έπαθλο 4,56 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, -προφανώς- οι χαμένοι δεν θα έχουν την τύχη που είχαν οι παίκτες της σειράς.

Από 22 Νοεμβρίου στο Netflix

The Crown 6

Για το Crown 6 έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο Queen.gr. Αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία σεζόν της σειράς που έφερε στη μικρή οθόνη την ιστορία της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Στο επίκεντρο θα τεθεί ο τραγικός θάνατος της Diana αλλά και ο γάμος του Καρόλου και της Καμίλα. Η έκτη σεζόν της σειράς χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, πρόκειται να είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα από τις 16 Νοεμβρίου 2023 και αποτελείται από 4 επεισόδια, ενώ το δεύτερο μέρος θα είναι διαθέσιμο από τις 14 Δεκεμβρίου 2023 και αποτελείται από 6 επεισόδια.

Από 16 Νοεμβρίου στο Netflix

*Πηγή κεντρικής εικόνας: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων