Εκλεπτυσμένο άρωμα, γευστική ισορροπία, απαλή υφή: Το τρίπτυχο πίσω από το ποιοτικότερο απόσταγμα

Εκλεπτυσμένο άρωμα, γευστική ισορροπία, απαλή υφή: Το τρίπτυχο πίσω από το ποιοτικότερο απόσταγμα

Αλήθεια, εσύ έχεις ένα «κουτί» αναμνήσεων που σε ταξιδεύει στον παλιό σου εαυτό και στα μέρη που επισκέφτηκες με τις καλύτερές σου φίλες;

Ένα «κουτί» που όταν το κλείνεις, γυρνάς στο σήμερα με ένα πλατύ χαμόγελο, για όσες αναμνήσεις ξέρεις ήδη, πως περιμένουν να χωρέσουν από στιγμή σε στιγμή μέσα σε αυτό; Εάν η απάντηση είναι «ναι», τότε σίγουρα, κάθε φορά που το ανοίγεις, νοητά ή πραγματικά, είναι σαν να πατάς «play» σε ταινίες μικρού μήκους που ξεκινούν να παίζουν μπροστά στα μάτια σου.

Και έτσι, πατάς αυτόματη αναπαραγωγή σε εκείνο το καλοκαίρι που βρισκόσουν με τις κολλητές σου σε ένα νησί κάπου στις Κυκλάδες, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με το ούζο σας ή στο Πάσχα στο χωριό με την παρέα που μεγάλωσες και κάθε χρόνο ήταν διαφορετικό, ακόμη και στα gatherings με τις αγαπημένες σου φίλες που μετατρέπατε το μπαλκόνι σε…νησί και πίνατε κάτω από τις ακτίνες του ήλιου. Και τώρα πάτησε ένα «pause». Μήπως, μέτρησες ήδη, περίπου 130 ηλιόλουστες αναμνήσεις που έχεις να θυμάσαι;

Τόσες, δηλαδή, όσες μετράει και το αγαπημένο σου Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που ήταν παρόν σε κάθε ανάμνηση που περιέχει το «κουτί» σου και που θα είναι εδώ και σε όσες αναμνήσεις είναι «καθ’ οδόν» για να τις ζήσεις. Διότι ό,τι και να κάνεις, όπου και να είσαι, όταν «πέσει» στο τραπέζι η ερώτηση «Πάμε για ούζα;», η απάντηση θα είναι πάντα θετική.

Δημιουργώντας καλοκαιρινές αναμνήσεις κάθε εποχή

Ναι, όλες οι αναμνήσεις σου έχουν ταυτιστεί με το αγαπημένο σου απόσταγμα, ωστόσο έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς τις δημιούργησες; Ακόμα και αν γνωρίζεις την απάντηση, σίγουρα δεν ξέρεις τον τρόπο. Διότι, οι πιο ανέμελες μέρες της ζωής σου, δεν είχαν προγραμματιστεί. Ξυπνούσες, έβλεπες τις φωτεινές ακτίνες του ήλιου να μπαίνουν από τα παντζούρια σου και με έναν μαγικό τρόπο σου έφτιαχναν τη διάθεση. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ήξερες ότι κάποια πρόταση θα «πέσει» στο τραπέζι, έτσι ώστε να τις απολαύσεις όπως τους άξιζαν… και αυτό, ήταν αρκετό.

Αν, λοιπόν, υπάρχουν στιγμές που νοσταλγείς τις μέρες αυτές, τις καλοκαιρινές αναμνήσεις που δημιουργούσες μέσα στον χειμώνα ή την άνοιξη, τώρα γνωρίζεις τη «συνταγή» που θα σε κάνει να τις ξαναζήσεις: Αυθορμητισμός και…Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Βλέπεις, το συγκεκριμένο απόσταγμα παράγεται στη Λέσβο εδώ και 130 χρόνια με παραδοσιακό τρόπο, μέσα σε χάλκινους άμβυκες, από 100% διπλή απόσταξη και με την ισορροπημένη γλυκύτητα και την υψηλή του ποιότητα μπορεί και μετατρέπει τα ηλιόλουστα μεσημέρια σε ανέμελες, sunkissed αναμνήσεις, τις οποίες δεν θα βλέπεις την ώρα να βάλεις στο «κουτί» σου.

