«Σωβρακολογία» ως απάντηση στην κρίση

«Σωβρακολογία» ως απάντηση στην κρίση

Η εικαστική ομάδα «Εν Φλω» κατεβαίνει από τη Φλώρινα για να παρουσιάσει ένα αρκετά χιουμοριστικό αλλά και επίκαιρο δρώμενο στον νέο πολιτιστικό χώρο «Παραπέρα».

Οι ΕΝ ΦΛΩ είναι μια εικαστική ομάδα δράσης που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2011 στο Τμήμα Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μια φρέσκια ομάδα απο φοιτητές και διδάσκοντες της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας.

Οι ΕΝ ΦΛΩ στοχεύουν στο να δίνουν το παρόν, μέσα από την τέχνη τους, στα καλέσματα της σύγχρονης εποχής, στα επίκαιρα ζητήματα του τόπου και στο ερώτημα του «τί είναι τέχνη την εποχή της κρίσης». Οι δράσεις τους έχουν πάντα μια διάθεση κριτικής και συχνά σκωπτικής παρέμβασης με ζητούμενο την ενεργοποίηση του θεατή.

Οι ΕΝ ΦΛΩ έρχονται στην Αθήνα και θα σφραγίσουν τυπώνοντας στα φορητά τους χειροκίνητα πιεστήρια σώβρακα για ευγενή ισχία με Χ ART ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. Οι νύξεις είναι σαφείς: «χρήμα –τέχνη - κρίση», «μας πήραν τα βρακιά», «σωβρακολογούμε».

Μια μεγάλη μπουγάδα εσωρούχων θα τυπωθεί και θα απλωθεί να στεγνώσει στο ισόγειο αίθριο του ΠΑΡΑΠΕΡΑ. Το κοινό καλείται να ανταποκριθεί αποκτώντας σε πολύ χαμηλή τιμή ένα αντίτυπο- σώβρακο για τις περιστάσεις που αναμένονται.

Το εικαστικό δρώμενο των Εν Φλω θα κρατήσει για δύο μέρες, σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη (4-5 Ιουλίου).

Παραπέρα
Οδός Αχαρνών 61 & Φερών
paraperamarket.blogspot.com