Pop Culture Playground: 5 Λόγοι που το AthensCon είναι το must ενός geeky Δεκεμβρίου

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Pop Culture Playground: 5 Λόγοι που το AthensCon είναι το must ενός geeky Δεκεμβρίου

Το AthensCon επιστρέφει για 7η χρονιά και γεμίζει την Αθήνα με κόμικς, παιχνίδια, περιπέτειες και κάθε τι ποπ!

Το AthensCon επιστρέφει για 7η χρονιά και για τρεις ημέρες, γεμίζει το Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), με κόμικς, παιχνίδια, περιπέτειες και κάθε τι ποπ!

Έχεις-δεν έχεις παιδιά, από 1 μέχρι και 3 Δεκεμβρίου, αν θες, μπορείς να γίνεις κι εσύ ξανά παιδί, να γνωρίσεις καλλιτέχνες, να παίξεις, να παρακολουθήσεις ομιλίες (ή ΖΜΑΚ), να βρεις όλα αυτά που δεν ήξερες ότι θες και όλα όσα σίγουρα ήξερες.

5 Λόγοι που το AthensCon είναι η πιο λατρεμένη ποπ "γωνιά" του Δεκεμβρίου

Artist Alley

Η γωνιά των καλλιτεχνών συγκεντρώνει πάνω από 90 Έλληνες καλλιτέχνες κόμικς (δημιουργοί, σκιτσογράφοι, συγγραφείς, εικονογράφοι) κάτω από μια ζωντανή στέγη. Το Artist Alley είναι ένα καλειδοσκόπιο δημιουργικότητας, αναδεικνύοντας τα ποικίλα ταλέντα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα στον κόσμο των κόμικς. Από graphic novels μέχρι περίπλοκες εικονογραφήσεις και μοναδικά prints, κάθε πάγκος αφηγείται μια μοναδική ιστορία.

Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter, Finos Films

Το πιο geeky decoration που μπορείς να φανταστείς, γεμίζει το τεράστιο γήπεδο του Tae Kwon Do, μεταμορφώνοντάς το σε οπτικό υπερθέαμα. Το αγαπημένο Disney+ φέρνει το σύμπαν από τον Πόλεμο των Άστρων και μας προσκαλεί σε μαγευτικές επιδείξεις και καθηλωτικές εμπειρίες, προσφέροντας μια κρυφή ματιά στη μαγεία των αγαπημένων χαρακτήρων και ιστοριών. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, ετοιμαστείτε για ένα ένα κολοσσιαίο μαχητικό TIE Fighter 6 μέτρων. Εν τω μεταξύ, η έκθεση Finos Films αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική κινηματογραφική ιστορία, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να περιηγηθούν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι κινηματογραφικής νοσταλγίας. Οι εκπληκτικές διακοσμήσεις του AthensCon εξασφαλίζουν ότι κάθε γωνιά είναι μια πύλη σε ένα άλλο βασίλειο, δημιουργώντας μια αξέχαστη ατμόσφαιρα.

Videogames

Στο booth της Nintendo η νοσταλγία συναντά την καινοτομία και σε προσκαλείς να παίξεις και να χορέψεις. Σε πάνω από 15 κονσόλες, θα βρεις το νέο παιχνίδι Super Mario Bros. Wonder (και το RPG), μπορείς να βυθιστείς στο συναρπαστικό σύμπαν του Assassin's Creed μέσα από την ολοκαίνουργια VR εμπειρία, ή να χορέψεις στα πιο hot hits με το καινούργιο Just Dance.

Themed μαγαζιά

Του shops του AthensCon μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες κάθε pop culture nerd. Από σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα μέχρι ιδιόρρυθμες καινοτομίες, αυτά τα καταστήματα προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία για τους λάτρεις κάθε genre. Είτε σου αρέσουν τα κόμικς, οι ταινίες ή τα παιχνίδια, τα ράφια που ξεχειλίζουν από μοναδικό merchandise και custom δημιουργίες. Αυτό το marketplace δεν είναι μόνο ένας shopping προορισμός. Είναι ένα μέρος όπου μπορείς να συνδεθείς με κοινά ενδιαφέροντα, να βρεις αντικείμενα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού και να έχεις έτσι τα αγαπημένα fandom σπίτι σου.

https://www.instagram.com/p/C0Y4SSRKQc_/

Special Guests

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μπορείς να μιλήσεις από κοντά με γνώστες της βιομηχανίας και καταξιωμένους καλλιτέχνες του εξωτερικού. Το line-up των καλεσμένων είναι και φέτος από τον χώρο του κινηματογράφου, των κόμικς και του cosplay. Συζητήσεις, πάνελ, αυτόγραφα και η ευκαιρία να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που έχουν αφήσει το σημάδι τους στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.