Και επειδή ένα ούζο που έχει ταξιδέψει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, είναι αδύνατον να μην έχει τη δική του «ιεροτελεστία», μάθε πως η διαδικασία είναι η εξής: Βάζεις πρώτα το ούζο σε ένα μακρόστενο ποτήρι, έπειτα το νερό και τέλος προσθέτεις τον πάγο. Έτσι, με τη σταδιακή αλλαγή στη θερμοκρασία του, απελευθερώνονται όλα τα εκλεκτά αρώματα από τις πρώτες ύλες και ευθύς αμέσως, έρχεται στο τραπέζι σου, για να σε ταξιδέψει σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.

Ένας τοίχος με τις αναμνήσεις που έχεις με το ούζο σου

Το «κουτί» των αναμνήσεων σου έχει γεμίσει και με τα χρόνια, μεταλλάσσεται σε ολόκληρη κούτα για να χωρέσει τις πιο όμορφες μέρες και νύχτες που έζησες και δεν θέλεις να ξεχάσεις. Και κάπως έτσι, φτάνεις στο σημείο να εύχεσαι να είχες τοίχους ολόκληρους για να γράφεις τις αναμνήσεις που έχουν «μιλήσει» στην καρδιά σου, τις αναμνήσεις από όλες εκείνες τις φορές που τσούγκριζες με τις κολλητές το ούζο σας και περιμένατε τις καλύτερες μέρες, χωρίς να ξέρετε πως τις ζούσατε τη δεδομένη στιγμή.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν σου λέγαμε πως υπάρχει ένας τοίχος αναμνήσεων παρέα με Πλωμάρι, που περιμένει να τον γεμίσεις από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο με τις ηλιόλουστες μέρες που έχεις ζήσει; Βλέπεις, εδώ και 130 χρόνια δίνει χαρακτηριστική γεύση και άρωμα στις αναμνήσεις μας και φέτος, για να το γιορτάσει σε προκαλεί να στείλεις φωτογραφίες στον διαγωνισμό που κάνει, ώστε να κερδίσεις μία συλλεκτική φιάλη και τη συλλεκτική φωτογραφία ανάμνησής που θα επιλέξεις σε σκίτσο.

Κλείσε, λοιπόν, τα μάτια σου και σκέψου τη γεύση του ούζου στο στόμα σου καθώς και όλα τα θετικά συναισθήματα που σου έχει δημιουργήσει αυτό, αλλά και οι άνθρωποι που δουλεύουν γι’ αυτό, ώστε να χαρακτηρίζει τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου. Και με αυτό το «ταξίδι» στις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις σου, σίγουρα θα βρεις μία που ξεχωρίζει για εσένα και αξίζει να αποτυπωθεί, ανάμεσα στις 130 που μετράς με το αγαπημένο σου απόσταγμα. Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις αυτήν τη διαδρομή;

Να θυμάσαι, πως κάθε φορά που αισθάνεσαι πως ο καιρός περνάει, όλα αλλάζουν γύρω σου και το «κουτί» των αναμνήσεων σου γεμίζει, εσύ μπορείς να επιστρέφεις στις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις που έζησες με την καρδιά σου, κάτω από τον ήλιο και παρέα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Πώς θα το κάνεις αυτό; Φυσικά με το Ούζο Πλωμάριου Ισιδώρου Αρβανίτου που σου προσφέρει εκλεπτυσμένο άρωμα, γευστική ισορροπία και απαλή υφή εδώ και 130 χρόνια.

#plomarimemories #130yearsplomari