«Civil Disobedience: youth revolt»: Μια πολύχρωμη επανάσταση

«Civil Disobedience: youth revolt»: Μια πολύχρωμη επανάσταση

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Athens Rainbow Week», το Booze Cooperativa φιλοξενεί μια εναλλακτική επανάσταση, τόσο με καλλιτεχνικά όσο και με κοινωνικά στοιχεία.

Η έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Athens Rainbow Week» κλείνει την Κυριακη 5 Ιουνίου με δημοπρασία επιλεγμένων έργων, υπέρ του μη κερδοσκοπκού μη κυβερνητικού οργανισμού «Πλειάδες».

«Ο Άνθρωπος γεννήθηκε μόνος του. Στην εξελικτική του πορεία, κόπιασε να επιζήσει, να εξελιχθεί, να μεταμορφωθεί. Κέρδισε το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή μέσα μάχες, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιλογής, της αυτοδιάθεσης, έχασε τη ζώη για να κερδίσει αξιοπρέπεια.

Η έκθεση «Civil Disobedience:youth revolt» παρουσιάζει τον έμμεσο πόλεμο που δέχονται οι γκέι στο σύγχρονο κόσμο...η ρητορική μίσους, ο χαρακτηρισμός του ατόμου από την σεξουαλική ταυτότητα και όχι από άλλο διακριτικό στοιχείο, η άποψη που κυριαρχεί, ότι είναι πολίτες ΄β κατηγορίας, οι επιθέσεις προς διεμφυλικούς, η στέρηση προνομίων, όπως η επαγγελματική καταξίωση και ανάδειξη, εξαιτίας της επιλογής αυτής και την ελλειπή νομοθεσία της Ελλάδος σε θέματα συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου. Ο ομοφυλόφιλος άνθρωπος δεν υπακούει και επαναστατεί κοινωνικά για να κερδίσει το αυτονόητο...την Αξιοπρέπεια.»

«Πλειάδες»

«Η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-«Πλειάδες» είναι μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση, με αντικείμενο την εθελοντική παρέμβαση στον ευρύ θεματικό χώρο της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δραστηριοποιούμαστε πολυεπίπεδα και στηρίζουμε δυναμικά άτομα και ομάδες, τα δικαιώματα των οποίων παραβιάζονται ή/και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Προσφέρουμε εθελοντικά υψηλού επιπέδου νομικές, ιατρικές και ψυχοκοινωνικές, υπηρεσίες. Υλοποιούμε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα καθώς και ιατρικά, εκπαιδευτικά, ψυχολογικά και ψυχαγωγικά προγράμματα σε χώρους κράτησης.»

Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα (Σύνταγμα)
Τηλ:211 4000863
www.boozecooperativa.com