«Homo Sapiens in love»

«Homo Sapiens in love»

Μία ομαδική έκθεση διεθνών καλλιτεχνών αφιερωμένη στον έρωτα και σε όλες του τις εκφάνσεις

H σύλληψη της έκθεσης γεννήθηκε από την ανάγνωση του βιβλίου ο «Ερωτισμός στην Δυτική Τέχνη» του Έντουαρντ Λούσι Σμιθ σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη γέννηση του Δαρβίνου, τo 2009.

Το σεξ είναι αρχέγονο. Ο χρόνος που του αφιερώνουμε στις σκέψεις και τα λόγια μας φανερώνει ότι αποτελεί μία από τις κυρίαρχες ενασχολήσεις μας. Υπάρχουν σεξουαλικές αναφορές και εικόνες παντού γύρω μας. Δικαιολογημένα, το σεξ είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα στις Καλές Τέχνες.

Mε εφαλτήριο τη βιολογική υπόσταση του έρωτα το project «Homo Sapiens in love» διηγείται την ιστορία του έρωτα και του σεξ μέσα από ένα γαϊτανάκι διαφορετικών εικαστικών μέσων, άλλοτε ερεθιστικών, άλλοτε κωμικών, άλλοτε προβοκατόρικων, άλλοτε ρομαντικών, μα πάντα γεμάτα ενδιαφέρον.

Ο κάθε καλλιτέχνης έχει απομονώσει και δουλέψει ένα από αυτά τα κομμάτια. Διηγείται την ιστορία του έρωτα και του σεξ σφραγίζοντας την με την προσωπική εικαστική του ματιά μέσα από το έργο που την αναπαριστά.

H επιμελητική ομάδα Ko˩˩eCtivA2rt ©, ως οπαδός του κινήματος της δεκαετίας του 1970 "FLUXUS" (οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει τέχνη), αποφάσισε να δώσει λόγο στην έκθεση αυτή και σε μορφές τέχνης που δεν είναι αυστηρά εικαστικές, όπως το industrial design. Με κανέναν τρόπο όμως δεν έκανε έκπτωση στην αισθητική της έκθεσης. Επιδίωξε να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στο εικαστικό μέσο.

Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι να αποδείξει ότι η παγκόσμια φύση του έρωτα μπορεί εξίσου να αποτυπωθεί με ευφάνταστα εικαστικά μέσα που υπογραμμίζουν την πανανθρώπινη αξία του σεξ και του έρωτα.

Το 15% των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί για την εκστρατεία ενημέρωσης: Η καμπάνια συνδιοργανώνεται από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, PRAKSIS και ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Μαΐου.

Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα (Σύνταγμα)
Τηλ:211 4000863
www.boozecooperativa.com