Η Art-Athina κοντεύει να ενηλικιωθεί

Η Art-Athina κοντεύει να ενηλικιωθεί

Η προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας επιστρέφει για 17η φορά.

Η ART-ATHINA συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, που κύριο στόχο έχει την προώθηση της τέχνης και ειδικότερα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, και επιστρέφει δυναμικά με τη 17η διοργάνωσή της.

Φέτος η συμμετοχή των γκαλερί και των φοέων κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (56 γκαλερί και 40 φορείς), δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει ένα πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς τέχνης μέσα από τη δουλειά 300 και πλέον καλλιτεχνών, αλλά και τις παρουσιάσεις μουσείων, ιδρυμάτων και καλλιτεχνικών εκδόσεων. Στην έκθεση θα πωλούνται έργα που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο – η αξία τους θα ξεκινά από τα 300 ευρώ, ενώ θα εκτεθούν μέχρι και έργα που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε μουσειακές ή μεγάλες ιδιωτικές συλλογές.

Η ART-ATHINA (www.art-athina.gr), η οποία είναι πλέον μια διεθνώς καταξιωμένη φουάρ, θεσμοθετήθηκε το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης με σκοπό την παρουσίαση επιλεγμένων γκαλερί από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο και τη διοργάνωση σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων εικαστικού ενδιαφέροντος. Για μία ακόμα χρονιά, η οργανωτική ομάδα της ART-ATHINA προετοιμάζει τη μεγαλύτερη ετήσια εικαστική εκδήλωση της Ελλάδας με την πεποίθηση ότι η τέχνη είναι μοχλός εξέλιξης και προόδου, και μπορεί να συμβάλει δυναμικά στον κοινωνικό διάλογο, αλλά και να χρωματίσει την καθημερινότητα, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από την περσινή έκθεση που προσέλκυσε σχεδόν 16.000 επισκέπτες και έδωσε μία δυναμική πνοή στα εικαστικά της χώρας, κόντρα στο απαισιόδοξο οικονομικό κλίμα.

Η διοργάνωση προσελκύει τα τελευταία δύο χρόνια όλο και περισσότερους καινούριους επισκέπτες (μια εντυπωσιακή αύξηση, που το 2010 έφτασε στο 59,2%), με κυριότερους λόγους επίσκεψης την ψυχαγωγία και την πληροφόρηση για τα εικαστικά, όταν μάλιστα το 71,5% του κοινού δεν επαγγέλλεται κάτι σχετικό με τα εικαστικά και ανήκει στην πλειονότητά του στην ηλικιακή κατηγορία 26-35 ετών.

Η Art-Athina θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13, 14 και 15 Μαΐου.

Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do)
Φάληρο
Τηλ:210 8840600
www.stadia.gr