Οι περιπέτειες του Χριστού και των σούπερ Αγίων

Οι περιπέτειες του Χριστού και των σούπερ Αγίων

Ο Γιώργος Μαραζιώτης και η νέα του ατομική έκθεση «O, Lord!» παρουσιάζει τους βίους των Αγίων και τη ζωή του Χριστού από τη δική του οπτική γωνία που, αν μη τι άλλο, θα προκαλέσει αλλά και θα διασκεδάσει.

To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση "O, LORD!" του Γιώργου Μαραζιώτη. Οι πίνακες του εικαστικού, έχουν ως θέμα πορτραίτα Αγίων και παραστάσεις από τη ζωή (και τα πάθη) του Χριστού και είναι δουλεμένοι πάνω σε χαρτόνια και μεγάλου μεγέθους καμβάδες ενώ σαν υλικά, ο Μαραζιώτης χρησιμοποιεί μελάνια, ακρυλικά, μαρκαδόρους και μολύβια.

Έχοντας σαν βάση στοιχεία της Βυζαντινής αγιογραφίας (όπως τις δύο διαστάσεις, το χρυσό των στεφάνων ή τη γαλήνη και ηρεμία που χαρακτηρίζει τα πρόσωπα των αγίων), και Αναγεννησιακής ζωγραφικής, τα συνδυάζει με το δικό του προσωπικό σκοτεινό ύφος που πολλές φορές συνορεύει με το comic.

Θεματικά, έχοντας μελετήσει τους βίους των Αγίων που εικονοποιεί, σχετίζει τα χαρακτηριστικά τους με δικά του προσωπικά βιώματα αλλά και με πολλά σουρεαλιστικά στοιχεία δίνοντας ένα τολμηρό αποτέλεσμα το οποίο "ζωντανεύει" τη φαντασία του κοινού και προκαλεί την παραδοσιακή οπτική μας στη θρησκευτική τέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου.

BETON7
Πύδνας 7, 11855 Βοτανικός
Τηλ: 210 7512625
www.beton7.com