Έξι νέοι καλλιτέχνες «Κοιτάζουν μπροστά» στη Breeder

Έξι νέοι καλλιτέχνες «Κοιτάζουν μπροστά» στη Breeder

Η γκαλερί Breeder φιλοξενεί την έκθεση «Looking Forward», συστήνοντάς μας έξι νέους χαρισματικούς καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην Ελλάδα.

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Looking Forward στην οποία συμμετέχουν έξι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο της συνεχoύς έρευνας που πραγματοποιεί η γκαλερί για την ανανέωση του προγράμματός της, ώστε να παραμένει σύγχρονο και επίκαιρο, ξεχώρισε τους παρακάτω καλλιτέχνες.

Η Δάφνη Μπαρμπαγεωργοπούλου (Γιοχάνεσμπουργκ 1977) ζει και εργάζεται στο Βερολίνο και είναι απόφοιτος του Royal College του Λονδίνου (ΜΑ in Sculpture) και της ΑΣΚΤ της Αθήνας. Έχει εκθέσει την δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις στο Kuenstlerhaus Bethanien στο Βερολίνο (2010) και στην γκαλερί Akinci στο Άμστερνταμ (2011). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δύο προσεγγίσεις διακρίνονται στα γλυπτά της Μπαρμπαγεωργοπούλου, μία εξερεύνηση της σχέσεως των μαθηματικών και της ποίησης και μία δεύτερη έρευνα για την έννοια της ταυτοποίησης. Η επανάληψη, ο ρυθμός, η γεωμετρία είναι στοιχεία που ξεχωρίζουν σε όλα της τα έργα.

Ο Vassilis H (Αθήνα 1977) ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ Αθηνών και του Sheffield College of Arts (UK). Έχει εκθέσει την δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις (Iconomachia, Michael Steinberg Fine Art Project Space, Νέα Υόρκη, 2009 και Black Tan Fantasy, με τον Γιώργο Θεοδωρίδη, Remap 2, σε επιμέλεια της Γαλήνης Νότη 2007) και σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εγκαταστάσεις που δημιουργεί συνδυάζουν την γλυπτική με την ζωγραφική και την φωτογραφία. To έργο του εξερευνά την φιλοσοφία και τον φορμαλισμό εκφάνσεων του Μοντέρνου Κινήματος (Bauhaus, Ρώσικη Πρωτοπορία) μέσα σε μια λογική ελεύθερων συνειρμών και ανασύνθεσης.

O HOPE είναι καλλιτέχνης street art και ξεχώρισε από τις επεμβάσεις του στους δρόμους της Αθήνας. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην Kunsthalle Athena, στο K44, την γκαλερί KNOT, και την γκαλερί Starter στην Δρέσδη. Πρόσφατα συμμετείχε στο NY Art Book Fair που έλαβε χώρα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης με την έκδοσή του "thesewarsareoutburstofhypnosisonlythemasksareforreal" (2009), ως μέρος της έκθεσης "Journal of Aesthetics and Protest". Η πρακτική του είναι πολύπλευρη (αφίσες, κολάζ, εγκαταστάσεις, περφόρμανς, φάνζιν). Χρησιμοποιεί στοιχεία και εικόνες από την αρχαιότητα ενώ εμπνέεται από την σύγχρονη πόλη.

Η Μαρία Καχραμάνογλου (Αθήνα, 1980) είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ της Αθήνας και της Akademie der Bildenden Kunste της Βιέννης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μεταξύ των ομαδικών εκθέσεων που έχει συμμετάσχει είναι η έκθεση "From the Future, We Come" στους Μύλους Σαραντοπούλου Πειραιά (2009), η έκθεση "True Romance" στην γκαλερί The Breeder το 2007 και η έκθεση "Exchanging Recipes" στην Akademie der Bildenden Kunste της Bιέννης το 2006. Tα γλυπτά της Μαρίας Καχραμάνογλου μέσα από αναφορές σε αρχέτυπα και ιερά σύμβολα μεταφέρουν τον θεατή σ'ένα χώρο με έντονες ιστορικές και προσωπικές μνήμες. Συνδιάζει υλικά όπως τον γύψο και τον πηλό με ξένα σε αυτά αντικείμενα ή χρώματα προβάλοντας την σύγκρουση μεταξύ του μόνιμου και του προσωρινού.

Ο Γιώργος Σταμκόπουλος (Κατερίνη, 1983) είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ Αθηνών και του Univesrität der Kunste του Βερολίνου και είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Μεταξύ των εκθέσεων που έχει συμμετάσχει ξεχωρίζουν η έκθεση The Bar στην Kunsthalle Athena (2009), το ΧΥΖ Outlet #10, η έκθεση "Abstract" στο Forgotten Bar Project του Βερολίνου, η έκθεση Spring Exhibition, στην Kunsthal Charlottenborg της Κοπενχάγης και η έκθεση "XXIX Certamen de Minicuadros " στο Museo del Calzado του Αλικάντε (2008). Χρησιμοποιώντας αερογράφο δημιουργεί καμβάδες και τοιχογραφίες που διακρίνονται για τα φλούο χρώματά τους και τον τοποθετούν σε μία κατηγορία καλλιτεχνών που εξερευνούν τα όρια του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

Η Κατερίνα Βαφειά έχει γεννηθεί στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Central Saint Martins και του Πανεπιστήμιου Middlesex του Λονδίνου. Η φωτογραφική της ματιά προσπερνά την συμβατική απεικόνιση καταστάσεων και δημιουργεί εικόνες και συνθέσεις που συνδυάζουν τον φυσικό κόσμο με μία καλειδοσκοπική σουρεαλιστική διάσταση.

Το «Looking Forward» θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουλίου.

The Breeder
Ιάσωνος 45, Αθήνα
Τηλ:210 3317527
www.thebreedersystem.com