INK – The Tattoo Project

INK – The Tattoo Project

Mια περιήγηση στον κόσμο των τατουάζ μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις των σωμάτων 200 ατόμων, όπως τις κατέγραψε με τον φακό του ο Παντελής Ζερβός.

Αν μέχρι τώρα πιστεύατε πως τα τατουάζ είναι απλώς διακοσμητικά σχέδια στο σώμα και τίποτε περισσότερο, ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη. Το ΤAF – The Art Foundation παρουσιάζει σε συνεργασία με το Lightroom Projects την έκθεση φωτογραφίας Ink – The Tattoo Project του Παντελή Ζερβού και του Ηλία Αναστασιάδη που θα διαρκέσει από 20 Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου 2011.

Η έκθεση διερευνά τις όψεις και τα νοήματα του τατουάζ, όπως αποτυπώνονται σε 200 περίπου δίπτυχα φωτογραφικά πορτρέτα. Για έναν ολόκληρο χρόνο, από τις 9 Ιανουαρίου 2010 έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ο δημοσιογράφος Ηλίας Αναστασιάδης έβρισκε τα κατάλληλα άτομα και ο φωτογράφος Παντελής Ζερβός τα αποτύπωνε στο φιλμ του, εστιάζοντας όχι μόνο στα ίδια τα τατουάζ αλλά και στα πορτρέτα των ανθρώπων που τα έφεραν, καθένας από τους οποίους είχε και από μια ιστορία να αφηγηθεί.

Όλες αυτές οι προσωπικές ιστορίες, τα κρυφά μηνύματα, οι σχέσεις σύγκρουσης, μετάβασης και αποδοχής με τον εαυτό και το κοινωνικό περιβάλλον, παρουσιάζονται μέσα από την έκθεση, καλώντας τους θεατές να παρατηρήσουν, να συγκρίνουν τις καταγραφές, να αποκρυπτογραφήσουν αυτόν τον οπτικό και σωματικό κώδικα επικοινωνίας και να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες. Ίσως ακόμα και να τους δημιουργηθεί η επιθυμία να χαράξουν με μελάνι και τη δική τους ιστορία.

TAF – The Art Foundation
Νορμανού 5, Αθήνα
Τηλ: 2103238757
www.theartfoundation.gr